Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pipulka

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011.április 24. Az egész év talán legszebb hete volt ez - a természet színeit tekintve mindenképp! Végre a magasabb régiókban is kitavaszodott, s a zöld megannyi árnyalatát vonultatta fel az erdő. A megszokottól eltérően most az útvonalat nem árulom el, csak annyit, hogy…..
pipulka 2019.11.11 09:26:39
@adamnfl: Valóban drótkötálpálya volt ebben a völgyben, a házikó pedig nagy volt, munkásszállásként üzemelt valaha. Egy idős néni sokat mesél nekem ezekről az időkről Kemencén, ő kinn dolgozott gyerekkorától az erdőn, vizet hordott, főzött a favágóknak.Mindig tátott szájjal hallgatom. Manapság már szinte lehetetlenség lejutni a völgybe a jégkár miatt, de egyszer télen beereszkedtünk a Sasbércről és megtaláltuk a házikót.
2010. május 28. Régóta kiváncsi voltam már, mi is az az építmény, ami Nagybörzsönytől északra található a 436 méteres Hegyes-hegyen, amit olyan sokszor láttam már a Nagybörzsönyt érintő túrák során. Az Altáróhoz vezető betonúton indultam, s annak ellenére, hogy nem…..
pipulka 2017.05.16 22:05:30
@mabal: Köszi a linket! :-) Neked van blogod?
Mindannyian utáljuk a tájba nem illeszkedő, giccses kacsalábon forgó palotákat, na most egy olyan házikót mutatok, ami nemhogy elcsúfítaná a tájat, de észre se venni. Mutatom:   Nem látod? Na, akkor talán így:   Így sem? Oké, segítek:   A házikó annyira…..
pipulka 2015.01.08 17:18:27
Ha már nem tudod megakadályozni, hogy természetőrült szeretted hidegben is túrázzon, akkor legalább vegyél neki egy hordozható kályhát. Persze egy ilyen mobil kályha nemcsak túrázóknak jó, hanem grillezni szeretőknek, kempingezőknek, horgászoknak, autósoknak, vadászoknak. Vagy…..
Az a helyzet, hogy helyzet van. Legalábbis én most tényleg pánikolok. Amióta az eszemet tudom, vannak hírek a Szlovákiából átténfergett medvékről, farkasokról. Ez önmagában nem újdonság. A farkasok közben meg is telepedtek, és a hiúzok is pár helyen. Ami új, az az, hogy a…..
Szerintem kánikula... 2013.06.21 06:00:00
Tegnapelőtt vérvételen voltam, de előtte az orvoshoz kellett "bekopognom" a beutalóért, (egy perc) amikor kijöttem egy "néni" utánam kiabált, hogy meddig van a vérvétel, és kivárhattam volna a soromat. Én nem vagyok ilyen gonosz.... A vérvételnél rengetegen voltak, szellőzés…..
Szerintem a férfiról kicsit.... 2013.06.19 06:00:00
A blogomban már számtalanszor keltem a férfiak védelmére, ezt nem azért teszem mert annyira  szeretnék „bevágódni” megfelelni hímnemű olvasóimnak, hanem jó néhány házasságban eltöltött év után, bölcsül az ember és én így látom a dolgokat. Vannak pokoli…..
Szerintem Vasárnapról kicsit... 2013.06.03 17:59:35
Reggel nem az jelent meg, amit szerettem volna, hm... szoktam kicsit előre dolgozni, és azt bedátumozni. Így a tegnapi beszámolót kicsit "lerövidítve" most teszem be. Tónikám szülinapja volt, amit igazából szombaton ünneplünk, ide fognak jönni a barátai, és egy kis kerti partit…..
pipulka 2013.06.04 19:19:38
Éjszakába nyúló leckeírásom volt. Igen, jól olvastátok, Szlovákiáról kellett mindenfélét kigyűjtenem, gasztronómiájukról, sörről, népi táncról, népzenéről és mindenről, majd pendrive-ra tenni. Ez volt Marci leckéje. :)- Anya csináld meg lécci, te jobban tudod, ettől…..