Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ciklon Béla

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napja a Facebook törölte a Tolvajkergetők nagyjából 180 ezer lájkkal bíró oldalát. Mivel több ismerősöm követőjük volt és lelkesen osztotta a posztjaikat és videóikat, így bennem már korábban kialakult egy vélemény erről az oldalról, és a hír kapcsán alkalmasnak…..
Reklámfogás Orrszarvúszerelő 2014.06.10 13:57:42
A WWF hirdetéseire jellemző a korrekt grafikai kidolgozottság, ezzel szemben az üzenetátadás döccen. Nézzük meg! Ez a kép HD, csaknem 3D - ez rendben van. De miért is szereli orrszarvúnkat a szerelő? Pláne fogóval és egyéb, elsősorban autókhoz használatos szerszámokkal. És az aggódva figyelő,…..
Amanda Todd, az internet és túlnyomó részt a szennybook újabb, sokadik fiatalkorú áldozata. A szennybook áldozata, mivel internetes magaláztatásainak túlnyomó részére, a róla készült szex képpel való visszaélésre, továbbítására, terjesztésére, valamint az üzenetekben…..
Ciklon Béla 2014.06.03 14:40:37
Csak egy apróság: Lényegében azért kenik a facebookra a halálát, mert a facebook ALKALMAS arra, hogy terjesszék a képeit?

Volt egy történet egy vidéki lányról, akiről csináltak egy buliban szexképeket. Ez még akkor volt, amikor nem volt elterjedve az internet, de már volt mobiltelefon. A helyi fiúk között infra porton terjedtek a képek. Akkor ilyen logika alapján tiltsuk be az infra portot is, mert lényegében azzal jutott el mindenkihez a szexképsorozata?

Ezzel a cikkel azért nem értek egyet és tartom hülyeségnek az érveit, mert mintha úgy állítaná be, hogy facebook nélkül nem lennének pl. pedofilok. DE IGENIS VANNAK!! Facebook előtt és után is voltak pedofilok, szóval maga a platform amin történik valami, nem az a hibás, hanem ezek az emberek. A platformon lehet változtatni, de ettől még nem kell egyből mindenáron foggal körömmel betiltani, ez abszurd.

Lényegében ha elfogadnánk a cikk érveit, akkor azt is be lehetne bizonyítani, hogy tiltsuk be az "utcát", mert onnan is sok gyereket elrabolnak.

El kéne fogadni, hogy a közösségi élet helyszíne manapság nem a kultúrház, hanem az internet, és a közösségi oldalak. De ez látom nem megy. Itt vannak az emberek és nyilván a pedofilok is követik a trendeket, ők is jönnek ide. De ha be is tiltanád, akkor sem szűnnének meg ezek az emberek. Csak nem a facebookon tolnák amit eddig, hanem máshol.

Szal, hogy ne csak destruktív kritikus legyek, mondok építő jellegűt is, valódi megoldással. Amerikában az van, ha egy pedofília miatt börtönben ült ember ha új városba költözik, akkor kötelezően meg kell látogatni a szomszédokat és közölni a környezetében élőkkel, hogy hellóka én voltam lecsukva kisgyerek szexuális zaklatása miatt. Valamiért ez működik ott, de Magyarországon szegény bűnözők jogai miatt ez nem menne.

A facebookra 14 év alatt nem lehet beregisztrálni.
Van aki mégis megteszi.
A facebookra nem lehet szexképet feltölteni (egy időben egy ismerősöm töltött fel és azonnal reportolták, kb. fél percig volt kint a kép)

