Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szuperkrumpli

0 bejegyzést írt és 334 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki nem dolgozott még építkezésen (és őszintén: azért mi vagyunk többen…), annak valószínűleg csak halvány segédfogalma van arról, milyen munka is mehet ott. Nos, a mai poszt ezen a helyzeten változtat, hiszen egy igazi multimédiás kaland keretében szövegben, képeken és…..
szuperkrumpli 2015.12.04 01:11:19
Határátkelő A haza az emlékeink 2015.07.29 06:48:00
Lassan a végéhez közeledik a Magyarország és én pályázatra érkezett írások sora, ám ma még egy érdekes kérdéseket és szempontokat felvető poszt következik. Szerzője, Digger törzskommentelő, azt írja, hiába élhetőbb és adott nagyobb teret Anglia, haza nem lesz. Neki nem.…..
szuperkrumpli 2015.07.29 10:39:37
Drága mulatság sporttelevíziót működtetni, derül ki a nol.hu cikkéből: egészen pontosan 5,4 milliárd forintba kerül csak 2015-ben az, hogy a köztévének egy újabb csápja nőjön be a képernyőre. Az egy hét múlva induló csatorna előkészítése javában folyik, a Népszabadság…..
A mai poszt teljesen rendhagyó a Határátkelő történetében, de legalább ennyire rendhagyó az is, amiről szól. Ma ugyanis Digger beszámolóját olvashatjátok a blogjából készült darabról, amit a napokban mutatott be az Örkény Színház. Nem is húzom tovább a szót, átadom neki,…..
szuperkrumpli 2015.05.12 20:12:43
Nagy részük ráadásul friss hús a munkaerőpiacon, zömük nem diplomás, nem beszél nyelveket, azaz legalul kell kezdenie, ennek minden hátrányával – írja mai szerzőnk, Barna az ausztriai helyzetről, ami szerinte egyre súlyosabb lesz. „Nem is olyan régen, idén február 6-án…..
Ma van a közmédia napja, (oppardon, A Közmédia Napja, nehogy baj legyen majd ebből is) ami többek között azért is nagyon vicces, mert a comment:com ellen indított egyik perük keresetében azt írják igen kioktató stílusban, hogy olyan, hogy közmédia, nem létezik, ilyen szervezet…..
szuperkrumpli 2014.09.07 17:24:58
Határátkelő Az éjszaka ura 2014.08.29 06:43:00
Az éjszaka ura esetünkben nem egy dúsgazdag nagymenő, hanem egy kis észak-yorkshire-i hotel éjszakai portása, és ez az úri lét persze kemény munkát jelent, ráadásul egyedül. Korábban már olvashattátok Gábor írását angliai hét évének tapasztalatáról, ma kicsit mélyebben…..
szuperkrumpli 2014.08.29 21:40:31
Most értem haza, gyorsan leírom. Hát köszönöm, hogy végül is megnézhettem a Fradi (oppardon a Groupama) stadionavatót. Mondták nekem, előzetesen, hogy életre szóló élmény lesz. Mint ahogy életre szóló élmény volt az 1974-es, az 1911-es és az 1899-es pályaavató is. Csak az a…..
szuperkrumpli 2014.08.11 17:30:41
Régóta tervezem ezt a posztot és hosszú ideig gyűjtöttem hozzá a képeket.Fő csapásirány amiről ez az írás szól az a különböző emelőgépek, emelőszerkezetek és minden ami az emeléssel összefügg. Lesz szó még különleges szerszámokról és teherautófülkék egyedi…..
szuperkrumpli 2014.08.07 22:16:03
Tegnap este elhunyt Bajor Imre színművész, akinek a halála minden számottevő sajtófelületen kiemelten szerepelt, legyen szó a Tényekről, az Echo TV híradójáról vagy akár az MTI-ről. Egyedül a Hír TV és az M1 érezte úgy, hogy a színész halálhíre nem fér el a kormány…..
Emlékeim szerint többször is szóba került már itt, a blogon a kérdés, miként változtathatnának, segíthetnének a határátkelők a Magyarországon élőkön, és itt nem csak és kizárólag a pénzről van szó, hanem inkább a közösséggel kapcsolatos ötletekről és azok…..
