Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szmori

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én úgy érzem, minden jó érzésű embernek torokszorító látványt nyújt annak a 17 éves lónak a fizikai állapota, mely fotóit tegnap a Facebookon láthattátok. Lakossági bejelentésre mentem, mint általában mindig, és bizony szemtől szembe még szomorúbb látványt nyújtott a…..
Szmori 2012.04.21 20:03:36
Kedves mindenki! Én már azóta Klauékhoz járok lovagolni, mióta ők vezetik a tanyát. És személyesen kikérem magamnak ez a minősítést, amit egy olyan alapítvány írt, aki állítólag ért a lovakhoz. Mert az nem értés, hogy mindenhol csak a támadási felületet keresik és meg sem vizsgálják a soványság okát. Nyilván a többi ló, aki a tanyán van, mert ugye vannak még páran, csirkék, kutyák, kecskék is, mind kiváltságosak, szegény Gabócát éhezteik. Azért fogy, mert a bal hátsó lába sérült és a szervezete ezzel kompenzál, hiszen ha kevesebb súlyt kell a lábank tartania, az nyilván könyebb. De bármelyik hozzá értő állatorvos, biológus véleményét ki lehet kérni a témában. Nem tartom etikusnak, hogy "állítkínzással" vádolnak egy olyan személyt, aki a maximumot adja mind a képzésben (lovagoltatás), mind pedig az állattartásban. Rengeteget lovagoltam náluk, osztályban is terepen is. A lovaik jó kedvűek, menősek és nem soványak, (pontosítanék, van 2 lovuk aki igen, a egyikük egy 24 éves lesoványodott kanca, aki azóta hízik, mióta ott vannak, valamint egy új jövevény, akit most hízlalnak, kb 2 hete vették.) Mielött bárkit is leégetnének, megvádolnának, illetőelg rossz hírüket keltenék, talán kicsit jobb utánajárásra lenne szükség... Eddig tisztelője voltam az alapítványnak, sok jót tettek, de most komolyan elgondolkoztam a szakmaiságukon. Nem mellesleg kb bármelyik lórol tudnék előnytelen soványító képet készíteni, de ha valaki kételkedik a leírtakban, nézze meg személyesen. És a sebet is a ló lábán, mert természetesen arról nem készült felvétel. Most egy pár részt kiemelnék a szövegből :
"Telefonon hívtam a ló kezelőorvosát, és megkérdeztem tőle a ló kóros soványsága indokolt e betegségéből kifolyólag? Abban persze mindketten egyetértettünk, hogy egy beteg ló táplálkozási igényét befolyásolja a betegsége, de ez a ló egyértelműen nem csak attól sovány mert beteg, hanem azért mert nem kapott elegendő táplálékot. " erről azért megkérdezném a kezelőorvost mégegyszer...

"Ahogy beszélgettünk a balesetveszélyes kikötő előtt, ahol a kikötött csikó le is lépett a betonszegélyről, de alkalmazkodva a helyzethez megoldotta a problémát. " Eddig egyszer sem volt baleset, a lovak szerintem nem buta állatok, nem lépnek le.

"A karám, mely zsúfolásig volt a lovakkal, (a lány elmondása alapján is,) az idei évben nem volt takarítva, de szerintem még a tavalyiban sem. El tudom képzelni ha esős időszak lenne, hogy nézne ki a karám és a saját trágyájukban tocsogó lovak... "
Nyilván a karámba is le szoktam járni. nem nagyon tűnt fel hogy tocsogtam volna a trágyában. Nem azért mert igénytelen lennék és beton darabokba se üztköztem. Vizet és takarményt rendesen kapnak az állatok és a lemozgatásuk is meg van oldva, minden nap legalább egy tereplovaglás van, ami nem arról szól, hogy hogyan verjük szét és hogyan szedjük szét a lovakat. Csak olya ember ülhet a lovaikon, akik megtanultk kezelni a lovakat, "kéz nélkül" tudnak lovagolni- értsd nem a szárat rángatják itépve a ló száját, hanem inkább derékkal és térdel, hangjelzéssel irányítják az állatot. Sarkantyút sem használunk, felesleges. Azt gondolom, hogy tényleg a problémás esetekkel kéne foglalkozni- mert van dögivel sajnos- nem egy olyan embert megvádolni és beletiporni az életébe, aki nem érdemli meg. Még egyszer kiemelném, hogy nem szidom az alapítványt, hiszen sok jót tett, emellett viszont az igazságtalan vádaskodást nem tűröm. Vogt Viktória
Én, én, én és én. Passz...:) 2007.12.09 00:10:00
Én se vagyok komplett, itt ülök a gépem előtt arra várva hátha történik valami, de nem, nagyon nem és 28perc múlva éjfél van, szóval lehet h jobban járnánk, ha blogolás helyett inkább az ágyammal beszélném meg az eseményeket, meg azokat a dolgokat, amik felvidítanak, vagy…..