Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megadorka

44 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A posztot azzal kezdeném, hogy spóroljátok meg az "ez fideszes/emeszpés blog" és az "ezért nincs ellenzéki összefogás" (ízlés szerint) kommenteket. Aki átfutja az újraindított Egyenlítőt (amit évekig megérte emeszpés befolyás alatt tartanom, na, csak leírtam), az láthatja, hogy a piaci értéke nulla,…..
Garp szerint a világ tele van Végzetesekkel. Ha ez igaz [szerintem igen, én például bizonyítottan egy ilyen Végzetes vagyok] akkor alapvetően sokkal többen kellene éljenek/éljünk Izland szigetén. Mert ez nekünk való hely :). Mint kiderült a facebook kommentekből, ez többeteknek bakancslistás. Ezért…..
A magyar történelem tele van nagy jelentőségű, nagy horderejű és fontos döntésekkel, melyek túlnyomó többségét szűk körben, vezetői szinten hoztak meg, többnyire a nép széles rétegeinek megkérdezése nélkül. Ha felelevenítjük ezeket, ráébredünk arra, hogy a döntések jelentősége csak sokkal később, a…..
Egy dolgot le kell szögeznünk már az elején: a muszlim, és azon belül az arab világ egészen másként tekint Európára, mint azt kontinensünk közvélekedése, sztereotípiákban elképzeli. A Közel-Keleten élő lakosság egyik csoportja, - mely nyugatias, világi, szekuláris életmódot folytat (és így az iszlám…..
megadorka 2016.07.23 11:02:05
Kedves Péter, én személy szerint köszönöm a cikket, nekem bejön az instant történelem:) remélem, hogy nem szegi kedvét a tomboló ostobaság sem, ami a hozzászólásokban olykor visszaköszön, úgy tűnhet, hogy az olvasótábora - tisztelet a kivételnek - csak orkokból áll, de nem. Ezért ragadtam meg a billentyűzetet.
Szerencsés generáció vagyunk bizonyos szempontból. A komoly "viharok" után érkeztünk, voltak persze távolról végignézett háborúk a mi életünkben is, mint a délszláv háború, az öbölháború, az afrikai "világháború", előzményeivel együtt és igen volt amelyik közel volt hozzánk, de valójában egészen békés korszakba születtünk, már ami a közvetlen környezetünket érinti és akkor most szándékosan nem politizálok. Ez elaltatott minket egy egészen picit. Azt elhinni a globalizáció korában, hogy egy-egy jól megszervezett robbantás pusztán jelenlét vagy áradó embertömeg kérdése, az egy komplett vicc. Erre tökéletes bizonyíték a WTC elleni merénylet. Hozzáteszem, én akkor 21 éves voltam, de az egész szituáció monumentalitása elgondolkodtató volt. Ki is pukkant rögtön az karcmentes Amerika tévképzetem. Azt gondolni, hogy ez egy kívánságkosár, amiben eldönthetjük, hogy kérjük vagy nem kérjük, még viccesebb. Abba nem belegondolni, hogy ettől sokkal nagyobb méreteket ölt majd a fluktuáció, amihez hozzájárul az éghajlatváltozás, az afrikai középső területeinek elsivatagosodása, a vízhiány, a túlnépesedés, a természeti kincsek, az olaj mennyiségének csökkenése, ez megint csak ezt a fajta naivitást támasztja alá én pedig csak a felszínt kapargattam. Hogy ami ma történik OV regnálása alatt, az gyakorlatilag hosszútávon csak arra elegendő, hogy szegregálja Magyarországot, hogy kicsikén és védtelenül egyedül maradjon a sokkal viharosabb időkben. Döbbenet, hogy az emberek a napiszarról és a migránsinfóról tájékozódnak, döbbenet a sötétség, amit büszkén megosztanak és terjesztenek. Aggasztó. Ők gyűjtöttek Isaura felszabadítására pénzt és ők fognak hinni abban, hogy egyszercsak megjelenik Ethan Hunt, hangtalan lelóg egy kötélről és mindent megold. Addig olvasom a cikkeit:))
lightwalk.me _születésnap_ 2016.02.09 09:16:44
Legszívesebben a ház előtt sétálgatnék, de nem merem megkockáztatni. Így inkább a  buszmegállóban várok. Számolom, eddig tíz üresjárat. Számomra üres, persze. Fura érzés. Mintha évekkel ezelőtt láttam volna őket utoljára. Mit lehet mondani? Mit kell mondani? Meg kell szólalni egyáltalán? Vagy…..