Lényegében a facebook lenne a bűnös Amanda Todd halálért? Szerintem meg: a srác, aki elkezdte el terjeszteni a lányról készült meztelen fotót, az iskolatársai, akik megverték, megalázták, a többezer névtelen gyökér aki továbbosztotta a képet.
Balogh Csaba, takarodj! - Ez a legújabb magyar nemzeti minimum, amit tehetünk.  Miközben Magyarországon évek óta egy szélsőjobboldali, neonáci párt van a parlamentben, Szlovákiában pedig ősszel került megyei elnöki székbe egy neonáci, a világ nemrég a holokausztra…..
Szomorú lehúzással találkozott László, akivel új jegyet vetettek az Állatkertben, mivel a National Geographic DVD-k mellé csomagolt ajándékjegyeket elfejeltette kifizteni a forgalmazó ZVK Kft. Biztos tudjátok, hogy Magyarországon is lehet hivatalos National Geographic magazint és…..
#380 A Nagy Hadronütköztető és az elektronmikroszkóp előtti korokban a nagy felfedezések leginkább a szerencsének, a véletleneknek, a józan paraszti észnek és a "kapja be az egyház!" mentalitásnak voltak köszönhetőek.Arisztotelész kb. 2300 évvel ezelőtt a Nap által…..
Az Aldiban azt állítják, hogy az egységár csak tájékoztató jellegű, ezért nem akarták odaadni naiv ügyfélnek 96 forintért a 125 forintos Túró Rudit. Pedig nem létezik tájékoztató jellegű ár, egyszerre több ár esetén a legolcsóbbal kell számolni: Rendszeresen járok az…..
Ciklon Béla 2013.12.16 14:07:16
Naiv ügyfélnek étel és italfogyasztás után sem voltak hajlandóak egy pohár vizet adni a Gastland Bisztróban a Széll Kálmán téren: Barátnőmmel betértünk a minap a Széll Kálmán téren nemrég nyílt all-you-can-eat étterembe. Rendesen fogyasztottunk, italt is rendeltünk…..
Ciklon Béla 2013.08.09 19:44:30
Ciklon Béla 2013.08.09 21:54:00
@atpijkamo: Nem néztem utána, hogy mennyire kamu, de az, hogy 1500 a kaja még nem jelent semmit. Oktogon Bisztróban 1200-ért kajáltunk. Az italért persze ott is kellett fizetni.
Kicsit túltöltődtünk a múltheti a BKK szerint hamis/kétszer kezelt, igazából egyszer kezelt jegy történetével, aminek egyébként még nincs vége, máris itt egy újabb. Naiv ügyfél hiába próbált este n9-kor jegyet venni, ez fizikailag lehetetlen, de nem véletlenül: A sztori…..
Ciklon Béla 2013.07.31 13:58:01
Naiv ügyfél későn vette észre, hogy 10 ezer forint hiányzik a borítékjából, amiben elvileg 100 ezer forintnak kellett volna lennie. Az ügyintéző még a panasz felvételét is rutinosan hárította. Érthetetlen, hogy nem próbálták meg másnap újra elérni a vezetőséget: Nekünk…..
Naiv ügyfél kiakadt, hogy az Indesit szerelője 7000 forintért megállapította, hogy 30000 forintért javítanák a mosógépét, miközben máshol 4000 forintért kitisztították, és már működik is: Elromlott a 10 éves INDESIT mosógépem. Kihívtam a márkaszervízt, pár perc alatt…..
Ciklon Béla 2013.07.23 01:22:19
@FDToth: egyszerre hívd ki mindhármat és majd egymás között megbeszélik ki mennyit kér :DDD
A párt a Kétfarkú Kutya Párthoz hasonlóan nem felel meg a "névvalódiság követelményének". Precedens értékű lehet a Kétfarkú Kutya Párt bejegyzésének elutasítása, mivel ez esetben a többi parlamenti szervezet nevében sem szerepelhet olyan kifejezés, amely a szervezet…..
Ciklon Béla 2013.06.30 09:36:27
Teljesen ellentmond egymásnak naiv ügyfél és a BKK alvállalkozóinál dolgozó biztonsági őrök és a jegyellenőrök véleménye az esetről, amikor állítólag megalázták a fogorvostól hazafelé tartó beszédképtelen nőt, és elvették a bérletét: A bepanaszolt biztonsági őr…..
Tűkön ülve várta a Homár a devizahiteles OTP-per fináléját, de sajnos becsúszott egy filler epizód, és nem történt semmi. Úgyhogy ehelyett következzen valami egészen más: csúlázás a tévében. Naiv tévénéző a LifeNetworkön találta ezt a gyomorforgató hirdetést, ami…..
A vasárnapi ezo tv adásban Alexander "mestermágus" azzal biztatta betelefonálásra az embereket, hogy részletesen elmesélte Derren Brown lottós jóslatát (video lent). Ugyan csak "angol mágus"-ként hivatkozott rá, de a mutatvány elmesélt menete alapján egyértelmű, hogy róla volt…..
Ciklon Béla 2013.06.17 00:24:48
Mai bejegyzésemben egy igen elterjedt, de hosszú távon biztosan nem nyereséges stratégiáról lesz szó. Kaptam leveleket 1-2 kezdő játékostól, hogy milyen stratégiával játszanak hát ezzel amit leírok biztos, hogy ne játszanak. Biztos sok rulettes olvasta már a neten több oldalon is…..
Ciklon Béla 2013.06.14 13:26:31
A stratégia éppen a matematikai háttér miatt bukik meg, vagyis azon, hogy az egymás utáni pörgetések eredményei függetlenek egymástól.

