Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mérgeszoli

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2012. évi CXX. törvény és a végrehajtásáról szóló 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet a vagyonőrök részére kötelező képzést ír elő. 2014. január elseje után nem végezhetnek vagyonvédelmi tevékenységet azok, akik nem rendelkeznek a képzés utáni vizsgáról szóló…..
mérgeszoli 2013.05.30 05:52:36
A Radikál-Humanista Mozgalom Országos elnöksége állásfoglalást tett közzé a Személy- és Vagyonőrök kötelező képzéséről, mely közleményben mélységes felháborodásáról ír a 68/2012. (XII. 14.) BM rendeletről, mely kötelezővé teszi a Személy -és Vagyonőr munkakört betöltők számára az önköltségen történő szakmai továbbképzést.
Az egyes szakterületek szükségszerű továbbképzési és egyéb jellegű felnőttképzési mozzanataival járó költségek, egyéb anyagi vonzatok a munkavállalóra való áthárítása több ponton súlyosan sérti az Európai Unió Alapjogi Chartáját, valamint semmibe veszi az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának ide vonatkozó rendelkezéseit!
A Radikál-Humanista Mozgalom következetesen kiáll a magánbiztonsági ágazatban dolgozókat megillető alapvető jogokért, melyeket a továbbképzési rendelet a jelenlegi formájában becstelen és elvtelen módon hivatott csorbítani.

Radikál-Humanista Mozgalom
Országos Elnöksége Eger, 2013. 02.22.

Juhász Norbert RHM elnök írása a "Vérlázító rendeletről" a Személy -és Vagyonőrök kárára:

Hol a határa az igazságtalanságnak hazánkban?
Félreértés ne essen, magával a továbbképzéssel semmi bajom, de annak kivitelezésével, bevezetési körülményeivel szemben, enyhén szólva vannak kifogásaim.

Ilyen egyetlen egy másik ágazatban nincs. A szűrési feltételek már így is elég szigorúak ahhoz képest, hogy mit kapnak a munkavállalók azért, hogy a szakmában dolgozhassanak.

A felháborodottság nagy, mivel a szakmában a legtöbb vélemény a témával kapcsolatban megegyezik, és vélhetőleg nem is alaptalanul: Csak azért találták ki valójában a kötelező továbbképzést, hogy a Személy-, Vagyonvédelmi-, Magánnyomozói-, Szakmai Kamara így pótolja a kötelező kamarai tagságból való kieséseit, ami valljuk be, hogy nem kis összeg volt évente, melyet minden Személy-és Vagyonőr munkakört betöltő személy 300-400 Ft-os órabéréből kellett szó szerint kikínlódjon.

A kötelező továbbképzés jelen formában betarthatatlan, amikor megélni se tudnak az emberek, és nyomorognak, éheznek, és fáznak. Annyira rossz a megélhetés, hogy senki se fog tudni csak úgy nagyobb összegeket kidobni az ablakon, hogy aztán utána is változatlanul éhbérért robotoljon kiszolgáltatott körülmények között több száz órát havonta.

Ezt nem fogják tudni kifizetni az emberek, legfeljebb azok, akiknek megvan az a pár száz ezer Ft-os nyugdíjuk a fizetésük mellé.

Az elkövetkező időszakban a munkavállalókat és az őket alkalmazó cégeket fogják súlyosan megbüntetni, ha nem végzik illetve végeztetik el a kötelező továbbképzést.

Utóbbi esetben ismét csak a fantom alvállalkozókat, és a fantom munkaerő kölcsönzőket fogják majd megbüntetni, amelyeket persze nem lehet elérni, és a bírság sem kerül behajtásra.

Hiszen nem a bejelentett bankszámlákon mozgatják a pénzüket. De az éhbérért robotoló kiszolgáltatott, és súlyos anyagi nehézséggel küszködő embereket, akik próbálnak megélni valamiből, persze utolérik és bevasalják rajtuk a bírságot.
Kérdés, hogy Ők ezt miből fogják fizetni, mikor már szinte ételre sem telik a munkabérükből. Aztán amíg a munkavállaló elveszíti az állását, és megbírságolják, addig a Személy-, Vagyonvédelmi-, Magánnyomozói-, Szakmai Kamara szépen profitál, így pótolva a kötelező kamarai tagságból eredő kiesését. Itt nem szakmai problémákról van szó, hanem pénzről, különben ingyenes lenne, vagy rábíznák a munkaadókra, hogy azok tegyenek eleget ennek a kötelezettségnek.

Az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. Cikkének (1) bekezdése szerint: mindenkinek joga van az oktatáshoz, valamint a szakképzésben és a továbbképzésben való részvételhez.

A (2) bekezdés értelmében: EZ A JOG MAGÁBAN FOGLALJA A KÖTELEZŐ OKTATÁSBAN VALÓ INGYENES RÉSZVÉTEL LEHETŐSÉGÉT!!!

Itt az Európai Unió Alapokmánya nem csak a 8 osztályos általános iskolai oktatást érti, amire a kedves ellenérdekelt oldal képviselői hivatkoznak, hanem mint az le van írva, a szakképzést, és a kötelező továbbképzést is. Ez ott szerepel az idézett paragrafusban. Tehát a kötelező továbbképzés ingyenessége nem csak és kizárólag a gyerekekre és az általános iskolára vonatkozik, hanem a szakképzésre is! Ezt bizony nem én találom ki, hanem az Európai Bizottság.

Ha egy szegénységbe taszított ember képtelen megfizetni a kötelező továbbképzés árát,és ezért nem tudja majd megújítani a vagyonőri igazolványát,majd emiatt lesz munkanélküli,akkor ezzel sérülnek az alapvető emberi jogai is,mert megfosztják a munkájától,és a megélhetésétől csak azért,mert nincs miből kifizetnie a továbbképzést.
Összegezvén az eddigieket, mindenkinek alapvető és elidegeníthetetlen joga hogy a kötelező továbbképzést ingyenesen elvégezhesse!

Ide nem fért el minden,olvassátok el itt a teljes állásfoglalás szövegét:

www.securifocus.hu/portal.php?pagename=hir_obs_reszlet&i=31622