Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ozmele

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jól mondja Kövér László, valóban, száz éve, 1912 óta nem történt olyan esemény a magyar parlamentben, mint ma. Miközben az egykori és mostani LMP-sek az elmúlt időszakban rendre különböző molinókat és plakátokat cipeltek az ülésterembe, a Jobbik tényleg nem aprózta el:…..
ozmele 2013.06.29 18:14:06
@ozmele:
bocsánat, ezt aszekelyek írta, csak bemásoltam, hogy szemem előtt legyen mire válaszolok, s véletlenül bentmaradt. Tehát erre válaszoltam:
"Már látom, visszaolvastam, hogy miért vélte úgy, hogy kádár idejére tettem az időpontot. Pártunk és kormányunk aknái az MDF-ben akkoriban puffogtak a leghangosabban. Másként hogyan is lehetett volna mér '94 ben visszaszerezni a hatalmat hornéknak. NA jó, a köpönyegforgató, hazug szdsz-szel Együtt. Az volt az EGYÜTT 1994. Most csinálják a 2014-est.

Azt MTV is egy elég randa ügy volt akkoriban , ahol a juszt nevű megbízott az említett propagandát fejtette ki.

Itt jegyezném meg, hogy az a része az mdf-nek, mely olyan csúfos véget ért amilyet kiérdemelt, az szdsz-szel együtt, volt a domináns abban a kormányzatban.

lezsákékat nem véletlenülk zárták ki törvénytelenül. Bírót sem véletlenül állítoták félre. M 2010-re kiderült, hogy kicsodák. Összeálltak az szdsz-szel nyilvánosan is. De paktum az nem volt, áhhh... anno... Biztos nem. Ahogy így visszatekintünk , véletlenek sorozata lehetett. HA csak úgy nem."
Az én mondandóm innen kezdődik:
"Elmondom hogy volt...:)"
ozmele 2013.06.29 18:19:00
@aszekelyek:
Erre és a többi hozzászólásodra nem udvariatlanság miatt nem válaszolok. két oka van. Az egyik, hogy erősen átitatott pártpolitikával, s ebben a blogban nem bocsátkozom politikai vitába, a másik pedig, hogy az általad felvetettekhez nem értek. Pl nem olvastam el a földtörvényt, de ha el is olvastam volna, akkor sem biztos, hogy helyesen értelmezném. Amúgy meg ezzel kapcsolatban is a pártok állásfoglalását hangsúlyozzák a valamely párttal szimpatizálók, nem tudnék mit kezdeni vele.
ozmele 2013.06.29 22:14:13
@aszekelyek:
Nem volt szándékomban ennyi időt itt tölteni, miután láttam a máshol is dívó gyalázkodáshoz hasonló blogolást.
Búcsúzóul elmondok valamit a trafikpályázattal kapcsolatban.
Fogalmam sincs kik és miért nyertek, azt hogy mennyi volt ebben
a fideszesek előnybe kerülése, de abban biztos vagyok, hogy voltak esetek amikor számított a politikai vagy családi, baráti hovatartozás. Minden hasonló pályázatnál így történik (pl. uniós pályázatoknál), hogy a kormányon lévők a saját oldaluknak kedveznek, nem hinném, hogy vannak kivételek. Nemcsak Magyarországon, hanem általában a világon.
Ez a mostani mégis különleges abban a tekintetben, hogy már a pályázatok kiírása előtt készen állt Bajnaiék forgatókönyve a Fidesz lejáratására, teljesen függetlenül attól, hogy a valóságban mi történik. Aztán ezt átvette a többi ellenzéki párt is.
Annyit fűznék csak hozzá, hogy a mutyi szó vagy mutyizás jelentéstartalma mást takar mint amilyen összefüggésben tálalva lett, de a magyar nyelv precíz ismerete nem feltétlen fontosságú politikai lejárató kampányok esetében.
Nos további jó blogolást és anyázás kívánok minden itteni szereplőnek oldalfüggetlenül.....!:)
Ezzel elköszöntem.
Szélsőségesen ellentétes reakciókat szült az a teljesítmény, intenzitás és jelenlét, amit Orbán Viktor az elmúlt napokban az árvíz idején bemutatott. Egyes szám első személyben elmondott mondatoktól a személyes irányítás folyamatos hangsúlyozásán keresztül a zoknicsere…..
ozmele 2013.06.16 22:24:22
@ozmele:
...sokkal többre tartó....
ozmele 2013.06.17 00:24:16
@inreallife:
Így már másként hangzik.
Szerintem ebben igazad van, s a szívem mélyén én is helyesnek tartanám a korlátozást. Nem új a felvetés, politikai körökben beszédtéma volt. A nagy probléma az, hogy ki hozhatna döntést ebben a tekintetben. Az is nagy probléma hogy hol legyen a határ.
A magam részéről támogathatónak vélem, de sok veszélyt rejt magában, mert egy többségben lévő, pláne kétharmados többségben lévő hatalom a korlátozásokat úgy állapíthatná meg, hogy az a jövőben neki kedvezzen.
Ezért, bár nem szívesen, de elutasítom.
Egyetlen esetben tartanám elfogadhatónak, ha az összes parlamenti párt konszenzussal hozna ilyen döntést. Erre mennyi az esély? Költői kérdés volt, gyakorlatilag nulla.
S ha már itt tartunk, nagyon sok témafelvetésben igazat adok erkölcsileg azoknak akik az igazságosság, a tisztesség, az elkótyavetyélt ország, a meghamisított rendszerváltás, stb. területén tennének rendet, akár visszamenőlegesen is, hiszen bűntények sokaságáról van szó. Hiába érzem, hiába érzik nagyon sokan ebben az országban, hogy az elit egy része köztörvényes bűnöző, akiket felelősségre kellene vonni, tudomásul veszem, hogy nem lehet. Egyrészt elévültek, másrészt nehezen vagy sehogysem bizonyíthatóak, harmadrészt a visszamenőleges jogalkotás és a demokrácia fogalma összeegyeztethetetlenek. Szörnyű és megbocsáthatatlan ami a rendszerváltás után ebben az országban történt, de azon ami már megtörtént nem lehet segíteni, bármennyire is tiltakozik ez ellen minden tisztességes ember lelkiismerete. Amit tenni lehet, vagy még pontosabban amit tenni kell az annak megakadályozása, hogy a jövőben ilyen soha többet ne történhessen meg. Őszintén szólva erre is kevés az esély, de erre legalább van esély.
ozmele 2013.06.18 23:14:27
@inreallife:
Ugye egy dolog hogy ki mit csinál, egy másik, hogy ki mit csinálhatna, s megint más hogy erről kinek mi a véleménye.