Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ürügyürüfütty (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta a külföldi munkavállalás és letelepedés ilyen fontos és gyakori beszédtéma lett, állandó találgatás tárgya, vajon hány magyar is választotta a határátkelést. Nos, az elmúlt napokban két, egymástól független felmérés is nagyon hasonló eredményre jutott, úgyhogy…..
ürügyürüfütty (törölt) 2013.07.12 22:48:06
Minden jót kívánok mindazoknak akik meg merték lépni hogy akár egyedül, akár családdal külföldre költöztek, ott keresik a boldogulást. Meg is értem őket, amiket leírnak(leírtok) indokként az egytől egyig áll, sajnos sok embert taszított kétségbeesésbe, reménytelenségbe az itthoni helyzet.
Csak picit pontosítani szeretnék: a kivándorlás nem MO. problémája hanem szinte egész Európáé, vagy így vagy úgy, minden ország érintett, még a nyugatiak is, bármilyen hihetetlen is. Kelet Európa: románok 12 év alatt 4(!) millió ment el, szerbek 20 év alatt valami 2 millió, lengyeleket tudjuk, és így tovább, azt hiszem hogy a régióban csak a csehek vándoroltak ki arányaiban kevesebben nyugatra mint a magyarok.
Ami sokkal érdekesebb volt számomra:
Nemrég olvastam hogy Angliát évente 600 000 "echte" angol hagyja el különböző okokból, ezek közül az okok közül egyik a túl sok (nem európai) bevándorló miatt kialakult helyzet. Olaszországot 400 000, Spanyolországot 500-600 000-en hagyják ott évente, de még Németorszégot is félmillióan. Persze nagy az átfedés, innen-oda, onnan-ide, de pl éppen Angliából rengetegen mennek a tengerentúlra, kedvelt célpont még Ausztrália is.
Csak annyit akartam ezzel mondani hogy nem érdemes annyira kihegyezni ezt a kivándorlás dolgot csak Magyarországra, ez sokkal szerteágazóbb kérdéskör ennél, szinte minden országban okoz gondokat, felvet különböző kérdéseket.