Matematika órákon minden osztályban viszek a gyerekeknek egy érdekes játékot, ami ehhez kapcsolódik. A gyereket két csoportra bontjuk és az egyik csoport dobókockával generál 50 dobás hosszúságú páros-páratlan sorozatot, a másik csoport pedig megpróbál kitalálni egy szintén 50 hosszúságú véletlennek tűnő sorozatot.

Ez után én összegyűjtöm a papírokat és kitalálom melyik volt valódi dobás, és melyik kitalált. A módszer pedig éppen az, hogy megnézem melyikben vannak olyan sorozatot, hogy egymás után például 7-8 alkalommal is páratlan jött ki. A gyerekek azt hiszik, hogy a valóságban nincs olyan, hogy egymás után 10-szer a páros jön, ezért akik kitalálják a dobássorozatot, ilyet nem is írnak le. Ezen általában mindig meglepődnek, mert valahogy van ilyen az emberekben, hogy ha valami sokáig nem következik be, akkor utána egyre nagyobb valószínűséggel fog az bekövetkezni.

A módszer nem működik, mert pont az a vicc, hogy az előző pörgetés eredménye nem befolyásolja a következő eredményét. Ezért nem meglepő, hogy bejön egymás után tíz piros és közben a feketére tettünk végig. Pont az a baj, hogy többet vesztünk egy ilyen sorozattal, mint amit akkor nyernénk, ha végig a pirosra tettünk volna és végig nyerünk.
Leonito szerint, ha akarják, ki tudják írni századra pontosan, hány fillérbe kerül egy darab édesítő, de általában nem akarják: A minap lőttem ezt a 3 fotót a csömöri Auchanban. A 300 darabos édesítőre rá van írva, hogy 3 forint egy darab, de az ára 989 és így 3,3 forint.…..
A nyár úgy kezdődött ugyebár, h Osztálytárs 2. szakított velem, amin totál kibuktam, és úgy gondoltam, h majd a fantasztikus szexszel visszacsábítom, ezért felajánlottam h a szexkapcsolat maradjon meg. Csodálatos tervnek ígérkezett, persze mindenki tudja, h az ilyesmi nem…..
comment:com A nap képe 2013.06.06 13:00:00
Bocs, nem bírtuk ki. ..
Azt mondta Puzsér Róbert egy tévéműsorokról tartott beszélgetésen, hogy a Való Világ jól össze volt rakva, és ugye már ez is elég meglepő, mármint az, hogy Puzsér egy ilyen agysejtpusztító szellemi toprongyot, mint egy tévés reality, bármilyen értelemben véve is pozitív…..
Naiv ügyfél a kalauz jóindulatára próbált hagyatkozni, de már keményebb idők járnak. Minthogy általában azokat is igyekeznek megbüntetni, akik előre vesznek jegyet, aki variál, azt lehet, hogy egyszerűen lelökik a vonatról: Múlt szombaton kalandos és sajnos rövid utazást…..
Ciklon Béla 2013.06.03 14:47:37
Bontsuk tényekre és feltételezésekre, jó?

