Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsuzscica

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Határátkelő történetének egyik meghatározó pontja az „ott sincs kolbászból a kerítés" kifejezés és az az ellen viselt (kommentelői) harc. Állandó (Prémium...) kommentelőnk, diggerdriver (blogját szívesen ajánlom figyelmetekbe) szerint viszont Londonban igenis abból van –…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Szerencsére végül egy rendes pszichiáternél kötöttem ki, aki bátor volt és kimondta hogy csak depressziós vagyok. Onnantól kezdve csak Antidepresszánsokat szedek és jól vagyok. Tisztelt praxisblog! Pszichiátriai beteg vagyok, mert nem bírtam az egyetemet és 3…..
zsuzscica 2013.08.01 20:59:05
@szamáraködben:
Ha valakinel skizofreniat diagnosztizalnak,az

-automatikusan gyamsag ala kerul?

Nem, nem kerül. Ez egy hosszadalmas bírósági folyamat, mármint a gyámság alá kerülés, aminek nagyon komoly feltételei vannak.

-ha nem akarja bevenni a javasolt / kapott gyogyszereket, akkor akarata ellenere beszallithatjak es begyogyszerezhetik, vagy ez csak akkor van, ha on- vagy kozveszelyes?

Nem szállíthatják be. (jelzem még akkor sem ha önmagára veszélyes). Ha közveszélyesen viselkedik az már más dolog, akkor a beszállítás jogos. A gyógyszer be ill. be nem szedése mindenkinek magánügye. A következmények is.

-elete vegeig viselnie kell ezt a diagnozist, vagy kaphat kesobb ``egeszseges`` diagnozist?

Pl. a paranoid szkizofrénia a tudomány mai álláspontja szerint nem gyógyítható, de a pszichoszociális felépülés lehetséges. (lásd GAMIAN konferencia 2011 Budapest témája)

-vezethet autot?
igen vezethet, de ehhez pszichiáter, neurológus és háziorvos engedélye szükséges
-utazhat repulon?
Persze.
-nyilvantartasba veszik valami adatbazisban (pl.: hogy ha gond van vele akkor a rendor pszichiatert hivjon es ne a stukkerert nyuljon)?
hivatalosan nincsen ilyen adatbázis, de ha valakinek van ügyfélkapus hozzáférési lehetösége, akkor ki tudja bogozni.. (személyes tapasztalat)
Miközben a migráció által leginkább érintett országokban, ezen belül is főleg Nagy-Britanniában, dübörög a vita a bevándorlók körül (egyes lapok kifejezetten kampányt folytatnak), a minap kiderült, hogy a következő évtizedekben nélkülük komoly nehézségek…..
Igazán kacskaringós életutat van szerencsém ma bemutatni nektek, melynek vége a jelek szerint Németországban van. A sok kacskaringó és a sok nehézség ellenére úgy tűnik, Zsuzscica végre révbe ért, én legalábbis nagyon remélem. Egyébként ha jól számolom, a mai a 700. poszt a…..
zsuzscica 2013.07.17 21:36:40
Szoval ujra itt munkabol hazamenet. Meg van a metroig vagy 7 percem aztan a netroban meg vagy 20 szoval majd egy fel oram. Hihi. Öt oranyi munka plusz utazas utan ne varjon senki összeszedett valaszt szekta ügyben. Sajnos nem vagyok eleg kompetens a temaban :( s nem tudok objektiven irni a dologrol. Mivelhogy nö vagyok es mivel benne viltam nem kivülröl szemleltem a törteneseket. En 11 evig voltam Jehova Tanuja. Hogy valaki e vallasi csoportot szektanak tartja- e vagy sem es hogy ez helyes e vagy sem azt mindenki maga döntse el. Nalam napi 4-6 ora volt a vallasi elfoglaltsag atlagban. Ez alatt ertsd ima biblia es teritöbtevekenyseg meg vallasorak. Nagyon sok idöt es energiat emesztett föl. S persze engem. Mert a tanitas nem stimmelt teljesen. Valamit le kellett ugymond raknod az aszralra, hogy "elnyerd" a joisten bocsanatat azaz a megvaltast. Hat kerem ez nem igy müködik. A megvaltast ugyanis sem elnyerni sem kierdemelni nem lehet. Ez nagyon lenyeges elteres a nalam szektanak titulalt vagy nevezett magat keresztenynek vallo egyhazak es a valodi kereszteny egyhazak közt. Meg persze ott van szamos esszerütlen tilalom es szokas... Ünnepek kerülese, vert nem fogathatnak el sem elelemkent sem transzfuziokent, hazastarsad vagy barataid csak tanuk lehetnek . Ilyenek. Ez mentalisan felörli az embert. Volt persze elönye is a dolognak :) a karoli bibliat elolvastam egyszer teljesen s egyszer az ujszövetseget. Nem jut most igy hirtelen a temarol több eszembe.
zsuzscica 2013.07.17 22:17:07
@nyuszigonosz: ma lehet, hogy ez az utolsó kommentem.... nem tudom biztosra...
Te Gonosz nyuszika ott a túloldalt... arra lennék kíváncsi, ki neked az az író, akinek a stílusa "Könnyed, pontos, korrekt, színes, választékos, játékos"? Kérlek oszd meg velem....ha magyar az író akkor különösen érdekelne.... mivelhogy próbálkoztam Coelhot eredetiben.... de sajnos a portugál nem igazán az erösségem.. oh oh oh.. :D
„Nehéz feladatot kaptam, amikor megkértél, hogy írjak a helyi családokról, barátságokról, emberi kapcsolatokról" – kezdte a svájci családi, baráti, emberi kapcsolatokról szóló posztját országfelelősünk, Tilmir és nem nehéz belátni, hogy egy ennyire színes, több nyelvet…..
zsuzscica 2013.06.10 13:26:41
@hagyma:
szia
én Németországban élek :)
ez év áprilisában költöztem ide a páromhoz.
zsuzscica 2013.06.10 13:31:53
@hagyma:
igen német
zsuzscica 2013.06.10 14:54:55
@hagyma:
az enyém szelíd, csendes típus és soha nem böfög... egyébként igaz :D :D
Határátkelő Nem adtam fel 2013.06.10 06:50:00
Itt egy újabb történet, ahol a kitartás eredményt hozott. Kati Angliában próbált szerencsét, nem kevés nehézséggel kellett szembenéznie, de ha már ott volt, úgy döntött nem szalad el a kihívások elől.  "Olvasom a blogot már jó ideje, én magam is Angliában (Londonban)…..