Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ignotus

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd megdöbbenéssel olvasta az alábbi MTI hírt, bár nincs meglepve. Jól emlékszik a nevezett honlap alapítóival vívott korábbi csatákra, amikor az egyik újságíró arcképét és lakcímét tették ki az internetre egy nem túl kellemes felhívás kíséretében. Utána a…..
Ignotus 2006.10.12 11:35:39
Hát igen. Bambulni kell, birkák módjára menni a kolomp után. És ehhez tetszetős ideológiát gyártani...
Magyarország, 2006.

Idézet következ:

"Aki szept 20-án éjjel fél kettő és kettő közötti időpontban a Blaha Lujza tér és az Üllői út közötti rendőri kiszorításnak tanúja volt, esetleg filmet, videót készített, kérjük jelentkezzen a
kossuthter@freedom.hu címen, tárgy: Tanú/Üllői út/szept.20.
Köszönjük!

Most első éves egyetemista vagyok, szept 19-én kint voltam a Kossuth téren, és egy osztálytársammal hazafele tartottunk. A Blahán kellett volna átszállnunk, ekkor ott már nagy tömeg volt. Fél óra múlva megindult a kiszorítás, mi a Körúton, az Üllői út felé indultunk, az Üllői út egyik udvarába beszaladtunk néhanyan, ahol egy rendőr elkapott.

Bekerültem előzetesbe, majd fellebbeztünk, és kiengedtek. Szerdán (okt. 4-én) volt a tárgyalásom, ahol 1 év 8 hónapot kaptam első fokon. Ami vád ellenem van, az csak a rendőrök szava, ami még egymásnak is ellentmond. Az én tanúm szavát az ítéletnél figyelembe sem vették. A rendőrök azt állítják, hogy láttak engem, hogy célirányosan feléjül dobálok flakonokat, köveket, üveget és hogy barikádokat építek. EZ NEM IGAZ! Megrágalamztak, és most nekem kell tanúsítanom, hogy nem dobáltam, nemhogy ők tanusítanák hogy dobáltam. Erre azért nem képesek, mert nincsen ellenem semmilyen felvétel.
A kérésem az lenne, hogy ha lehetséges, akkor szeretném az Önök segítségét kérni, hogy olyan emberekkel találkozzam, akik ott voltak szept. 20-án fél kettő és kettő közötti időpontban a Blaha Lujza tér és az Üllői út közötti rendőri kiszorításnál, esetleg kameráztak is.

A másik, hogy olyan embereket is keresek akiket mellékutcákban megvertek a rendőrök, és erről van orvosi látlelete.
Nekem ezek nagyon fontosak. 18 éves vagyok, és ezek le akarnak sittelni. A bíróság két hazugnak hisz....
Köszönettel

Valaki aki a nevét még nem mondhatja"
Ignotus 2006.10.14 08:32:26
Úgy gondolom, összegzésként is felfoghatjuk:



"Rendőrember, hülye egy helyzet ez. Egymást ütjük valami miatt, amit mindketten utálunk. A hazugság miatt. Nem Gyurcsányé, hanem általában a hazugság miatt. Neked a lábad törik, nekünk a fejünk. Felénk könnygáz száll, felétek üveg repül. Valakinek elszáll az agya,
eszelős dühvel dobál benneteket, és nálatok is eldurrannak az agyak, válogatás nélkül veritek, aki szembejön. Pedig mindketten tudjuk, hogy a hazugság nélkül nem is lennénk ott.



Rendőrember, hát meg vagyunk mi hülyülve mindketten?!



Hozzád beszélek, te kis közrendőr, aki az utcán szerencsétlenkedsz egész nap a nevetséges zsebpénzedért, vagy egy lepattant irodában gépeled egész nap a jegyzőkönyveket, válladon egy vagy két rézcsillaggal. Esetleg hárommal. Nem szabad gondolkodnod. De tudom, hogy titokban megteszed. S azt is, hogy ilyenkor ugyanarra gondolunk. Csak te nem mondhatod el. És nem is akarod. Neked a feladat az életed, a kollégák, a rendőri hivatás, az a zárt világ, amit a civil nem érthet. S ha a feladat az, hogy menj az utcára, akkor kimész.



Egyszer csak ott állunk egymással szemben, mi dobálunk, ti pedig ütlegeltek. Tudod, hogy miért tesszük, amit teszünk, és tudod, hogy a forma tartalmat fed. De nem foglalkozol vele, elnyomod. Azt mondták: üsd őket. És te ütöd, kérdés nélkül. Mert ha kérdeznél, választ is kapnál. Vad dühvel ütsz minket, ahogy mi az autót vagy a tévészékház kapuját. Ránk vered, ami már régen benned van. Mert nem tudsz vele mit kezdeni. Mert akit valóban ütnél, azt nem ütheted. Helyette csinálsz magadnak egy álomvilágot, ahol mindenre van magyarázat, és amit teszel, a rend érdekében teszed. Azért vagy rendőrember.



Megfordul-e a fejedben, hogy sem nekem, sem neked nem is kellene az utcán lenned? Eszedbe jut-e, hogy sem te nem lennél kórházban, sem mi rács mögött, ha nem hagynánk azokat tombolni, akik miatt most egymást ütjük?



Tomcat"