Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabrillo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A biztosítási díjra azonban továbbra is igényt tart, hiszen még nem zárták le a káresemény vizsgálatát. Előzményként pár mondat káreseményemről. Lakóházam leégett, felrobbant egy gázpalack. Kidőltek a falak, minden elégett. A ház teljesen megsemmisült, közte az összes…..
gabrillo 2013.05.26 13:30:41
Nem, a magyar posta biztosítónál valóban nem szabad biztosítást kötni.

Viszont tisztáznék néhány kérdést, amit nagyon félreértettek itt páran.

A magyar posta biztosító zrt. csak félig tekinthető multinak... kb 200 fős kis belterjes cég, aminek csak nevében van köze a postához, valójában a német talanx csoport a tulajdonosa. Szóval ez ilyen szempontból nagyon felemás téma. (technikailag nem multi, ám ettől még percenként valósul meg a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat)

Például náluk ez úgy megy, hogy ha tömeges kár van (mondjuk vihar valamelyik megyében), akkor tömegesen elutasítják az összes kárigényt, aztán majd maximum ha valaki reklamál, esetleg pszáffal fenyeget, annak fizetnek.

De amúgy is a pszáfot felkeresni biztosítási ügyekben ÉS ERRŐL TÁJÉKOZTATNI a biztosítót, MINDIG hasznos, különben gyakran komolyan sem vesznek.

Emellett az érdekmúlás ténye, a kárakta lezárásáig "nem megállapítható", ezért addig fizetni kell a biztosítási díjat.
Majd ha lezárult a kárügy, akkor visszamenőleg a káresemény időpontjára lesz törölve a szerződés és visszautalva a fennmaradó összeg. (gondolom hasonlóan a cascohoz, amit +1 hónap végére törölnek érdekmúlás esetén is)

Szemle a biztosítás kötésekor és a káresemény után is kellett hogy történjen. Ezek után a biztosító (az összes) megállapítja az esetleges kárkifizetést akadályozó tényezőket, melyek akár biztosítónként, de szerződés típusonként is változhatnak. (casco-nál ilyen frappáns dolog pl ha hófogó nélküli tető alá parkol valaki, majd jég esik a kocsira)

A térített összeg pedig minden esetben az igazolt kár után lehetséges, vagyis bizony számlával és egyéb hivatalos dokumentummal kell igazolni a kárt.

Összességében nem lehetetlen az ügy amit írsz és még talán igaza is lehet, ha te robbantottad fel a saját házad a biztosítási összeg miatt, (ez a jól ismert biztosítási csalás) vagy gondatlanul kezelted mondjuk a gázpalackot, sok volt az éghető anyag a lakásban és így tovább.

Mindettől függetlenül óvva intenék mindenkit a magyar posta biztosítótól, mert ki van nekik adva, h a kárigényekből amennyit tudnak utasítsanak el.

Akinek problémája van, nyugodtan forduljon a mabiszhoz+pszáfhoz, arra majd érdemben reagálnak.

(amúgy érdekes, h 2 éve volt a magyar posta biztosítónál a pszáf kivizsgáláson és alig találtak kifogásolni valót, holott tele van az egész cég sunyi dolgokkal, egy kedves ott dolgozó ismerős úgy jellemezte, h "viccelsz? valóságos pénzmosoda")