Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koen

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami biztos van a levegőben, hogy a vallásos-konzervatív oldalon, az elmúlt napokban ilyen felkapott téma lett a melegházasság. Alig ült el a por a Lipóti pékség aláírásgyűjtési botránya óta – amiről közben a homofób kezdeményezés hazai támogatója is nyilatkozott –  most Böjte Csaba, ferences…..
Ahogy arról előző cikkünkben beszámoltunk, megjelent A homoszexualitás megelőzése - Útmutató szülőknek című könyv, mely olyannyira felcsigázta érdeklődésünket, hogy nyomban meg is vásároltuk az egyik katolikus könyvesboltban. Akit érdekel, mi is az a szellemi háttér, amiből ez a kötet…..
Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyek bár gyakran elhangzanak a komment szekcióban, kielégítő válasz eddig még nem érkezett rájuk. Illetve közvélemény kutatást végeztünk melegek között is, hogy megtudjuk, mik azok a témák, amikkel a leginkább le szokták szívni az agyukat az ismerőseik.…..
Koen 2016.10.19 00:56:26
@Manton Jäger:
Szóval szeretnél elfogadó lenni, de most szépen leírtad, hogy mennyire nem vagy az, és mindezt milyen feltételekhez kötöd. Nyugi, azért jó úton haladsz a Nirvána felé! :)

>>A társadalmi többség alkalmatlannak tartja a (kisebbségi) melegeket a gyereknevelésre, mert akkor a gyereket vegzálnák (a többség), amiért nevelésre alkalmatlan meleg szülei vannak.<<
Ha egyenrangú embertársként kezeljük egymást, akkor nincs, amiért bárkit is hátrányos megkülönböztetés érjen.

A társadalom összességének változása pedig egyedül az egyének (változni akarásától és) változásától függ.
Melegedő Mindent a melegszexről! 2016.10.17 00:03:13
Felhívásunkra temérdek kérdés érkezett a melegek szokásaival, világlátásával, mindennapjaival kapcsolatban. Előző cikkünkből sokat megválaszoltunk közülük, így már csak egy dolog maradt, amiről még nem beszéltünk: a szex! Ki, mit, hova, hogyan, hányszor? Tabuk nélkül! Nem is szaporítanám tovább a…..
Koen 2016.10.17 23:39:20
@...andras...: "A HIV/AIDS téma meg szépen el lett kenve, a legrosszabb, ha magatoknak is hazudtok és nem csak a kívülállók felé. Nézzük csak a magyar statisztikákat: www.aidsinfo.hu/statisztika_magyar_t
Ebből az látszik, hogy mind a regisztrált HIV fertőzések, mind az AIDS halálesetek a férfiknál kb. 8x több van, mint a nőknél. Ebből nem éppen az jön le, hogy na aztán féljenek a lányok, mert lehet, hogy a párjuk egy fiúval lép félre! Nem, egymást fertőziket ezerrel, mert a férfi-férfi szex (MSM) az egyik legfontosabb kockázati tényező a HIV-nél. Magyar adatokat nem ismerek, de pl. amerikában a HIV vertőzöttek 55%-a MSM-ben résztvevő férfi, pedig ez csak a poluláció 2%-a. (www.cdc.gov/hiv/group/msm/) Ebből nem nehéz kiszámolni, hogy a társadalmi áltlagoz képest kb. 40-szeres a HIV előfordulása ebben a körben. Amerikában kb. minden ötödik MSM-ben résztvevő férfi fertőzött és az ott nem Kelet-Európa! Szerintetek nem kell félnetek? "

A HIV-vírus vérrel vagy nemi váladékkal terjed. A különféle érintkezések esetében más és más valószínűséggel történhet meg a vírus továbbadása. Ha megölelsz egy HIV+ személyt, vagy puszilkodtok egymással, attól még nem fogsz megfertőződni, ugye. Azonban pl. fertőzött vérrel egy nyílt seben keresztül vagy (kábítószer-fogyasztók esetében) közös tűhasználat révén szinte teljesen biztos a fertőzés. Ezután a védekezés nélküli anális aktus esetében a legnagyobb a rizikófaktor a belső szövetek jellegéből adódóan. Szóval a melegek körében emiatt nagyobb a HIV-fertőzöttek aránya.
Míg azonban egy tudatos meleg rendszeresen eljár szűrésre ennek tudatában, addig egy titokban, kicsapongó homoszexuális tevékenységet folytató férfi könnyen megfertőzheti a hölgy párját, akinek lehet fogalma sincs az egészről, és lehet majd már csak nagyon későn szembesül a megbetegedésről. Egy ilyesmi szituációra utalt a blog írója. Hogy nem szexualitásfüggő a fertőzhetőség.
Koen 2016.10.18 00:01:44
@Márk_Márk:
A nyelvújítók révén a hidrogénre először a köneny szót használták, mégis kikopott.
A szóhasználat (hétköznapi keretek között mindenképp) a nyelvhasználók szabadsága.
Koen 2016.10.18 00:32:37
@Espada Rodelero:
"Bennem semennyire nincs hajlam erre, undorral tölt el a gondolat is, tehát hetero vagyok gyárilag. Ha ma lennék 14 éves, akkor lehetséges, hogy VV/Facebook/Fesztiválok Bermuda-háromszögében én is felszednék valami buzulós attitűdöt?
Ez az, amit nem értek."

