Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judit Tóth

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tökfőzelék egyszerűen reszelővel frissiben kaporral ahogyan Édes készítette Hozzávalók: egy tök, egy fej hagyma, sok kapor, só, bors, egy élőflórás kis joghurt.   Elkészítése: Meghámozom, megreszelem, és besózom a tököt. Állni hagyom tíz percet, aztán…..
Apátok nagy kedvence volt a héjában sült krumpli finom házi szalonnával, mellé az általam „villányi módon besózottnak” aposztrofált hagyma.A hagyma elkészítése aprólékos: -          végig egyben kell hagynom a hagymafejet -          hajszálvékonyan kell…..
Ha a tótok tudnak krumpliból tésztát készíteni, akkor nemcsak gombócokat, nudlit gyártanak belőle, hanem számtalanfélét – egy ilyen alapétek a derelye is.Azért mondom alapnak, mert lehet enni édesen (barackkal, eperrel, szilvával, almával, stb.), és lehet sósan is: húsos…..
A nokedli az egyik legolcsóbb köret, ráadásul finom, sok mindennel ehető, még vegának is minősíthető eleség. Gyerekkoromban rengetegszer kihúzott minket a „nincspénzünkésnincsitthonennivaló”  gödreiből.   Liszt azért került otthon, mert régebben volt valami…..
Ez az!! – mondád nekem, Katinka – ezt a húst szeretem a legjobban, - s egy kis szemrehányással- ez miért nincs még fenn a blogon?!Úgy tedd fel légyszíííí, hogy könnyen megtaláljam. Nézem, nézem, keresem – nincsen, aztán megleltem, de valahogy nagyon nehezen. Újracímkézem:…..