lightwalk.me _jegyeket_bérleteket_ 2016.01.12 10:23:32
Ezen a furcsa napon a napsütés átszikrázott az ózonrétegen, de nekem nem az UV sugárzás volt a legnagyobb problémám. Rajtam kívül a világon senki sem fészkelődött, a Duna felett egy láthatatlan szellő suhant át, csak onnan tudtam, hogy megbillentette a folyó felett vitorlázó sirályokat A villamos…..
lightwalk.me _sjon_a_macskaróka_ 2016.01.08 14:42:36
Meg kell mondjam, hogy egy nagyon kicsit sem csodálkoztam, amikor kiderült számomra, hogy A macskaróka című kisregény írója, Sjon (Sigurjon Birgir Sigurösson) az izlandi csodabogár, a nagyon különc Björk szerzőtársa és barátja_És ahogy Björk zenei stílusa, vagy a művészete nem való mindenkinek, úgy…..
lightwalk.me _ebihal_ 2016.01.04 14:49:00
Egy hely, ahol csak azért van civilizáció, mert az elmúlt másfél évszázad egyre többet tud erről a lehetőségről. Egy hely, ami immunrendszernövelően koszos, ami titokzatos, ami játékosan felfedezhető, amiben vaskos testet ölt a gyerekkor esszenciája. L alakú vályogház,…..
lightwalk.me _Bogi_<3 2015.12.09 10:31:34
Az ember egészen sokat tud tanulni az újszülöttektől. Mielőtt megszülettek a fiaim, az volt az elképzelésem, hogy a gyermek egy fehér papír és tőlem függ, hogy mi kerül a papírra. Elég hamar rájöttem, hogy ez az elképzelésem messze nem fedi a valóságot. A gyermek…..
lightwalk.me _álarcosbál_ 2015.12.02 18:18:27
Esti futásom idején találkoztunk. Nem volt ebben a találkozásban semmi különös. A történet sem különös. Csak elgondolkodtató, milyen egyszerű módszerekkel írható felül az általános világvége-érzés, a minden iránti közöny.  Már terjedt a kora nyári, illatos,…..
lightwalk.me _élethalálkérdés_ 2015.11.19 11:02:28
1997 novemberében halt meg. Mindent megtett érte, a májcirózis, az alkoholizmus és a folyamatos elbutulás bermuda háromszögében tengődött évekig, tekintve, hogy nem hitt az örök életben, neki tényleg a halál volt a megváltás. A dolgok aztán történtek tovább, a felesége lassan…..
lightwalk.me _10millió_Pí_élete_ 2015.09.10 14:18:19
_a hajó elsüllyedt_a kis mentőcsónakban cirka 10 millióan állunk_közöttünk néhány ezer Richard Parker_bengáli tigrisek_vadállatok_pontosan tudjuk, hogy mire képesek a tigrisek, annyiszor láttuk a tévében_még soha a büdös életben nem láttunk vadon egyet sem_szabadon, a saját…..
lightwalk.me _dreamworld_pukk_ 2015.09.08 18:24:28
kép innen van akinek a Disneyland, van akinek Svájc, van akinek Amerika, és olyan is van akinek Magyarország..._és ez nem tisztán eldöntendő kérdés_azon gondolkodom, hogy vajon mikor tisztul ki a kép a nép számára, hogy a menekültkérdés már réges régen nem arról szól, hogy…..
lightwalk.me _dorka vs. pollyanna_ 2015.08.23 08:51:38
  _nehéz eldönteni, hogy augusztus huszadikán én ütöttem KO-ra Pollyannát (a nevesített jobbik felemet) vagy ő engem, annyi bizonyos, hogy ezen a napon soha nem tudunk kiegyezni__idén sem sikerült_ezért úgy döntöttem, hogy évek óta hordozott titkot fogok világgá kürtölni..._ha…..
