Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sivatagifarkas25 (törölt)

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy bonmot-t átfogalmazva viccesen mondhatnánk azt, hogy "a vallás kiválóan alkalmas mind ama problémák megoldására, amelyek nem léteznének a vallás nélkül". A valóság nem ilyen vicces, mert a vallás nem is alkalmas eme problémák megoldására, illetve okoz olyan problémákat,…..
sivatagifarkas25 (törölt) 2013.07.15 19:49:14
"a hivatkozott wikipédián a pszichés hatásokról is pozitívan írnak."

A pszichológia nem természettudomány. Önkényesen dönt arról, mi számít egészségesnek és mi betegnek. Ráadásul sokszor pusztán a mai kor ideológiáját követve teszi meg ezeket az "önkényes döntés"-eket.

"lehet, hogy neked izgibb, de ne akarjátok másra erőltetni, hogy azáltal élvezzen nagyobbat, hogy tiltjátok neki!"

Félreértesz. Én arról beszéltem, hogy minél több dolgot tesztek természetessé, normálissá, annál kevesebb a különlegesség a világban, és annál szürkébb, unalmasabb. És ez nem csak a szexre igaz, hanem az élet minden területére.

"a liberális nem attól liberális, hogy egyetért a hülyeséggel"

Ugyanúgy hülyeségnek tartod az eltérő véleményeket, mint a kommunisták vagy a nácik. Akkor viszont nem vagy liberális. Mért tartod magad mégis annak?

"attól, hogy például nem csuk le érte, meg nem dobálja meg a körmenetet tojásokkal. majd akkor gyere, ha az ateisták odamennek a körmenethez, hogy "mocskos hívők", meg azt mondják, hogy a templomokat le kéne rombolni, mert provokációk! amíg az ateisták ilyet nem tesznek, addig ne akarjál toleranciából kioktatni minket"

Ó nem, az ateisták csak gúnyolják a vallást, ami másnak ugye szent dolog, baromságnak titulálják, meg úgy általában fröcsögnek ellene a különböző fórumokon, vagy csak lesajnálóan nyilatkoznak a híveikről. Ez aztán tolerancia a javából.

"mert sehol nem vagytok a mi toleranciánkhoz képest!"

Én nem vagyok semmilyen eszme kritikátlan követője, úgyhogy a többes számot hagyjuk.

"neked az a tévképzeted, hogy a tolerancia azt jelenti, hogy nem kritizálhatok más véleményt. kurvára nem azt jelenti."

Tévedsz. Engem a kettős mérce zavar. Pl.: toleráns vagy a legkülönbözőbb szexuális tevékenységekkel, de ha valaki nem szereti a szexet vagy esküvő utáni szent dolognak tartja, azt már gondolom egészségtelennek, bigottságnak vagy hülyeségnek tartod.

"pontosan azért, mert szekulárisok évszázadokig küzdöttek azért, hogy az egyházat Európában visszaszorítsák."

Igen, akkoriban nagy dolog volt küzdeni az Egyház ellen, hiszen az ember életébe is kerülhetett. Ma viszont semmi ilyesmi nem fenyeget, nem is ez a legfőbb problémája az emberiségnek szerintem, ezért nevetséges, hogy azok a liberális fórumozók, akik a kényelmes fotelükben hátradőlve kritizálják a vallást, milyen nagy hősnek hiszik magukat.

"Magyarországon olyan alkotmány van, ami egy szekuláris meggyőződésűnek elfogadhatatlan, olyan egyháztörvény van, amely egy szekulárisnak, és a kisemmizett egyházaknak elfogadhatatlan. olyan törvények vannak, amik az ateisták adóforintjait simán elveszik és odaadják az egyházaknak. vagy állami iskolában például hitoktatás van."

Minden kornak megvan a maga ideológiája. Az adott korban felnövő emberek nagy részébe ezt belenevelik. Éppen ezért ők mindig meg vannak győződve arról, hogy az aktuális kor ideológiája tökéletes, a korábbiaké pedig teljesen rossz. Sosem ismerik fel, hogy az ő koruk is csak átmeneti, mint az összes többi, és hogy az ő ideológiájuk sem tökéletes, csak egy a sok közül. Ezért történik meg újra és újra a dolog.

Most neked a vallás a főellenség. Pedig én a helyedben jobban tartanék attól, hogy az emberiség egyre inkább Istent játszik. A jövőben valószínűleg majd általa létrehozott szuperbaktériumokkal meg érzelemnélküli gyilkolórobotokkal öli egymást, a bolygó többi élőlényét, és talán egy nap majd ki is irtja magát. Nehogy akkor verd a fejed a falba, hogy mégis ez az ateista önhittség lett az emberiség veszte, és nem a vallás.

És ne gyere azzal, hogy a középkorban is ölte egymást az ember! Mert ez sajnos így van, de akkor legalább nem voltak, nem lehettek ilyen végzetes eszközök a kezében, amivel akár teljesen is kiirthatja az életet erről a bolygóról.

"ahogy a postban írtam. a keresztény recept:

1) hitessük el az emberekkel, hogy bűnösök, akkor is, amikor nem

2) ha az emberek egymást cikizik emiatt, még jobb, dagad a háló.

3) a szegény, magát bűnösnek gondoló áldozatoknak ajánljunk segítséget, és kössük az egyházhoz

kevés aljasabb üzleti séma működik ilyen nagyüzemi módban a világon. ez kb a keletről importált nőkkel működtetet bordély szintjén van aljasságban. az egyház egy nagy strici. úgy rémlik, nem én vagyok az első, aki ezt kimondja. "

Divatos gondolkodás azok között, akik csak mai szemmel bírják látni a világot, akik csak pénzben és üzletben bírnak gondolkodni, el sem tudják képzelni, hogy vannak vagy voltak emberek, akiknek más értékek is léteznek. Ezzel egyébként nem azt mondom, hogy az Egyház kötelékében ne lett volna egy csomó haszonleső az évszázadok során, de attól még az egészet egy ilyen üzleti vállalkozásnak nézni elég félművelt és divatosan felszínes álláspont. Remélem, nem azok közé tartozol, akik nem bírják elviselni, hogy nem mindenki romlott.
sivatagifarkas25 (törölt) 2013.07.15 20:11:51
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Kommunizmus sosem volt, barátom. Hasznosság? Mi ez a hülyeség? A feudalizmus vagy a "szocializmus" valakinek jó volt, valakinek nem. Bár annyiban igazad van, hogy a (nyugati) feudalizmus, ami természetes módon alakult ki, sok szempontból egyáltalán nem rossz, annak ellenére, hogy ma milyennek festik le.

Ha gondolkodni igyekszel, akkor próbáld már meg legyőzni a beléd nevelt előítéleteidet is. Az oroszok már rég elmentek, ha a szart még mindig vörösnek látod, a szemeddel van baj.
A TASZ jelenti Francia csók 2013.05.31 07:23:16
Franciaországban ismét ünnepelhettek az azonos neműek házasságát és örökbefogadását támogatók tömegei: miután a köztársasági elnök, Francois Hollande is aláírta az azonos neműek házasságát és az örökbefogadást engedélyező törvényt, és az hatályba is lépett,…..
sivatagifarkas25 (törölt) 2013.06.01 14:56:13
Ha valaki máshogy akar élni, mint ami a rendszer szerint normális, megteheti. A homokosoknak mért nem felel meg az, hogy ők mások, máshogy élnek, mint a társadalom többi tagja? Mért kell mindenáron görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy ez a "másság" eltűnjön? Azért, hogy ugyanazt a kispolgári létet, vagy inkább annak a karikatúráját élhessék, mint a többi ember?

Kinek jó ez? Ettől a környezet nem lesz elfogadóbb, sőt! Minél több hagyományos intézményt rombolnak le, torzítanak el, annál dühösebbek lesznek azok, akik számára ezek szent dolgok. Emiatt is csak egyre nő a feszültség. És ezen nem segít a liberális agymosás, mert az csak az emberek egy részére képes hatni. (Szerencsére.)

A melegek egyébként ugyanazt a hibát követik el, mint amit a feministák már egy jó ideje: az egyenlőség helyett egyformaságot akarnak, ami abszurd. Legyünk egyenlők, de attól még ne hazudjuk magunkat egyformának! Elhiszem, hogy rossz volt a ló egyik oldalán, de mostmár ideje lenne visszamászni a másikról is!

És végül: aki más mint a többi, az mért nem bírja elfogadni magát? Mért nem tud eljutni oda, hogy örül a másságának, még akkor is, ha ez gyakran nagy teher? Mért kell ma mindenáron beilleszkedni, és minden különbözőséget kiírtani?

Sajnos kevés hippi, beatnik, punk, motoros stb. maradt. Mintha ma az lenne az egyetlen fontos, hogy beilleszkedj, hogy a rendszer része legyél. Mintha szégyen lenne a kívülállás.
Libertarian Nekem hiányozni fog 2013.05.30 00:00:00
Mindenképpen figyelemre méltó az a vehemencia, amivel az Orbán-kormány a vele szemben kritikus vagy éppen csak tőle független hangokat próbálja meg ellehetetleníteni. A reklámadó esetleges bevezetésére (azóta már röppentek fel olyan hírek is, hogy talán mégsem lesz, de aztán…..
sivatagifarkas25 (törölt) 2013.05.31 10:53:59
"A reklámadó esetleges bevezetésére ... az égvilágon semmiféle racionális gazdasági érdek nincs."

Nem értelek. Neked csak gazdasági szempontok léteznek a világon? Bár talán nincs min csodálkozni. A mostani generáció már egy olyan világban nőtt fel, nagyban köszönhetően a kereskedelmi adóknak, ahol nincsenek értékek, csak a pénz.

"A belengetett távozásnak persze megvannak a maga nyertesei és támogatói is, a jobboldal például az ecsetelte a minap, hogy mennyire nem is lenne kár, ha a nemzetietlen, népzüllesztő büdös multi tényleg eltakarodna innen."

Nemcsak a jobboldal van rosszul az országos kereskedelmi adóktól, hanem például az igazi értelmiségiek (írók, költők, filmrendezők, művészek) is általában. És más országokban is hasonló a helyzet.

"A szerző azonban – bár igaza van abban, hogy a csatorna legnagyobb, saját készítésű műsorainak szellemi és kulturális nívója valóban igen alacsonyan van – szemérmesen hallgat arról, hogy az RTL Klub, ellentétben például a minimális nézettségű köztévével, piaci alapon él, vagyis azt adják rajta, amit az emberek nézni akarnak."

Gyakran hangoztatott érv, csak éppen nem igaz. Éltél már a '90-es évek első felében? Nos, akkor már demokráciában éltünk, nem abban a csúnya szocializmusban, de még nem voltak országos kereskedelmi TV-ink. Hogy lehet, hogy akkor még a kutyának nem hiányzott az a sok ostoba valóságshow, talkshow, magazinműsor stb.?

Aki a fenti érvet hangoztatja, az valahogy mindig elfeledkezik arról, hogy egy ilyen országos TV nemcsak kiszolgálni, hanem nagyban alakítani is képes (és alakítja is) az igényeket. Eleinte például a retyóklub meg a másik sem volt ennyire mélyen a posványban. Aztán ahogy telt-múlt az idő, és hozzászoktatták ehhez a színvonalhoz az embereket, lehetett még lejjebb menni.

"Azt ne mondja senki, hogy valaki azért izgul fel „Na, megdugják-e ma egymást a villalakók?” kérdésre, mert ezt látja a kertévében. Egészséges és legalább mérsékelten intelligens ember ilyenkor fogja a távkapcsolót és más szórakozás után néz; élvezetet az effajta műsor csak az értelmileg alulkomponáltaknak nyújt."

Nagyon lenézed az alsó rétegeket, pedig nem biztos, hogy hülye emberek. Talán csak félre lettek vezetve. Meg aztán lehet, hogy bizonyos szempontból te vagy a hülyébb, csak nem tudsz róla. Szóval nem kell annyira magas lóról beszélni.

Másrészt itt megint megbújik egy ostoba érv, amivel szintén sokszor találkozni: "Ne nézd, ha nem tetszik!" Igen ám, csak az emberek többsége attól még nézi, és az, hogy az emberek hogyan gondolkodnak, mi érdekli őket, mit tanulnak és mit nem, az nagyban befolyásolja az én életemet is, mivel köztük élek. Ez itt a probléma.

Meg aztán bele kéne gondolni, hogy kis pénzért milyen gusztustalan módon használták ki az embereket az olyan műsorok, mint a Mónika Show. Gondolom van olyan, aki szerint megérdemelték, meg legalább kaptak érte pénzt, de szerintem egy jó érzésű embernek a gyomra minimum kavarog emiatt.

"Kétségtelen, hogy a mainstream média nem segített felszámolni a kulturális válságot, sokkal inkább csak elmélyítette, de legalábbis konzerválta azt."

Teljesen igazad van, de te mégis sajnálod, hogy elmennek tőlünk. Nekem ez túlságosan tudathasadásosnak tűnik.

"A kereskedelmi televíziók nem politikai igényeket elégítenek ki, hanem szórakoztatnak, amiért a megfáradt népek nézik őket, a reklámozók fizetnek nekik, ők meg adóznak utána."

Nem vagyok ellene a szórakoztatásnak, de attól még mért kell a lehető legmélyebbre menni? A Viasat például szerintem sokkal színvonalasabb. Ráadásul az ottani műsorok, sorozatok gyakran inkább egy szubkultúrának, rajongói csoportnak szólnak, és így még van egyfajta egzotikum-jellegük is. Az ilyen szerintem belefér, sőt itt-ott még tetszik is. Talán azért jobb retyóéknál, mert nem annyira mainstream, nem annyira arról szól, hogy "vigyük le a tömegek szintjét a legalsó határra, hogy aztán mindenkinek el tudjuk adni a szemetünket."

"A kapitalizmus sikerének egy szép példája, ahol még csak az államot sem kell megfejni az életben maradásért."

Gyönyörű szép példa tényleg. Azért arról szólhatnál valamit, hogy mi lesz közben a magyar néppel, kultúrával, hagyományokkal. Szerintem fontosabb dolgok ezek, mint hogy valaki sok pénzt tud csinálni.

"A mocsok meg, ami átjön a képernyőn, mi magunk vagyunk."

Szomorú, hogy elhitted.