Regisztráció Blogot indítok
Adatok
útdíj

54 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A HU-GO Elektronikus Útdíjszedési Rendszer e-mailben és a HU-GO portálon is felhívja a regisztrált ügyfelek figyelmét, hogy változás történt a bevallási közreműködőkre vonatkozó Általános Szerződési Feltételekben, amely 2014. február 9-én lépett hatályba. A HU-GO…..
Számos új fejlesztésre számíthatnak az idén is a fuvarozók az e-útdíj rendszerébe: folytatódik a jelenlegi díjköteles hálózat felosztása, az újonnan átadott szakaszok beillesztése a rendszerbe, de tervezik az utólagos és mobil fizetési lehetőség megteremtését is. A…..
Az e-útdíj tarifái 2014. január 1-jét követően is  változatlanok maradnak. Az egyre hatékonyabb rendszer és az abból befolyó bevétel teszi szükségtelenné a módosítást, ezért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem készül januártól sem az e-matrica árának, sem az…..
November 30-tól bővül az útdíj köteles elemi útszakaszok száma Magyarországon. Ez azonban nem új útszakaszok bevonását jelenti, hanem a már meglévőek tovább tördelését. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a telephelyekre, ipari parkokba tartó kamionoknak például nem kell majd…..
Vasárnap hajnalban ismét szünetel az e-útdíj rendszer: tervezett karbantartás miatt november 17-én, vasárnap hajnali 1 és 4 óra között üzemszünetre kell számítani az elektronikus útdíjfizetési rendszerben - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tájékoztatása…..
„A korábbi tapasztalataink szerint a telematikai rendszer beszerelését követően a 10-30 százalékos üzemanyag csökkenés átlagosnak mondható, de találkoztunk már kiemelkedő, 40 százalékos flottára levetített összesített fogyasztáscsökkenéssel is. Mindez több részből…..
A szállítmányozó cégek becslése szerint egy átlagos fuvar összes költségének legnagyobb hányadát az üzemanyag emészti fel, de egyre komolyabb tételt jelent a sofőr munkabére és az e-útdíj is. A kiadások fennmaradó hányada a karbantartási díjakra és egyéb ráfordításokra…..
A rendelkezésre álló idő rövidsége miatt természetes, hogy előfordultak problémák az e-útdíj rendszer bevezetése óta – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország Kft. ügyvezetője. Felidézte: bár évek óta napirenden volt az…..
Mivel már lejárt az e-útdíj bevezetése óta tartó türelmi időszak így mostantól komoly büntetésekre számíthat, aki elblicceli az útdíjfizetést. A korábbiakkal ellentétben egy nap akár több alkalommal is büntethető a szabálytalankodó sofőr. A kiszabott bírság mértéke…..
Az Országgyűlés hétfői döntése nyomán novembertől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. veszi át az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. közútkezeléssel kapcsolatos feladatait, az autópálya-kezelő hatásköre a használatarányos útdíj beszedése…..
Harmadával nőtt a GPS-alapú e-útdíj fizetések száma szeptemberben Egyre többen választják a fedélzeti egységgel (OBU) történő útdíj-bevallást a viszonylati jeggyel szemben: szeptemberben 34%-kal nőtt a WebEye Magyarországhoz érkező megkeresések száma augusztus hónaphoz…..
Az e-útdíj kezdeti problémáinak javítását követően egyre többen választják a fedélzeti egységekkel történő bevallást a viszonylati jeggyel szemben. Jelenleg több, mint 10.000 regisztrált felhasználó rendezi az úthasználati díjat a WebEye Magyarország rendszerén keresztül,…..
Útdíj Hétvégi üzemszünet 2013.09.27 16:59:29
Vasárnap hajnalban szünetel az e-útdíj-rendszer, Az üzemszünet a bevallási közreműködőn keresztül bevallókat nem érinti, mert az úthasználatot rögzíti a rendszer. Azoknak, akik viszonylati jegyet váltanak, az elővételi jegyvásárlást javasoljuk. Az Állami…..