lightwalk.me _lifeTILT_reply3_ 2015.08.21 09:09:26
előzmény1 itt, előmény2 itt :) _látjátok ez az angyalkát itt fent? fura szárnyai vannak mi?_a tőle gyengébbek, a kötekedők és a varázslóiskolában végzett hozzászólók kedvéért elmondom: természetesen ez csak egy szimbólum, amit jókedvemben kreáltam ehhez a poszthoz és…..
lightwalk.me _lifeTILT reply_2_ 2015.08.19 19:34:33
előzmény itt előrebocsájtom, ez hosszú poszt lesz__DE_ez egy nagyon érdekes téma_mindenkit érintően érdekes_mert nem korlátozódik kizárólag a gyereknevelésre _mindenre, de az égvilágon mindenre hatással van_magára a létezésre van hatással_az pedig elég tág…..
lightwalk.me _lifeTILT reply_1_ 2015.08.18 11:18:36
_sajnos nem bírom ki_próbáltam, de nem megy, muszáj lereagálnom_ennek egyetlen oka van, és ez nem az igazságérzetem_hanem mert egy olyan oldalon jelent meg, aminek jelen pillanatban 52ezer kedvelője van, és ha egyetlen elveszett lélek is van közöttük akkor annak a sorsa meg van…..
lightwalk.me _szalagnélkülifánk_ 2015.08.13 22:03:09
_tudom, hogy készíthetnék szorbét, jégkrémet, granitát, parfét, semifreddo-t, ihatnék frappét, jegesteát, de még az is jobban hangozna, ha csak elszopogatnék egy citromos jégkockát (erről…..
_akkor ne habozz_vagyis habozz, de amikor kész a lekvár, akkor szedd le a tetejéről_mindent fügével eszek_mindent fügével csinálok, annyi van a kényszerből árnyékos és deklaráltan legbénább…..
  _őszintén szólva, én, aki most is éppen ezt falatozom, egyrészt nem tudom rávenni magam, hogy abbahagyjam, másrészt úgy érzem, hogy még soha életemben nem kóstoltam ilyen tökéletes ízkombinációban fagylaltot_olyan vagyok, mint az egyszeri leány aki a városba érkezett, ma…..
lightwalk.me _az isteni smoothie_:) 2015.07.31 06:30:38
_az étel, ami szép_ami finom_ami egészséges (ha kicsit kevesebb mézet raktok bele, mint én, és brutális zsírtartalmú kókusztej helyett natúr joghurttal készítitek, akkor végképp)_és hát bele lehet magyarázni, hogy ugyanolyan finom a kalóriaszegényebb változat is, mindenki…..
  _biztos emlékeztek még erre a játékra_nagyon régen játszottam, de itt az ideje leporolni_rendkívüli aktualitással bír ugyanis, főképp a mostani viharos időkben_egyrészt játék volta, másrészt, ebbe a kontextusba helyezve óhatatlanul kibontakozó oktató jellege miatt_a mai…..
_a délvidéki magyar végváron történtek felemlegetése legalább annyira hazafias kötelességem, mint a Betyárok  romacsecsemődarálós premisszája_és egyre kevesebb ember engedheti meg magának azt a luxust, hogy e fölött szemet hunyjon_a probléma ugyanis – szemmel láthatóan- nem…..
_ki ne akarna menőnek tűnő konyhatündér szerepben tündökölni_:) éppen ezért, nem venném a lelkemre, ha bárkinek le kellene mondania erről csak mert megtartom magamnak az elkészítés módját, hogy aztán rendkívül szemtelenül learathassa a babérokat a semmire_:)) ez a desszert…..
_a minap megosztottam egy képet_egy vitorlás volt rajta, megtetszett a perspektíva, imádtam a színét, ráadásul egy magyar lány gépéből esett ki_egy pillanatra elképzeltem, hogy én vagyok ott fent az árbóc tetején és én készítem el ez a képet, nem másért, mert az azt…..