1. Tények:

A posztoló nem utazott a vonattal egy másodpercet sem érvénytelenül.

Akart jegyet venni-noha pótdíj nélkül.

"Eddig ebből soha nem volt baj", ezért gondolta, hogy most is elég lesz neki a kallertől megvennie a kiegészítő jegyet.

A posztoló pontosan tudta, hogy Nagytétény-Diósdon nincs jegypénztár. A kaller pedig itt vesztette el a türelmét. Nem esett jól a kicsi lelkének, hogy van, aki tudja hol van jegypénztár és hol nincs.

2. Feltételezések:

Ki mondta, hogy bliccelni akart a posztoló? Miből gondolja bármelyik bértrollkommentelő, hogy meg akarta úszni a jegyvásárlást? Rendszeresen járok Kelenföldről vonattal BKV bérlettel. Soha nem kérdezték meg tőlem, hogy meddig megyek. De az első olyan állomás után, ahol a BKV bérlet már nem érvényes, és a kaller meglátna, egyből nekem ugorhatna hogy én bkv bérletet mutattam fel és miért nem szálltam le. Ezért a bliccelés szinte értelmetlen lenne, kivéve ha max a bérlet érvényesség határán túl kb. 1-2 megállót kellene menni. De ekkor meg néhány száz forint lenne az a kiegészítő jegy szóval megint értelmetlen lenne a bliccelés.

Nagytétény-Diósd - Dunaújváros azonban 1:06 időtartamú 64 km hosszú út. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy 1 óra alatt nem jön vissza a kaller és nem szól rá, hogy magának bérlete volt és érvénytelenül utazik.
Ezek miatt nem érdemes vitatkozni azon, hogy a posztoló bliccelni akart vagy sem.
Lehet nem tudott jegyet venni mert nagy volt kelenföldön a sor és ha vesz jegyet már lekési a vonatot.

A posztoló elmondta, hogy "Eddig ebből soha nem volt baj". Ez a bizonyos 'eddig' nem lett konkretizálva, de ha 42 alkalommal történt ilyen, hogy kallertől vett kiegészítő jegyet és tényleg semmi gond nem volt akkor éppen a 43-ik alkalommal kapott egy olyan kallert aki úgy értelmezte a szabályzatot, hogy jól megfingathassa a szerencsétlen posztolót.

Dulakodás is volt? Na itt kezd érdekesség válni a történet. "Kértem hogy hívjon rendőrt, de megtagadta." Na itt van az a pont, hogy a kaller tudta, hogy nem járt el jogszerűen és inkább nem merte kockáztatni a rendőröknek való magyarázkodást.

Amúgy meg, velem már volt, hogy keletiben nem bírtam jegyet venni, mert olyan tömeg volt a pénztárnál, hogy lekéstem volna, ha beállok a sorba. Ekkor felszálltam a vonatra. A kallernek előre szóltam mi van, korrekt volt. Kaptam Biatorbágytól egy jegyet. Elvileg meg is büntethetett volna, de még nekem spórolt meg néhányszáz forintot. Vannak azért normális kallerek is.

Mindenesetre a mostani kaller és a vonatról lelökő emberek remélhetőleg nem röhögnek majd, ha beidézik őket a rendőrségre.

Hajrá!