Adatok
Judit Tóth
0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Így főz anyátok
Tökfőzelék friss tökből vagy mirelit tökből Dorisz kérésére részletesebben
2010.07.13 13:53:00
Tökfőzelék egyszerűen reszelővel frissiben kaporral ahogyan Édes készítette
Hozzávalók: egy tök, egy fej hagyma, sok kapor, só, bors, egy élőflórás kis joghurt.
Elkészítése:
Meghámozom, megreszelem, és besózom a tököt. Állni hagyom tíz percet, aztán…..
Judit Tóth
2013.06.02 01:40:19
Tökfőzeléket nem sűrűn készítettem,egyszer szerettem volna készíteni Tibinek,mert ő szereti, ezért felhívtam Édest, és megkérdeztem, hogyan kell, erre ő ezt válaszolta: lukra teszed és berántod! ez amolyan műszergyárias jópofa dolog volt, nevettem rajta egy jót, persze aztán elmesélte hogyan kell készíteni. azóta sem tartozik a kedvenc kajáim közé, de ha tökfőzelékről van szó mindig Édes mondása jut eszembe. Viszont a menzás tökfőzeléket , ugyan úgy mint a paradicsomoskáposztát házilag nem tudom űberelni.:)
Judit Tóth
2013.06.03 22:47:40
@mijemaja: tudom mire gondolsz, arra a kivehető ajtósra!:))...
Képzeld valamelyik nap a menzán ettem tökfőzelélet! : És tényleg megettem!:) és ízlett!:)
Képzeld valamelyik nap a menzán ettem tökfőzelélet! : És tényleg megettem!:) és ízlett!:)
Így főz anyátok
Disznótoros kóstolók otthoni sütése valamint régi disznóvágások emléke
2012.12.04 16:38:14
Sajna tőlem nem tudjátok meg, hogyan kell disznót vágni, - bár az emlékeimet elmesélhetem róla-, viszont Ibitől meg a villányi Gyulától majd pontos receptúrát szedek össze, ne panaszkodjatok az információ ellátásra. (Sose tudni, 20 év múlva kell-e majd késsel kergetnetek majd a…..
Apátok nagy kedvence volt a héjában sült krumpli finom házi szalonnával, mellé az általam „villányi módon besózottnak” aposztrofált hagyma.A hagyma elkészítése aprólékos:
- végig egyben kell hagynom a hagymafejet
- hajszálvékonyan kell…..
Judit Tóth
2013.06.02 01:46:25
Így főz anyátok
Derelye avagy barátfüle édesen Édestől a szilvás túrós almás mákos barackos bogyós
2012.05.17 11:30:00
Ha a tótok tudnak krumpliból tésztát készíteni, akkor nemcsak gombócokat, nudlit gyártanak belőle, hanem számtalanfélét – egy ilyen alapétek a derelye is.Azért mondom alapnak, mert lehet enni édesen (barackkal, eperrel, szilvával, almával, stb.), és lehet sósan is: húsos…..
A nokedli az egyik legolcsóbb köret, ráadásul finom, sok mindennel ehető, még vegának is minősíthető eleség. Gyerekkoromban rengetegszer kihúzott minket a „nincspénzünkésnincsitthonennivaló” gödreiből.
Liszt azért került otthon, mert régebben volt valami…..
Így főz anyátok
Katinka kedvenc húsa avagy sült hús és sült húsos zsír Édes szerint
2013.02.03 20:25:09
Ez az!! – mondád nekem, Katinka – ezt a húst szeretem a legjobban, - s egy kis szemrehányással- ez miért nincs még fenn a blogon?!Úgy tedd fel légyszíííí, hogy könnyen megtaláljam.
Nézem, nézem, keresem – nincsen, aztán megleltem, de valahogy nagyon nehezen. Újracímkézem:…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz