Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FotelForradalmár

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lazarbibi 13 bukott találmány 2014.10.23 19:16:35
Bizony a találmányok nem mindig úgy sültek el, ahogy azt elképzelték. A számítástechnika és a szórakoztató elektronika is hagyott maga mögött félresikerült dolgokat, amik az idő múlásával a feledésbe homályába merültek, de mi most előrángatunk párat. A képtelefon Már a…..
Mi is megírtuk, hogy Bánó András az Egyenes beszédben fullba nyomta a kretént és a cigányok lélektanáról kérdezgette Osztolykán Ágnest, az LMP képviselőjét, aki állta a verbális pofonokat, de azért láthatólag olyan volt, mintha igazából ütötték volna. Most megérkezett a…..
FotelForradalmár 2014.10.11 12:48:13
@fran7: És ugyan mitől kellene úgy megszeretnünk őket??? Hogy néha csapatosan elkapja őket a lincshangulat? A lomizástól? A színesfém tolvajlástól? Az öregezés miatt? Mert a mások által termelt javakat learatják, ellopják országszerte? Vagy mert mértéktartóan, kultúráltan, csendesen élnek közöttünk? Mert ápoltak és kellemes velük egy légtérben tartózkodni tömegközlekedéskor vagy egy liftben? Vagy mert úgy vigyáznak a belvárosi köztereinkre, miközben halomba köpködik szotyola héjat és gondolkodás nélkül hugyoznak, szarnak bármelyik bokor alá? ...és még lehetne sorolni a sztereotípiákat, amelyek természetesen nem jellemzőek a cigányság egészére, de a fentihez hasonló tapasztalatok 99,9%-ban cigányokhoz köthető. És erről bizony beszélni kellene a nagy nyilvánosság előtt, függetlenül attól, hogy szeretjük-e őket vagy sem. A problémák soha nem fognak megoldódni, de legalább kezelni kellene, ahhoz meg először meg kellene nevezni őket.
A daganatos kisfiú szülei a földön alszanak a kórházban, mert nem tudnak számukra elhelyezést biztosítani. Eközben Magyarország több tíz milliárd forintot költ stadionberuházásokra. Tényleg demagógia lenne azt követelni, hogy először a legsúlyosabb problémák megoldására…..
FotelForradalmár 2014.02.09 09:14:45
@Pipas: "Maradjunk annyiban, hogy el akarták adni a teljes egészségügyet."

Istenem, bár csak megtették volna! Belgiumban volt szerencsém 1 éven át megtapasztalni mit jelent a több biztosítós egészségügy. Jelentem kitűnően működik a rendszer. Az ellátás színvonala, minősége nem összehasonlítható a magyar viszonyokkal. Az orvosok nem agyonhajszoltak, nem rohannak állandóan, körültekintőek, lelkiismeretesek és van idejük foglalkozni a beteggel. Nincs paraszolvencia és mégis megkapod a neked legjobb kezelést. És ha megbeszélt időpontod van és késel, rád telefonál az asszisztens, hogy jössz-e? És ez bizony nem sci-fi. Ott így működik. És talán már mi is közelítenénk ehhez, ha a kis gőgös fociparaszt nem kaszáltatja el a néppel az egészségügy átszervezését. A sok eccerű hülye meg beijedt, mert fogalmuk sincs miről van voltaképpen szó. Állami egészségügy? Gratulálok! Pusztulhattok el benne - általa. A következő adandó alkalommal húzok el Európa boldogabb felére és valószínüleg végleg. Évente 1x majd visszanézek hogy tapsikoltok-e még az ostoba félcigány kertitörpének?
A Demokrata főszerkesztője ma leporolta a régi Pártélet cikkeit, és a legjobban sikerültek paneljeiből némi aktualizálással (coca-cola mámor helyett marihuána) összerakott egy frisset: ...mintha szerepcsere történt volna, mintha a csúfos véget érő Szovjetunió szerepét…..
Orbán egyik, a világképét még az MSZMP-ben megalapozó pincsije békemenetet szervez az orosz barátság jegyében a választások előtti napokra. Ugyanez a jó ember az ide készülő új amerikai nagykövet (egyébként helytálló) szavai feletti elkeseredésében a tolerancia hazájának…..
A Fox International február 4-én kezdi meg adását Magyarországon, egyelőre csak a Telekom és pár kisebb szolgáltató előfizetői számára, de folyamatosan tárgyalnak a Digivel és a UPC-vel is, így várható, hogy nemsokára sokkal több háztartásban lesznek elérhetők. A csatorna…..
FotelForradalmár 2014.01.03 22:09:08
Az van, hogy a magyar TV nézők 85% analfabéta, diszlexiás stb. Nem tanult meg folyékonyan írni-olvasni vagy annyira retardált, hogy nem tud egyszerre a képre és a feliratra figyelni, plusz értelmezni azt. Így kínszenvedés neki feliratos filmet nézni. A skandináv országokban szinte minden feliratosan megy a tévében. Így aztán a hétköznapi életben is szinte mindenki elboldogul - ki jobban, ki kevésbé - az angol nyelvvel. Bár a jó olvasási készség és a nyelvtudás alapvetően visszavezethető a kiváló oktatáshoz, ami még nyomokban sem emlékeztet a most bevezetett magyar "köznevelés" rendszerére.

Visszatérve a magyar szinkronra - valaha tényleg jó volt. Kb. a 90-es évek közepéig, amíg meg nem jelent a két nagy kereskedelmi csatorna és a kábeltévék magyar csatornái. A tömeggyártás szép lassan visszaszorította egy elképesztően primitív és gyenge színvonalra a magyar szinkront. Az igényesebb nézők számára ez elviselhetetlen. Néhányan legyintenek rá, a többség pedig egyáltalán nem is érti mi a probléma. Viszont sokan panaszkodnak, hogy manapság nem készülnek igazán jó filmek és ritkán látnak igazán jó színészi alakításokat. Ilyenkor automatikusan visszakérdezek: szinkronnal nézel filmeket ugye? A válasz 99,9%-ban: igen / persze / naná!

Sajnos a gyatra magyar szinkronoknak köszönhetően a színészi játék, és a megformált karakterek kb. 50%-a elvész. Néha több, néha kevesebb. De olyan is gyakran előfordul, hogy valami egészen más személyiség elevenedik meg a magyar hanggal az eredetihez képest. Az egyik ilyen kirívó eset, ahol tömegesen tettenérhető volt a szinkronos karaktergyilkosság, az a Befutó (Luck) című sorozat volt. De igazából százával lehetne felsorolni a negatív példákat.
FotelForradalmár 2014.01.04 00:15:56
@mr.guargumi: Ezt csak a saját példámon 3+1 sorozat esetében tudom cáfolni: Kaliforgia, Weeds, Két pasi meg egy kicsi. Mindhárom esetében magyarul kezdtem nézni. Ezekhez a sorozatokhoz egyébként viszonylag jó szinkronok készültek. Kb. a 2-3 évadoknál váltottam feliratosra. Mindháromnál minőségi ugrást jelentett.

+1 az Így Jártam Anyátokkal, amibe néha belefutottam a Viasaton, de különösebben nem tetszett. Aztán kölcsön kaptam egy vinyót, amin véletlenül rajta volt egy teljes évad feliratosan. Mintha egy teljesen más sorozatot láttam volna. Reklámszövegben úgy lehetne megfogalmazni: akár 170%-al szórakoztatóbb!
HamPLÓ "Second hand" slágerek 2013.11.04 15:00:00
Az ember szívesen gondolja azt, hogy egy-egy nagy siker a dal és az előadó eredeti, meg nem ismételhetően ihletett párosítása. A valóságban ez nem mindig van így, bár tény, hogy legtöbbször nem véletlen, ha a szám egy másik előadó előadásában lett sikeres. Nem lopásról van szó, és értelemszerűen nem…..
Az európai Sundance-ként is emlegetett miskolci Jameson CineFesten nyolc Indexvideós dokumentumfilm debütált. A héten levetítjük ezeket az Indafilmen: első nap Horváth Balázs 2oo7-es filmjét mutatjuk be, a 120 centi tömény erőszakot. A sorozatok 2oo7 és 2o12 között…..