Ebben az esetben nem valószínű. Mint ahogy egy meleg fiatal is meleg marad, ha egy teljesen heteronormatív közegben cseperedik fel.
Manapság egyszerűen már nem olyan tabu megélni és kinyilatkozni, ha valaki a saját neme vagy mindkét nem iránt érdeklődik.
150 éve még az is paráznaság volt, hogy ha a nőknek kilátszott a bokája. Ma pedig mégsem fordulnak elő tömegorgiák az utcákon, ha a lányok lenge ruhát hordanak nyáron, vagy bikinit a strandon. Pedig valami hasonló kollektív erkölcsi romlástól tartottak az akkori emberek.
Melegedő Két hónaposak lettünk! 2016.09.23 08:41:38
Szalad az idő, mint egyszeri homofób a szivárvány láttán! :) Az elmúlt hónapban is rengeteget dolgoztunk, hogy minden nap friss poszttal örvendeztessünk meg benneteket. Minket is váratlanul ért a heti cikktémákat szerkesztve, hogy már nyakunkon a hózáró! Össze is raktuk gyorsan, íme,…..
Koen 2016.09.23 16:09:09
Koen 2016.09.23 22:02:54
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szerinted mi az a szint, amivel már kommunikálni merhet egy franciát idegennyelvként tanuló egyén?
Koen 2016.09.24 14:35:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Basszuskulcs, pedig biztos voltam benne, hogy azzal tűnnék hisztisnek, ha az alábbit írom:
"Nyugi, utánanéztem előtte, de a helyes francia írásmód helyett buzisabbnak találtam úgy, ahogyan eredetileg eszembe jutott."

Érdekes témához jutottunk a franciától...
Tévhitnek tartom, hogy - mondjuk - egy azonos nemű pár tagjaira fiú-lány szerepkártyákat kéne aggatni. Legyen az akármilyen időintervallumig tartó kapcsolat. Mert a fiú fiú, a lány pedig lány. Meg egyébként az is akkor hetero_szexuális kapcsolat lenne, nem? (költői kérdés)

Hogy tisztább legyen a kép: létezik nemi identitás (férfi, nő stb.) ÉS szexualitás / szexuális irányultság (heterosz., homosz., bisz. stb.). Ezek két különálló (matematikailag diszjunkt) fogalomhalmazt jelölnek. S minden egyes emberhez hozzárendelhető 1-1; pl. nő és heteroszexuális.
Nos, konkrétan egy férfi homoszexuális kapcsolatban a szerepekre aktív és passzív kifejezéseket szokták használni, melyek választása nem feltétlen állandó (még monogám kapcsolatban sem) és nem feltétlen áll összefüggésben a személyiséggel.
Remélem, ez kielégítő válasz a kérdésre.
Melegedő Egy buziboszi vallomása 2016.09.20 09:14:45
A kép a Fiúk a klubból című sorozatból származik. Párszor megkérdezték már tőlem, hogy mégis miért támogatom a homoszexuálisok elfogadását? Hisz „természetellenes”, meg egyébként is csak „hobbiból csinálják”; az egész nem áll másból, mint „tangás buziparádéból”, és úgy egyébként „mit tudhatnék én…..
Koen 2016.09.21 18:45:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ezek szerint már nem először jár itt... de ha eddig sem tetszett, akkor miért jár ide vissza többedjére is? Miért is bizsergeti magát annyira az az érzés, hogy ismét rákattintson arra a durva linkre?
Koen 2016.09.21 18:59:03
@Nancsibacsi:

Az élet gyógyíthatatlan, 100%-ban halálos betegség (a tudomány jelenlegi állasa szerint). Ennek ellenére a legtöbb ember legtöbbször büszke rá, sőt, minden évben még meg is ünnepli saját éltét. Tiszta hülyeség...
Koen 2016.09.21 22:59:24
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kedves Kovacs Nocraft Jozsefne! Köszönöm gyors válaszát! :'D