Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aszódi Katalin

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
http://pestisracok.hu/nem-ott-nem-akkor-es-nem-ugy-ahogy-gondoltuk-uj-magyar-ostortenet-1-resz/ http://pestisracok.hu/nem-ott-nem-akkor-es-nem-ugy-ahogy-gondoltuk-uj-magyar-ostortenet-2-resz/ Sudár Balázs történész, az MTA Magyar Őstörténeti Témacsoportjának vezetője (fotó: Horváth Péter Gyula /…..
Aszódi Katalin 2017.01.17 22:12:22
@Benkő István: Rövid bejegyzésem lényegét - miszerint a letört, háttérbe szorított, Németh László szavaival élve, kisebbségben élő magyarság történelmét az aktuálisan uralkodó hatalmak és azok csatlósai saját érdekeik szerint fogalmazzák meg, erőltetik ránk és taníttatják velünk az iskoláinkban - sok nemzetközi példával alátámasztotta. A tudomány nem független, a politika rendre beleszól abba mit tekinthetünk, illetve mit kell tekintenünk igazságnak. Üdítő volt olvasni az írást és értesülni arról, hogy van már néhány okos ember, aki elindult a valóság útján. Bátortalanok és ez érthető, mert ezt az utat - a jelenlegi viszonyok mellett gondolva -abban a pillanatban szét fogja bombázni a "sajtó" amikor az kiszélesedik. Ma nem merjük kimondani azt, amit a krónikákban világosan megfogalmaztak eleink. Szeretnénk bizonyítani politikai ellenfeleinknek sok-sok lelettel, hogy igazunk van, hogy mi tisztességesek vagyunk amikor a krónikáinkban foglaltakat tekintjük őstörténetünk alapjainak. De ezek a figurák, akik kitalálták és a mai napig etetik és mérgezik a magyar nemzetet például a finnugor-elmélettel, ezek nem fognak belátni semmit, mert ezeknek nem az igazság a fontos, hanem a magyar nemzet alávetése, a magyar öntudat megtörése. Ezeket soha nem vezérelte és nem is fogja vezérelni az igazság iránti szenvedélyes elkötelezettség, mert semmi közük a tudományhoz, politikai megbízottak és semmiféle lelet nem tántorítja majd el őket a politikai küldetésüktől. Azt szerettem volna kifejezni, hogy véleményem szerint ki kell jelentenünk az őstörténetünk kereteit, amelyeket a krónikáink alapján kiválóan meg tudunk fogalmazni, és ezt követően lehet abba a régészeti kutatások eredményeit behelyezni, s az esetleges ellentmondásokat kiküszöbölni. De teljes tévút azt gondolni, hogy politikai szándékokat tudományos érvekkel lehet majd megváltoztatni.
Bármi is lesz a mostani román-magyar pszichedelikus áldokumentarista horrordráma vége, egy biztos: új időszámítás kezdődött a modern kori magyar diplomácia történetében. Az erdélyi magyar közösségeknek a legfelsőbb állami szintről küldött hadüzenet után tök mindegy, a…..
Aszódi Katalin 2013.08.14 07:17:14
A sikeres politika mindig a magabiztosságon alapszik. (És a sikeres egyéni élet is.) A magabiztosság nem agresszió, nem szélsőséges, hanem maga a kiegyensúlyozott, harmóniába szervezett hozzáállás. A magabiztosság úgy képviseli a saját érdeket, hogy közben tekintettel van a másokéra is. Magyarországnak akkor is a magabiztosság hangján kell szólni, ha körbe van véve rossz lelkiismeretű nemzetekkel, akik tudják, és érzik, hogy a javaik egy részét nem tisztességes úton szerezték, és annak a tisztességtelen része visszajár. És ezeknek az országoknak tudniuk kell, hogy erről mi magyarok eszerint gondolkodunk. A jobbik nagysága a szememben abban áll, hogy rendelkezik ezzel a magabiztossággal. A jobbik csak a többi, különböző mértékben önalávető politikai erővel összehasonlítva szélsőséges, mert a többi önalávető, megalázkodó politikát folytat. A gyávát mindenütt eltapossák, az agresszívat legyőzik előbb utóbb, csak a magabiztosnak van hosszútávon jövője. Ezért érdeke a Magyarországot vezető idegeneknek a magyar nép történelmének az elvétele (1000-ig), majd meghamisítása (1000 után), és ezért érdeke a sajtójának agymosása, amely következménye a depresszió, a remény föladása, a jövőben való hit elvesztése.A Jobbik magatartása hosszútávon helyes, és a Fidesz politikája annyiban elfogadható, amennyiben követte és beteljesítette azt, amiről a Jobbik beszél. A Fidesztől pedig meg lehet tanulni a stratégiai gondolkodást, a sorrendiséget, a politika felépítésének, a lépések sorrendiségének lényegességét.A románoknak tudomásul kell venniük, hogy Székelyföldön nincs keresnivalójuk, és nem fogják önmaguktól tudomásul venni. A románok Székelyfölddel kapcsolatosan gyengék, ezért erőszakosak, és ezért kell nekünk magabiztos politikát folytatnunk velük. De ezt agymosott, az idegen érdekeket szolgáló televíziók előtt ülő, önállóságukat vesztett emberekkel nem lehet. Nem véletlenül támogatják a Jobbikot az önálló, szuverén gondolkodású egyetemista magyar fiatalok.