A lengyel lehallgatási botrányban előkerült egy felvétel, amin a lengyel állami energiacég vezetője a privát beszélgetésében őszintén beszélt Orbánról. Szerinte Orbán a paksi beruházással "lesz*pta Putyint", aki azóta "felállt farokkal sétál örömében". Orbán napokig nem…..
Ass blaster Csak egy epizód 2014.06.24 21:38:13
A történet igazán szóra sem érdemes. Amiért leírtam az a szereplők reagálása és egy rendszer működése. Egyik nap felhívták a feleségem a fiam iskolájából. Mondták hogy sajnos egy kis baleset történt, megsérült a fiam arca. Azonnal kérdezte a feleségem hogy menjen e a…..
Határátkelő Kinek szurkolsz? 2014.06.27 06:50:00
A kérdésfelvetés a foci vb kapcsán is aktuális, de ha hiszitek, ha nem, ehhez hasonló kérdést például amerikai állampolgársági interjúnál is feltesznek. Vagyis hol vagy itthon illetve otthon? Az jelenti a beilleszkedést valahova, hogy valaki már nem a szülő-, hanem a választott…..
Eddig nem foglalkoztunk itt, a blogon a labdarúgó-világbajnoksággal, de most egy olyan összeállításba futottam a neten, ami feltétlenül megér egy posztot. Arról van szó, hogy vajon hogyan néznének ki az egyes válogatottak a határátkelők nélkül? Aligha ismerne rá bárki is a…..
A mai poszt finoman szólva is rendhagyó lesz, ugyanakkor a magyar és az angliai lakások és házak közti különbség olyan gyakori téma, hogy úgy gondoltam, még olyan részletesen is érdemes beszélni róla, ahogyan Digger teszi mai írásában. Nem állítom, hogy nem megy elképesztő…..
szuperkrumpli 2014.06.18 22:49:20
Egyedülálló anyaként még ott sem könnyű az élet, ahol az ember körül szoros a családi-baráti háló. Hát még külföldön, ahol sokkal kevesebb a segítség, és jobban magára van hagyva az ember. Mai szerzőnk, Orsi szíve szerint visszaköltözne Magyarországra, ugyanakkor fél…..
Úgy alakult, hogy a mai is bizonyos értelemben válaszposzt (noha nem annak íródott), hiszen míg tegnap Lobelt Ledfold írt arról milyen volt visszaköltözni Kínából Magyarországra és milyen tapasztalatok érték, addig ma ismét egy régi ismerős, Nyúlz of the World írása…..
A céltudatosság szép példája a mai történet (ilyen értelemben kicsit hasonlít a tegnapi, ausztriai poszthoz), hiszen szerzője, Berni és párja három év alatt jutottak el odáig a brit fővárosban, hogy most izgatottan tervezgethetik a költözést a saját, leendő…..
szuperkrumpli 2014.06.03 19:49:42
@diggerdriver: Az én email-emet megkaptad? Pár napja írtam! :)
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
Azt hiszem, a mai poszt népszerű lesz azok körében, akik a kiadások és általában véve a pénzügyek iránt érdeklődnek. A helyszín Ausztria, a szerző pedig az ottani országfelelős, Viktória, aki tételesen végigvette a bevételeiket és kiadásaikat, megmutatva, hogy spórolnak…..
Ass blaster Pro és kontra. 2014.05.24 21:09:11
A Határátkelő blogon megjelent egy poszt ami rendkívül egyoldalúan mutatja be Londont. Gyakorlatilag egy kitalált álbeszélgetés ami csak a negatívumokról szól. Beteszem ide azt a posztot és utána az én hasonlóan megírt kontraposztomat Budapestről. Tanulságos elolvasni…..
Határátkelő Angliai libikóka 2014.05.30 06:43:00
A mai poszt szerzője, Gábor saját bevallása szerint is meglehetősen nyugtalanul élte fiatal éveit, amit csak alátámaszt, hogy többször is megjárta Angliát, majd visszatért Magyarországra. Most ismét kint él, és bár akad pár dolog, ami nem tetszik neki, valami nekem azt súgja,…..
A mai poszt kilóg a határátkelős történetek sorából, rövid, és nincs is benne sok információ, talán leginkább rejtett segélykiáltásnak nevezhetném. Amiért mégis itt a helye szerintem, hogy sokan járhatnak ma a szerző Ágihoz (és Leventéhez) hasonló cipőben, így talán…..