Regisztráció Blogot indítok
Adatok
if you

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyik reggel a napi rutin közben véletlenül az m5 csatorna egyik beszélgetésébe csöppentem. Értelmesnek tűnő vita folyt, azt hiszem, az új történelem tankönyvről. A beszélgetést Gulyás István moderálta, aki valamiért az idős Görgeire hajazó fizimiskát csinált magának Gárdonyi-bajusszal. Gulyást…..
A Telekom nagy felháborodást kiváltó "Bocsi Anyu! – Egy rendhagyó Anyák napja" című videója kapcsán több szakmai elemzés is megjelent, sok cikk próbálta értelmezni a cég elég fura gesztusát az édesanyák felé. A reklámozó telefontársaság is a nyilvánosság elé lépett magyarázatával. Azonban a film…..
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
Reckl Amál blogja Az én #metoo-m 2018.10.08 01:53:42
Azt írta az újság, hogy a #metoo mozgalom egy éve kezdődött. Ekkor mert Harvey Weinstein azóta bukott filmproducer egyik áldozata először a nyilvánosság előtt, névvel, arccal beszélni az őt ért szexuális támadásról. Számos áldozat jelentkezett még, erre korábban nem volt példa. Ahogy arra sem,…..
Ha őszintén körülnéz az otthonában, Ön is felfedezheti, mi az, amihez hónapok, vagy akár évek óta hozzá sem nyúlt és csak a helyet foglalja. Ha módszeres végigmegy a listán és leselejtezi az elavult, felesleges holmikat, meg fog lepődni, mennyi hely felszabadul az otthonában.…..
Jobb, ha szembenézünk vele. Pedig nem arról van szó, hogy Brüsszel előbb-utóbb kiteszi a szűrünket, amire amúgy bőven meglenne az oka. ..
Mentem az autópályán, és utolértem egy rendőrségi buszt, amely a megkülönböztető jelzéseit használva haladt, kb. 105 km/h sebességgel. Mögötte egy másik rendőrségi kisbusz, sötétített ablakokkal. Szépen beálltam mögéjük, követő üzemmódba, mert: 42. § Magatartás a megkülönböztető vagy…..
Lassan, de biztosan újra Európa és a világ élvonalába kerülnek a magyar filmek, amit az egyre több nemzetközi elismerés is jelez (Saul fia, Mindenki). Nem kis feladat a sok remek alkotás közül a 15 legjobbat kiválasztani, már csak azért sem, mert nehéz objektívnek maradni, amikor személyes élmények…..
Erős mondat következik, de sajnos igaz: Őcsény település lakossága szégyent hozott saját falujára.   Történt pedig, hogy egy jó szívvel megáldott helyi panziós lehetőséget teremtett volna néhány menekült családnak, főleg nőknek és gyerekeknek, hogy megszálljanak nála és kicsit kipihenhessék…..
Mivel nincs már olyan független sajtó Magyarországon, amely tudósítókat tudott volna küldeni Pekingbe, valamint a magyar miniszterelnök kínai látogatás a világsajtó ingerküszöbét nem ugrotta át, minden, amit Orbán kínai látogatásáról tudunk, azt tőle magától tudjuk...
Ezerrel dübörög az EU-ellenes kormányzati propaganda, a Fidesz-KDNP a CÖF-be és a Fidelitas-ba csorgatott sok-sok millióból plakátolja, matricázza tele az országot, hogy megtanulják végre az emberek, Soros és/vagy Simicska áll mindenki mögött, aki nem a kormány embere. A Paks2 és a korrupció ellen…..
A Népszava tegnapi számában Molnár Gyula és Botka László nógrádi látogatásáról jelent meg tudósítás. E rovatba írtam erről, akadt azonban egy mozzanat, amely nem fért a 2500 karakternyi jegyzetbe. Utazás közben szóba került a Botka-kampány jelmondata (a Fizessenek a gazdagok!), és a tudósítónak erre…..
if you 2017.04.22 15:51:07
@Jakab.gipsz: Szerintem sem baj,ha van urbánus körúti értelmiség!A baj az nincs kapcsolatuk a szélesebb társadalommal,ha véletlenül van,vagy szembesülnek vele akkor maradi,ostoba barom ként viszonyulnak hozzájuk!
