Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vallástalan

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég írtam, hogy hirtelen ötlettől vezérelve - életemben másodszor - elmentem misére a gellérthegyi Sziklatemplomba. Ott nem csak az igét szívtam magamba, de azt is észrevettem, hogy milyen kellemes bent az idő, ugyanis kint ezerrel tombolt a kánikula. Ekkor jutott eszembe, hogy ha…..
Vallástalan 2015.07.30 13:05:33
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Eddig sem olvastam a blogodat, jó eséllyel ezután sem fogom. "

Beleolvas és hozzászól az általa nem olvasott és őt nem érdeklő bloghoz. Legalább konzekvens vagy...

"És most jó liberálisként törölhetsz, kitilthatsz."

Szóval ha bemész egy liberális házába és később azt mondja neked, hogy hagyd el a házát, akkor te örömködve rohannál az utcára, hogy ugye milyen szemetek ezek a liberálisok, hogy nem engedik a házukban hallgatni a mondanivalódat. Téged kitilthatnak az összes blogról, akkor sem sérülne a szólásszabadságod. Persze legalább általános iskolás logikával kell rendelkezni, hogy ezt felfogja az ember.

"templom nem azért van, hogy bárki beüljön,... A templom a híveknek és a leendő híveknek van."

Ha nem rendelkezel olyan detektorral, amivel az adott valláshoz nem tartozó emberek potenciális csatlakozási szándékát tudod mérni, akkor bizony mindenki beleesik ebbe a két halmazba.

"Jóérzés, tapintat. Tudom, egyeseknek ismeretlen fogalmak. "

Az biztos, meg a koherens gondolkodás is..
Vallástalan 2015.07.30 15:14:00
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ha meghívtak volna és kidobta volna se lenne megsértve a szabadságod. De még a hasonlat is hibás, egy blog nem összehívás.

"Ezt az embernek magának kell tudnia. Te is és a posztoló is jól tudja, hogy soha nem lesztek hívők."

Mindenki csak maga tudja ki lesz hívő, de te tudod hogy ki nem lesz az. Csak két egymást követő mondatban cáfolod magad..
Jó kedvvel, egyenlőséggel. Svájc modernizálni szeretné az 1841-ben íródott himnuszát. "Túl régimódi" - mondja a kormány. Szóval versenyt rendeznek, amire bárki pályázhat a művével, majd 2015-ben fogják kiválasztani és megjutalmazni a győztest. A legnagyobb baj a…..
Vallástalan 2013.08.10 12:48:07
@ekszvájzed:
"Miért annyira fontos egyeseknek a mai napig is az, hogy kitöröljék a vallásokat emberek, társadalmak, országok életéből?"

Ki akarja kitörölni? Csak a vallások kiváltságait kérdőjelezik meg emberek, köztük én is. Az, hogy a kiváltságok elleni fellépést személyek, csoportok elleni támadásnak érzékelik néhányan, azon nekik kéne elgondolkodniuk. Szerinted én utálom például a vallásos rokonaimat?

"És magyarázatot várnék arra is, hogy miért tesznek különbséget a derék ateisták a ma létező kb. 500-1000 fajta-féle vallás és irányzat, meg a tízezernyi egyház között, kiválogatva gondosan azokat, melyek ellen SOHA EGYETLEN ROSSZ SZÓT SEM SZÓLNAK, míg meg lehet számolni egy kézen is azokat, melyeket fogcsattogva habzó szájjal fikáznak, akár még az álmukból felkeltve is."

Talán mert nem minden vallás ugyanolyan? Legyen két vallás:
"A" vallás szerint létezik isten és aki nem hisz benne azt meg kell ölni.
"B" vallás szerint létezik isten és aki nem hisz benne annak puszit kell adni.

Engem például kevésbé zavarna "B" vallás, pedig azt is tévesnek tartanám. Nem is beszélve arról, hogy "A" esetleg a saját országom államvallása, míg "B" csak több ezer kilométerrel odébb terjedt el. Értelemszerűen "A"-val fogok foglalkozni és nem "B"-vel. Ezen a blogon foglalkoztak már erőszakos buddhistákkal is egyébként.
Vallástalan 2013.08.11 16:23:13
@ekszvájzed: Most azt akarod mondani, hogy hittan nélkül esélytelen normális, erkölcsös fiatalokat felnevelni? Tudnál erre valami bizonyítékot hozni?

Az ateizmust hogyan tanítják? Mert csak egy dolgot állít az ateizmus, hogy isten(ek) nem léteznek. Egy tanárom se állított ilyet, amikor iskolás voltam. Történt ilyen veled vagy bárkivel is? Ha viszont csak egyszerűen ateisztikusnak vélsz bármilyen aktivitást, gondolatot, ami a vallást nélkülözi, akkor te követel el érvelési hibát. Vagy tévednék robot_?

"Vagy te nem az ember, mint érték pusztulását látod ebben a korban, amely áruvá és áruvásárlóvá silányít, amely kiöli belőled a műveltséget, a szemlélődést, az elmélkedést? Amelyik minden tanításból viccet vagy ártalmasságot csinál?"

Ez az egyéni érzésed a mai világgal kapcsolatban. Arra emlékeztet, amikor két hittérítő azzal kezdte a beszélgetésünket, hogy mit szólok a világ romlottságához. Én meg nem éreztem a világ romlottságát, illetve ha tévedtem volna akkor jó lett volna ha meggyőznek erről. (Ezután gyorsan áttértek a DNS információt tartalmaz szövegre)
A lényeg, hogy az érzésed nem mérvadó mások számára.
1. ábra a vallások eloszlása a világban országonként ábrázolva Mi a különös a vallások világtérképén? Persze, ha megszokás szerint nézzük, akkor semmi. Nincs ebben semmi különös, a világban különféle helyeken különféle vallások vannak. De tényleg nincs?! Vessünk a…..