Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabados Pál

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van itt három névszó, abból egy -- de csak egy -- fed valamiféle szégyellni való dolgot a populista magyar politikai kultúrában. Na melyik? Államunk 1914 óta durván másfél millió polgárát küldte a halálba háborúkon, népirtáson, diktatúrák belső erőszaktevésén…..
Magyarország megint megijedt, és letért a polgárosodás, a demokrácia, a gazdagodás és a jó élet útjáról.  A rendszerváltást követő húsz nehéz év kevésnek bizonyult arra, hogy létrehozzuk a társadalmi békét és kitermeljünk egy tisztességes politikusi réteget, ami…..
Szabados Pál 2013.09.15 09:33:28
@unionista: Teljesen egyetértek, amit leírt.
Megjegyzem, hogy egy szótár nem arról szól, hogy enciklopedikus értekezést írjon az ember, hanem lehetőleg tömör, de érthető meghatározásokat.
A kifogásolt 5-ös meghatározás valóban egy felszínes meghatározás, de például a sajtó sokszor ebben az értelemben használja, ezért került bele. nem véletlenül hívtam fel a figyelmet a 6-osra, amelyben azok az értékek vannak, amelyeket én is lényegesnek tartok. Ha ehhez hozzáveszem azt, amit Ön írt, akkor természetesen teljesebb a kép. Valóban fontos dolog a pártatlan államapparátus, és az önkormányzati függetlenség, amely a helyi polgárok felelősségén nyugszik.
Szabados Pál 2013.09.15 09:59:53
@unionista: Köszönöm a kiegészítést. Nagyon hasznos volt elolvasni.
Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még…..
Szabados Pál 2013.07.15 08:13:00
@Balt: Kedves Balt! Teljesen egyetértek Veled. A kendermagos jogvédő és a nyugger poltiszt megfogalmazás is nagyon jó!
A gazdaság örök körforgása mindenki számára ismert. A főiskolákon és az egyetemeken a négy fő állomást már az első félévben megtanítják a közgazdász hallgatóknak: Lassú emelkedés Meredek emelkedés, egészen a csúcsig A csúcs után zuhanás A zuhanás végén…..
Szabados Pál 2013.05.30 12:37:32
@Tünde Kovács: Kedves Tünde! Teljesen igazad van. Nagyon fontos lenne, ha a valódi megoldások irányában mozdulnának el akár a politikusok, akár az olyan tudatos állampolgárok, mint Te.
Korábban én is megjelentettem mindenféle "okosságot" a blogomon, de sajnos nem volt sok "vevőm".
Én azért nem vagyok ilyen pesszimista, remélem nem fog 20-30 évig tartani ez a mélypont.
Tény, hogy Európa öregszik, és itt van a probléma egyik gyökere. Amíg erre nem találunk megoldást, addig nem lesz igazi talpra állás. Ha ez nem következik be, akkor viszont még súlyosabb lesz a helyzet, mert a tömeges elszegényedés további társadalmi feszültségeket és indulatokat fog generálni.