Trump választási győzelme óta jelentős nemzetközi kockázati tényezőt jelent, hiszen mindenféle diplomáciai, külpolitikai felkészültség nélkül vette kezébe az USA irányítását. Kampányában még a Putyinnal való barátságát és az Oroszországgal való békés egymás mellett élés szükségszerűségét hirdette,…..
Az üzemek államosítása után talán csak egy lépés a délkelet-ukrajnai területek Ukrajnából való kiszakítása. Egy amerikai honatya a minap az Oroszország elleni teljes blokád gondolatával rukkolt elő. Ötlete, amely persze igencsak hátrányosan érintene néhány jelentős, amerikai érdekeltségű…..
if you 2017.03.02 20:43:02
@masada: Oroszország(SU),mikor volt vesztes!
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
Sokakat meglepett Schiffer András nyilatkozata. Sokkoló volt, mert javarészt EU szkeptikus szólamként a kiszakadni vágyókat érősítő érvként látszik. Valójában nem a kiszakadást, hanem a megújulást sürgeti. És sokkal fontosabb kérdés, hogy ebben igaza van-e, vagy rossz helyen, rosszul látja a…..
if you 2016.06.26 12:18:20
ó@Wildhunt: Egyetértek azzal a kiegészítéssel,hogy vállalja-é strukturális problémák megoldását és ezzel a szakadék szélé környékén lévő tömegéket is be emeli! Régóta látszik,ez nem csak mi,vagy Kelet-Európa problémája!
Hosztolok most két fiatal osztrák tanárnőt Bécsből, Judith és Theresa, 24 évesek. Aranyosak, kiváncsiak és kedvesek, jól érzem magam velük, de most nem róluk fogok írni. Tegnap este mondták nekem, hogy szombat reggel elmennek a Citadellához, ez egy nagyon tipikus turistás program. Épp a…..
Február 4-én az ENSZ új LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű) bélyegeket adott ki, amelyekkel a homoszexualitást és a transzneműséget ünneplik és reklámozzák. A hat új bélyeg némelyikén azonos nemű párok láthatók, amint csókolóznak vagy éppen kisgyermeket nevelnek. Más képeken…..
Dror Morag, az izraeli Meretz parlamenti párt főtitkára a múlt héten az Európai Szocialisták Pártjának Budapesten zajlott kongresszusán vett részt. A DiploMaci Blog az izraeli belpolitikáról, az izraeli-palesztin békéről, és a baloldal helyzetéről kérdezte.   A Meretz párt…..
Azok után, hogy még a magyar királyi család egyik sarja is megszólalt a Mokka kritikán aluli színvonala miatt, a Blikk szerint Sebestyén Balázséktól is kaptak rendesen a Morning Show-ban. Sebestyén szerint a médiaiskolákban kéne mutogatni tananyagként, amit a két műsorvezető…..
Idén nagyjából 185 milliárd forintba fog kerülni, hogy a nők 40 év után nyugdíjba vonulhatnak. Senkitől nem sajnálom az állami nyugdíjat, de ez a tény is csak felgyorsítja a folyamatot, hogy minimális állami nyugdíjunk lesz, és a továbbiakról magunknak kell gondoskodni. A…..
„Kiveszlek, kiváltlak a nehéz rabságból” (Arany János: Szilágyi Erzsébet) Mára nyilvánvaló, hogy az oktatási rendszer rombolásának célja kettős: társadalmi és politikai. A társadalmi cél egy kasztrendszer létrehozása, ahol a kasztok közötti határok átjárhatatlanok, a…..
if you 2014.08.09 22:18:16
Kordonbontással összekapcsolt sajtótájékoztatót hirdetett csütörtök délutánra a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Szabadság téren álló szovjet hősi emlékmű elé. Az ötórai kezdés előtt a televíziós stábok annak rendje módja szerint elfoglalták helyüket az…..