Regisztráció Blogot indítok
Adatok
haltijatar

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel nagyon szerettek kiakadni azon a jelenségen, hogy bizonyos emberek mások levetett gönceiben járnak tizedannyi pénzből mintha fast fashion üzletekből tennék, úgy gondoltam, itt az ideje a Háda Angol Használtruha turi egyik kirendeltségét megnéznem közelebbről. Tényleg olyan…..
haltijatar 2013.06.05 11:02:02
Muszáj ide írnom, mivel eléggé ismerem a turik világát. Mi kiskorom óra járunk turiba.
Elolvastam a kommenteket és úgy látom, hogy elég sokféleképpen gondolkodunk a turikról és a turkálásról. Szerintem, hogy valaki honnan szerzi be a cuccait, az ő dolga. Ha valaki nem bánja, h mások levetett cuccait hordja, és nem érzi rosszul magát benne, az ő dolga. Mindenkinek szíve joga ebből a szempontból is úgy alakítani az életét, ahogy akarja. A turkálók. Sokan írtátok, hogy milyen gáz, h Pesten a plázákban is vannak "butik-turik", és hogy néhol ezek a legnagyobb területű üzletek.
Hát nem tudom, igazából azt gondolom, hogy ez pár év alatt így felvirágzott ebben az országban, az a vevők miatt is van. Vagyis engem igazából a butik jelleg zavar. Mivel eléggé otthon vagyok a beszállítós dolgokban is, tudom, h max 200-250 ft/kg-ért (lehet sokat írok) veszik ezeket meg nagy mennyiségben, és hogy az emberek képesek, 100-2000 forintot kiadni egy ruháért, amit a bolt kb. 30 forintért vett meg...hát ez a furcsa..Mert akármilyen butik kinézete van a turkálónak, akkor is, amit ott talál az ember, azt valaki megvette már, másodkézből van (azt is írhatnám, h rongy...). Még durvább szerintem, h lehet kapni vásárlási utalványokat, mert már olyan árak vannak..
Én mindig csak vidéken turizok, ott is kilósban, vagy olyan vállfásban, ahol max 500 ft darabáron adják. És itt is lehet olyanokat találni, mint egy beárazós pesti turiban (elég pl Szolnokra lemenni, már ott is vannak elfogadható turkálok). Én inkább úgy érzem, h a kereskedőket kapta el a gépszíj, mert turkálóban butikárakkal dolgozni elég pofátlanság. Meg még amit mostanában láttam, h pl használt gyerekruhákra specializálódott oldalak vannak, ahol katalógusból lehet válogatni használt ruhát, olyan áron, hogy hihetetlen( 1500 forint egy 5 dkg-os gyerek nadrág) ! És az emberek veszik és kifizetik érte a futárszolgálatotis! Na ez a LOL, h így lehet hülyíteni sokakat.
Kiváncsiságból megnéztem az angol márkának a webshop-jában, h milyen árak vannak, és új ruhát már ott lehet venni 2-3 ezer forintnak megfelelő fontért.
Szerintem még a tesz-veszes alkalmi eladók is kevésbé pénzéhesek (ott is megnéztem az árakat), mint a "butik turik"
Szóval szerintem ezen kellene gondolkodni, h mégis nem az emberek hülyesége miatt van-e ennyi "pláza butik turi"??
Peace. :)