Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pszichorendelés

78 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megölném-e a terroristákat, ha gyerekkorukban kezeim közé kerülnének? Nem, hanem nagyon szeretném őket.   Nem, egyáltalán nem vagyok fajgyűlölő. Épp ellenkezőleg.   A válasz a pszichológia tudományában rejlik. kép: la Repubblica Ugyanis az, akit gondviselői…..
Avagy miért hisszük, hogy az első szerelem jobb, mint bármelyik?   Az első szerelem felejthetetlen - mondják. Sokan valóban erre emlékszünk a legélénkebben, és ha az aktuális párkapcsolatunkban probléma üti fel a fejét, gyakran a mi Hufnágel Pistink után támad fel bennünk a…..
Lelki bajok vagy olyan testi nyavalyák, amelyeket hiába vizsgáltak ki keresztbe-kasul, mégsem bukkantak szervi elváltozásra a háttérben, mind Pszi... szakember után kiáltanak.De- Mikor kell pszichiáter, és mikor pszichológus? - Miért van olyan, hogy gyógyszert javaslunk, holott…..
Az érzést mindannyian ismerjük.A szívünk majd’ kiugrik a helyéből, reszketünk mint a nyárfalevél, lever a hideg verejték, a gyomrunkban egyesek szerint pillangók, de szerintünk inkább légkalapácsok munkálkodnak.Egy igazán tudatos valentin napozó azonban azzal is tisztában van,…..
NEM, NEM AZ ÁLDOZAT TEHET RÓLA!DE TEHETÜNK ELLENE! Mit tegyünk erőszak vagy zaklatás esténA nemi erőszakról és zaklatásról szakszerűen Mostanság felkapott téma, és sajnos van miért az legyen,ám szerencse a szerencsétlenségben, hogy végre elkezdtek beszélni róla, ami az…..
Hogyan döntsünk jól?  A vak is látja, hogy hülyeség, mégis hogy dönthettek így? Még akkor is lehet rossz egy döntés, ha azt a legnagyobb jó szándékkal, ráadásul hozzáértő személyek hozzák meg. A jelenséget akkor kezdték el kutatni a társas jelenségek…..
JOGOD VAN SZABADON KIFEJEZNI MAGAD! >> Minden emberi lény alapvető lelki szükséglete a szabad önkifejezés, azaz, hogy gondolatait, érzéseit, igényeit azonnal és nyíltan, őszintén kifejezze!>> Alapvető kommunikációs jogaink közé tartozik egyebek mellett, -hogy…..
Lelki bajaink kulcsai vagy veszélyes fegyverek? Kerüljük-e a túlgondolást? Gondolkodjunk-e minden körülmények közt pozitívan?   Két mostanság népszerű fogalomról rántjuk le a leplet, és nyújtunk azonnal bevethető alternatívát!   A TÚLGONDOLÁS ÉS A POZITÍV…..
  “Olyan vagyok, mint a tragédiák hősnői, nem tudom fékezni a szenvedélyemet”  idézet a Butaságom története c. filmből   A hiba nem a génjeinkben van, mikor újra és újra szétesünk, hiába akarnánk magunkat végre összekapni. A szétszórtság és a hirtelen…..
“Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok.” Illés mindig a lehető legjobban akarja ellátni a feladatát, az elvárásoknak maximálisan megfelelve. Főnöke azonban nem egy dicsérgetős fajta, és akkor még finoman fogalmaztunk. Egy alkalommal olyannyira…..
pszichorendelés 2014.07.29 22:13:35
@mldrv: Természetesen jogod van dühösnek lenni és ezt meg is mondani! Viszont üvöltözni továbbra sincs jogod.

És nem mellesleg sok értelme sincs, ugyanis így jóval kisebb eséllyel éred el azt, ami a cél lenne, hogy a másik megértse a Te szempontjaidat és ennek fényében változtasson a viselkedésén.
Az üvöltözéstől ő is védekezni vagy visszatámadni fog, avagy névleg igazat adni, és magában zsörtölődni.

