Regisztráció Blogot indítok
Adatok
YinSu

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az nem pénzkérdés, hogy akár a beteg telefonjáról is, de értesítsék a hozzátartozókat, ha egy olyan betegnek, akit pár nap múlva kiengednének, megáll a szíve, és bármikor meghalhat. Tárgy: Mamám halálában felmerülő kérdések, hibák     2011. szeptember 1-jén…..
YinSu 2013.06.08 09:07:10
Nem tudom miért kellene.

Engem Szentesen úgy kezdtek el vágni, hogy még nem hatott az érzéstelenítő, és az orvos ezen viccelődött. A Párom unokatestvérét összeverték bizonyos rétegek, a mentő Szentesre kellett, hogy vigye. Állkapocs törés, orrtörés, arccsont törés, az arcában egy ép csont nem maradt. Az állkapcsán a vágást összevarrták, de mivel nem volt plasztikai sebészük, ezért átirányították Szegedre. Ott avval kezdtek, hogy a szentesi röntgenfelvételeket kidobálták, kiszedték a varratokat az állkapcsából, azt mondták, még a disznósajtot is szebben varrják. Megmondták, hogy ha nem hozzák át, belehal, mert Szentesen még a biztonságos légzést sem biztosították neki 1 nap és 1 éjszaka alatt.

Nem egy eset miatt vontam le a következtetést, hanem 3 különböző osztály, saját tapasztalataiból. Nem azt mondtam, hogy mindenki az Szentesen, nem azt mondtam, hogy máshol nincsenek hibák, de ott nagyon durvák. Voltak rokonaim, barátaim, magam is műtéteken más kórházakban. Ahol figyeltek az emberre, pedig ott is kevés volt a létszám.

Az utóbbi 3 hónapban a közvetlen környezetemből 4 ember halt meg Szentesen úgy, hogy észre sem vették, hogy mi baja van. Az egyik barátunk férjének stroke-ja volt, Szentesen az ügyeleten órákig váratták kezelés nélkül, míg el nem kezdődtek a visszafordíthatatlan folyamatok. Ismétlem nem egy esetről beszélek. Nem akarom sorolni, mert tucatnyi van csupán a közvetlen környezetemben. Ha egy jó szándékú, felkészült természetgyógyász 1000-ből 1 pacienst elveszít, az kuruzsló, ha az orvos 1000-ből 500-at, az kiszámított kockázat, és lerendezik annyival, hogy jobb esetben aláírattak egy papírt, hogy ez bekövetkezhet.

Nekik kellett volna bocsánatot kérni, nekik kellett volna körültekintőbbnek lenni. Rengeteg ember indított már kivizsgálást ezek miatt a szentesieknél, de az időhúzás miatt sokan abbahagyják...
YinSu 2013.06.08 15:28:46
Annyit azért még hozzátennék, hogy sosem akartunk pert, sosem akartunk pénzt. Sosem fordultunk jogászhoz. Csupán azt szerettem volna elérni, hogy jobban odafigyeljenek a betegekre, legyen az idős, vagy fiatal. Azt szerettem volna, hogy ha legközelebb valamelyik ismerősömet beviszi a mentő, akkor ne kelljen keresztet vetnem rá. Azt szerettem volna, ha a rokonok még életében harcolnak a tisztességes bánásmódért, a tájékoztatásért, az életéért.

Tudom, hogy nem lehet elvárni, hogy az orvosok mindenkit megmentsenek. Nem is lehet mindenkit. De azt nem tudom felfogni, hogy hogyan lehet ezt már olyan nagyüzemben csinálni, hogy fel se veszik, hogy ha valaki úgy hal meg, hogy szó se volt róla. Egy ember. Igaz a fenti hozzászólás, ez nem egy gyár, itt a figyelmetlenségen, a szaktudás hiányán emberéletek forognak kockán.

Az emberek nagy része megbízik az orvosokban, mert hisznek bennük, hisznek abban, hogy a lehető legtöbbet megtesz a betegért. De sajnos ez már egyre inkább nem így van.

Geréb Ágnest meghurcolták. Holott az általános orvosi statisztika 1%-ét sem érte el a félresikerült esetek száma. Csupán azért, mert más volt. A kórházakban százak halnak meg, gyerekek és felnőttek egyaránt, és letudják annyival, hogy benne volt a pakliban, és mindenre ők sem képesek.

Akinek van füle az hallja, akinek van szeme, az látja, hogy mi volt az írás lényege. Aki meg kötözködni akar, az úgyis fog, csak tegye azt mással.

Csupán azt kérem az emberektől, hogy ne higgyenek el mindent, nézzenek utána a dolgoknak, hogy ne késő bánat legyen.

Úgy gondolom, hogy már minden lényeges adatot, információt leírtam. Innen már úgyis mindenki maga alkotja meg a véleményét.

Mindenkinek kívánok szebb napokat!

Ezennel kiléptem.