Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dixieking

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első bécsi döntés értelmében (1938. november 2.) Magyarországhoz került Kárpátalja többségében magyarok által lakott déli-délnyugati sávja, a Csehszlovákiánál maradt terület etnikai többségét a ruszinok alkották. Ezt követően, miután Hitler bábáskodása mellett Szlovákia kikiáltotta a…..
Mivel Budapest fejlődése a 19. században rendkívül felgyorsult, a század vége felé a lakosság száma rohamos növekedésnek indult, és így a város képe jelentős változásokon ment át. A város terjeszkedése során olyan területeket is bekebelezett, amelyek korábban jóval a városon kívül estek,…..
Rendszeresen felmerül a probléma, miszerint a producerek szemlátomást többet foglalkoznak az úgynevezett filmkritikusok reakcióival, mint magával a kritika tárgyát képező mozival. Ennek örömére szíveskednék lefirkálni néhány mondatot a magyar filmszakmáról, a szakma…..
"Matthew, a magányos kalandor kitartóan kóborol a nukleáris katasztrófa sújtotta, terméketlen földeken a LOUGINUS LÁNDZSA nyomát kutatva, mely a történelem legpusztítóbb, legistentelenebb tárgya. Kegyetlen diktátorok kezében évszázadokon keresztül a kínzás és rombolás…..
Postmode Variációk világvégére 2014.02.11 13:39:26
Vegyük sorra időrendben, hogy az írók/ forgatókönyvírók fantáziája milyen véget jósolt az utóbbi fél évszázadban az emberi civilizációnak. Nem a történetekre leszünk most kíváncsiak, csupán a világrend összeomlásának okaira és következményeire. Néhány klasszikus…..
Avagy SUBi-DUBi yeah! A Filmünnep alatt a számos program közül én ezt a beszélgetést választottam, amit a Vox Mozimagazin főszerkesztő-helyettese, Tóth Csaba moderált. Három hazai forgalmazó képviselői, a "Vissza a feliratos filmeket a mozikba" petíció elindítója, Erdélyi…..
Hollywood ma már csak az ötlettelen folytatásokat, a hülye vígjátékokat és a parasztvakító könyvadaptációkat ontja? Régen minden jobb volt? Nem volt régen minden jobb, és már 25 évvel ezelőtt is csak folytatások, könyvadaptációk és hülye vígjátékok mentek a mozikban, csak…..
Ami a vicces autóhirdetéseket illeti, ezúttal egy iggazi taxismercit kínál:DE MOST TÉNYLEG. ELVENNÉL EGY VOLT PROSTIT? TUDOD HOGY AZ VOLT, PÉNZÉRT TULAJDONKÉPPEN ELMENT BÁRKIVEL AKI LEINTETTE- BÁR CSAK PÁR ÉVIG CSINÁLTA, ÉS FUTTATÓJA IS CSAK EGY VOLT. EZZEL SZEMBEN MINDIG ÜGYELT…..
Minden fenéknek külön helye van. Ma bemutatták a sajtónak az első új budapesti metrószerelvényt, konkrétan a 2-es metróra szánt egyik Alstom járművet. (Mint ismert, ezekhez hasonló, de rövidebb és vezető nélküli vonatok mennek majd a 4-esen is.) Mivel az Index is beszámol a…..
Mint a tésztaszűrőből a víz, úgy ömlik ki az állami pénz... 2009-ra Honvédelmi Minisztérium éves költségvetése 322 milliárd forint! El sem tudom képzelni, mire megy el ez a rengeteg pénz ... illetve kezd összeállni a kép: A Magyar Honvédség létszáma 23 950 fő. További…..
 Több vita is volt már itt a blogon a nyugdíjak csökkentéséről, a 13. havi nyugdíj eltörléséről és ehhez hasonlókról. Miután cseppnyi tudásom sincs közgazdasági kérdésekben, csak érzelmi-elméleti alapon szólnék hozzá.  Igazságtalannak tartanám azt, hogy a…..
w Programzene 2008.08.27 07:45:00
A mai Népszabadság olvasóinak különleges figyelmességben van részük: Gyurcsány Ferenc ezúttal közvetlenül, saját tollából szól hozzájuk. Az anyag címe Megegyezés. Borzasztó cím, és nemcsak azért, mert ásítóan unalmas, hanem mert már a cím se igaz. Még nincs megegyezés.…..
Kérem szépen, a Comedy Central lendülete a webkettő irányába nem csökken, sőt, ő is beszálltak a "nép hangja számít" nevű társasjátékba, ami mostanában a kertévék kreatívjainak fontosabb kelléke, mint a Rolex óra meg a kokócsík a titkárnő seggén. Az RTL a…..