Az e-útdíj rendszer második hetében már megkezdődött a díjköteles úthasználók ellenőrzése, illetve a jogosulatlan úthasználat bírsággal történő szankcionálása is. A járművek ellenőrzése és a jogosulatlan úthasználat kiszűrését alapvetően fixen telepített…..
Pontosan egy hete indult el Magyarországon is a használatarányos elektronikus útdíjfizetési rendszer, amely a 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömegű járműveket érinti az autópályák és a gyorsforgalmi utak bizonyos szakaszainak használata során. Az elmúlt egy hét…..
Az operátor központunkban gyakran visszatérő kérdés, hogy mi a garancia arra, hogy nem bírságolják meg a fedélzeti egysége meghibásodása miatt. Természetesen az indulás előtt meg kell bizonyosodni róla, hogy az OBU üzemképes-e, ez minden esetben a jármű vezetőjének a…..
Stabilizálódott az elektronikus útdíjszedési rendszer a hétfő hajnali túlterheléses támadás után - olvasható a HU-GO hivatalos oldalán. Az ÁAK Zrt. elmondása szerint jelenleg már 18 500 ügyfél regisztrált a rendszerbe, amely mintegy 70 000 gépjárművet jelent. Ebből…..
Ügyfeleinket kérdeztük a viszonylati jegy értékesítési pontokról a határátkelőhelyek és autópálya bevezető szakaszok környékén. Összességében az a tapasztalatuk, hogy a benzinkutak munkatársai nagyon segítőkészek és kedvesen útbaigazítják az érdeklődőket. A…..
Viszonylati jegy vásárlása előtt érdemes pontosan megtervezni az utunkat, mert bizonyos tényezők megdrágíthatják a fuvart. Lássuk azt a 3 legfontosabb tényezőt, amit szem előtt kell tartanunk a vásárláskor. 1. Regisztráció vagy alkalmi jegy? Lehetőség van az ÁAK…..
Útdíj Elindult a második nap 2013.07.02 11:13:53
Ma reggel az útdíj rendszer működésének második napjára ébredtünk. A tegnapi indulásnál előforduló kezdeti döccenők után mára a rendszer zavartalanul működik. Központi térképünkön azt látjuk, hogy ma hajnalban már elindult a kamionos forgalom a rendes kerékvágásban.…..
Holnap lép hatályba a Mezőgazdasági termelők által üzemeltetett gépjárművek útdíj fizetése alóli mentesülésének részletes szabályairól szóló 243/2013 (VI.30.) Kormányrendelet. A Kérelmező a székhely vagy lakóhely szerinti települési önkormányzat jegyzőjétől…..
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt., mint a HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer díjszedője által 2013. július 1-jén 07:30-10:00 óra között elrendelt üzemszünet véget ért. Ennek alapján 10:00 órától a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó…..
Útdíj Főútmustra hétfő reggel 2013.07.01 11:04:27
A parassapusztai határátkelőhely felé haladva megálltunk néhány töltőállomáson érdeklődni, hogy működik élesben a viszonylati jegy vásárlása. Elsőként az M3-as kivezető szakaszán található benzinkúton álltunk meg, ahol csupán öten-hatan sorakoztak a viszonylati automata…..
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ismét üzemszünetet rendelt el 2013.július 1-jén 7:30-10:00 óráig. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt., mint a HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer üzemeltetője 2013. július 1-jén 7:30-10:00 óráig üzemszünetet rendel el. Az üzemszünet…..
A HVG.hu-n olvasható, hogy túlterheléses támadások érték az elektronikus útdíj informatikai rendszerét hétfő hajnalban - adott tájékoztatást az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A támadások 1 és 3 óra között voltak a HU-GO rendszerében. Ezalatt a társaság üzemszünetet…..