Amit viszont mondhatsz : "amikor így és így viselkedsz, úgy érzem nem tisztelsz engem, és ez nagyon dühít" .

Kipróbálhatod legközelebb melyikkel vívod ki jobban a másik megértését és együttműködését.
Az asszertivitás meg szokta szelidíteni a másik agresszióját oly módon, hogy nem maradsz alul áldozatként és kifejezed a valódi érzéseid.
pszichorendelés 2014.07.31 14:25:29
@mldrv: Az általad feltett kérdésre összetett a válasz, a konkrét esetben a bíróság tiszte eldönteni mi számít jogos önvédelemnem és mi nem.
Csak nem úgy, ahogy azt hiszed!Ismerős a jelenség?: Akármit is mond, pontosan tudod, mi jár a fejében? Lehet, hogy fölösleges kiborulnod! Helyette segítünk, hogy valóban meglásd, mit gondol a másik! ----------------------------------------------------------------   Virág élete…..
Pszichorendelés Tényleg kell? 2014.07.24 09:45:49
Pontosan tudjuk kinek hogyan kéne viselkednie, és ha nem elvárásainknak megfelelően történnek a dolgok, igen csak kiborulunk? Lehet, hogy csupán a gondolkodásunk játszik velünk, és mégsem egyetlen elviselhető megoldás létezik?Megmutatjuk, hogyan könnyíthetsz az életeden az…..
Béna vagy? Vagy ő a szemét? Sokkal kevesebb a reménytelen eset mint gondolnád, hiszen sikered útjában sokszor csak a megbélyegzés áll.  Bemutatjuk, hogyan találd meg a megoldást akkor is, mikor úgy tűnik hiábavaló küzdeni! Amikor nem készül el határidőre egy munkával,…..
Nyár, fesztiválok, a rajongásnak szezonja van. Kik rajonganak? Miért rajongunk? A rajongás szükségképpen szélsőséges?    Szinte nincs is ember, aki élete során ne rajongott volna egy-egy sztárért, zenészért, színészért vagy legalább is a szomszéd fiúért/lányért.…..
Pszichorendelés VIP pszichológia 2014.06.29 07:00:00
A menőségében fürdőző rocksztár Az igényes kitartott A problémamentes szerény   Ellentétek? Ez csak a látszat! Mindenki másnál jobban hasonlítanak.   Mi az a közös, ami egyformán mozgatja mind a hármat?   A “ki ha én nem”, nagyképű, vagy túlzottan…..
Egyre terjed a pszichológia, hurrá!- vs. Hoppá! De mi terjed valójában? Pár soros frappáns életbölcsességek járványként futnak végig a közösségi oldalakon, és sokan ugrunk rá az azokra a lélektani témájú könyvújdonságokra, amelyek könnyed, ugyanakkor elgondolkodtató…..
pszichorendelés 2014.06.27 10:33:04
@mizant21:
Kedves mizant21!
Nemigen tudunk "hazabeszélni", mert mind páciensekkel, mind írással nagyon sok időt töltünk (összegyűjtött írásainkat itt találod: www.pszichorendeles.hu/pszichologus-grafologus/blog), tehát nem érdekünk csak az egyik vagy csak a másik irányba terelni olvasóinkat.
Ahogy írtuk, vannak olyan lélektani témájú írások, melyeket hasznosnak és értelmesnek találunk.
Cikkünk célja az volt, hogy
1.) felhívjuk a figyelmet arra, hogy nem kell mindent elhinni, ami "pszichológia" címen van eladva,
2.) elkülönítsük, mit várhatunk egy könyvtől/cikktől és mit egy terápiától. Előbbitől legjobb esetben gondolatébresztést, utóbbitól önismeretet, fejlődést, kontrollt saját életünk felett, és annak az érzésnek az elérését, hogy teljes életet élünk.
pszichorendelés 2014.06.27 10:39:17
@endike:
Kedves endike!

Sajnos valóban könnyű mellétrafálni, és rossz szakemberbe botlani. Ha ez történik, még az a jobb eset, amit írsz, ha továbbirányít máshoz, rosszabb esetben nem hozzáértő módon kezd el kezelni.

Azzal kapcsolatos cikkeinket, hogy miből foghatunk gyanút, hogy kóklerrel van dolgunk, az alábbi linken találod:

www.pszichorendeles.hu/pszichologus-grafologus/hogy-valasszunk-pszichologust
Miért is kéne bárkinek feltétel nélkül hinnie a pszichológiában és bíznia az ezt gyakorló szakemberekben? Titokzatos hümmögés és jegyzetelés helyett lerántjuk a leplet önmagunkról! A pszichológus naplója c. sorozatunkban felfedjük mi jár a fejünkben gyakorló…..
Rögtön a legrosszabbra gondolsz?   “Úgyse fog sikerülni!” “Örökre egyedül maradok!”   Valóban ilyen sötét lenne a jövő vagy csak sötét a jövőbelátó szemüveged?   A jelenség oka, sokszor nem az, hogy valóban ilyen lesújtó esélyeink volnának, hanem egy…..
Te beadatnád magadnak azt az új védőoltást, amit egyetlen emberen próbáltak ki?Vagy inkább úgy gondolod, elhamarkodott volna egyetlen eset alapján dönteni arról, hogy milyen?Ha az utóbbira voksolunk is jelen esetben, könnyen lehet, hogy kevésbé feltűnő hétköznapi szituációkban…..
FEKETE-FEHÉR / TARKA ÁRNYALATOK?   Hamar döntünk: jó vagy rossz? Elítélünk egyeseket míg dicsőítünk másokat? Nem vagyunk egyedül! Sokunkat jellemző logikai bakugrás a fekete-fehér gondolkodás. Talán van, aki figyelmeztet: lehetnek valakinek a rossz mellett jó vagy a jó…..
  Mindenért ő a  felelős vagy mi rontjuk el az életünket, esetleg a  körülmények áldozatai lennénk, amiről senki nem tehet?   Míg valaki könnyedén teszi felelőssé szüleit legapróbb nehézségeiért is, másnak még a gondolat sem tetszik, hogy évtizedekkel korábbra kell…..
Nem kell választani! Ezért: Ha úgy érezzük, választanunk kell, hogy eszünkre vagy szívünkre hallgassunk-e, akkor bármelyikre hallgatunk is, rossz döntést fogunk hozni. A jó döntéseknél ugyanis eszünk és szívünk is “elégedett”. Azokban a döntésekben, ahol szívünk…..
Pszichorendelés A siker foglyai 2014.05.10 00:01:00
I/a “Mosoly albuma”   Biankát mindig is sokan irigyelték, mindig ápolt és gyönyörű, eredményes és szórakoztató, mindig tudta, hogy kell másokat lenyűgözni, a férfiakat gond nélkül az ujja köré csavarta, szívesen flörtölgetett, bár maga sem tudta miért, hisz a fiúk…..
Ha boldog is volt a húsvétunk, az ünnep jó apropó lehet, hogy sütés-főzésen, vendégeskedésen, locsoláson, tojáson, nyuszin túli üzenetét -ha hívők vagyunk, ha se-kölcsönvegyük ahhoz, hogy a hétköznapjaink is újjászületést hozzanak! Bár a keresztény vallás…..
Szupermen segít, ha baj van! Viktor a legjobb barát. Aki valaha is megismerte, szereti, hiszen olyan jófej, megértő és segítőkész. Haverjaival Dunát lehetne rekeszteni, ha kiteszi a lábát otthonról, és kedvenc szórakozóhelye felé veszi az irányt, mindjárt szembe jön vele 5-6…..