Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Urban Gardener

17 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szobanövények nem csupán tökéletes ékei lehetnek az otthonunknak, de néhány fajta a levegőt is megszűri, tisztítja.A növények a fotoszintézis során eltávolítják a levegőből a szén-dioxidot, majd oxigént bocsátanak ki. Emellett pedig a levegőt is párásítják. Néhány szakember tudományosan is…..
Urban Garden A telelő muskátli 2016.01.09 13:00:07
Annak ellenére, hogy a kertészetben is mindig változik a divat, a muskátli töretlen népszerűségnek örvend. Ennek a terasz- és szobanövénynek több fajtája is ismeretes, akár egész gyűjteményünk is lehet a különböző virágalakkal rendelkező muskátlikból. Akinek van többféle muskátlija, ősszel sem…..
Kaktuszt ajándékozni kitűnő ötlet, főként azok számára, akik szeretik a növényeket. Azonban ismernünk kell a kaktusz igényeit, és a szerint gondozni ezt a kényes növényt. Mi ehhez adunk néhány jó tanácsot.Ötletek a karácsonyi kaktusz gondozásáhozA karácsonyi kaktusz…..
Ahogy közeledik a szent este, mind inkább azon gondolkodunk, hogyan tehetnénk a lakásunkat még ünnepibbé. Amennyiben ünnepi hangulatot szeretnél varázsolni a lakásba, semmiképpen se hagyd ki a szobanövényeket. Egy mikulásvirág, karácsonyi kaktusz vagy begónia asztaldíszként…..
Aki szereti a virágokat, nem ritkán kap kedves ismerőseitől, rokonaitól ajándékba mikulásvirágot Szent Miklós napján, azaz Mikuláskor. Ha szeretnénk hosszabb ideig gyönyörködni a mikulásvirág színeiben, érdemes néhány tanácsot betartanunk a gondozásával kapcsolatban. Mivel a…..
Nem szoktam ilyen hangvételű posztokat írni, hiszen írásaim célja alapvetően a segítség-, és információnyújtás. De kérdem én, hogyan segítsek, ha nem jut el vagy csak túl későn hozzám, hozzánk pszichológusokhoz, akinek szüksége lenne erre? Így jutottam el arra a pontra,…..
Urban Gardener 2015.12.04 20:39:27
@Guadalupei Szűz:

Miért is? Ugyanazzal a módszerrel dolgozik mindkettő...
Amennyiben te sem szeretnéd, hogy a nyár folyamán sokat gondozott növényed a tél beálltával tönkremenjen, érdemes lehet megfogadnod néhány tanácsot, hogy a telet átvészelve, tavasszal ismét meghálálhassa a gondoskodásod. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a téli hideget…..
Urban Garden Télen is virágban 2015.11.25 15:25:56
A téli hónapokban a színektől mentes táj látványa nem igazán gyönyörködtető, ám ha télen is virágzó növényt ültetünk, nem kell a kopár, szürke és kietlen kert látványával számolnunk. Korántsem megszokott, hogy plusz hőmérséklet uralkodjon télen. Ilyenkor nem csupán…..
A téli időszakban sokszor epekedünk a tavaszi és a nyári napsütést kedvelő, a színskála minden árnyalatában pompázó virágok után. Nem kell elkeserednünk, hiszen jó néhány növényfajta a hideg napokat is teljes pompájában éli túl, ezáltal csempészve színt a…..
A növények és a virágok szeretete ihlette azokat a művészinek is nevezhető alkotásokat, melyek ma már Sao Paulo utcáit ékesítik. Felipe Carrelli megelégelte a sok működésképtelen és elhagyott autót, és nagyszerű ötlete támadt, újraértelmezte őket. Barátaival is megosztotta…..
Aki szereti a növényeket, biztosan, hogy otthonában is szívesen lát egy-egy cserép páfrányt vagy fikuszt. Azonban kedvenc növényeinek gondoskodást is igényelnek, melyet természetesen meg is hálálnak a maguk módján. A növények gondozásához szervesen hozzátartozik az…..
2009-ben Sabiha Abu Rahmannak izraeli katonák megölték a fiát, Bassemet. Az anyának szembesülnie kellett a történtekkel, azzal, hogy a fia nélkül kell élnie. Ekkor a gyönyörű kertjében újrahasznosított könnygáz gránátokat helyezett el, mely csökkentette fájdalmát. Ily módon…..
Ha Ön is szereti az ételeit megízesíteni különféle fűszernövényekkel, nem kell lemondania erről még télen sem. Bármilyen lakás is jelentse az otthonunkat, bátran ültethetünk fűszernövényeket, melyek nem csupán egészségesek, hanem a lakás ideális díszei is lehetnek.A…..
Manapság mindenki a lehető legpraktikusabb, legkompaktabb megoldást igyekszik választani, mely igazán érthető is. Elég, ha mindössze a különféle elektronikus eszközökre gondolunk, mint a szinte napról napra kisebbé váló, azonban okosabb számítógépekre. Ez az irányvonal…..
Ismét egy újabb őrületről van szó, melybe mindenképpen megéri bekapcsolódni. Az ötlet Amerikából indult, a cél pedig, hogy a világ minden táján minél többen csatlakozzanak hozzá. Azok, akiknek nincs lehetőségük kertes házban lakni, márpedig Magyarországon is sokan vannak…..
Fegyenc jóga projekt Intimitás 2015.09.16 15:58:47
Nehezen vettem rá magam az írásra, mert különlegesen intim volt az 5. és a 6. óránk. (egy alkalommal két foglalkozás van) Előtte való héten családot látogattam, teljesen rámtört a hiányérzet, hogy milyen rossz, hogy távol vannak, közben persze pörgött az agyam a börtönös…..
Urban Gardener 2015.09.16 17:40:15
Urban Garden Ősz az erkélyen 2015.09.14 17:35:56
Bár az ősz hirtelen beköszöntött, nem mindenképpen kell lemondanunk a virágos erkélyről. Tény, hogy a virágládáink nem pompázhatnak már sok színben, de néhány őszi cserepes növénnyel és egy kis fáradsággal díszíthetjük erkélyünket, illetve teraszunkat. Értelemszerűen a…..
Bár a virágok többsége már elhullajtotta szirmait, nem kell lemondanunk sem ősszel, sem pedig télen a természet egy kis szeletéről. A balkonládákba ugyanis ültethetünk különféle növényeket, melyek a téli hónapok alatt is ékesíthetik otthonunkat. A legpraktikusabb, ha két…..
Sokan vannak olyanok, akik a napenergiát mindenütt kihasználnák, ahol csak erre mód van.Most pedig megérkezett a Google Sunroof projektje, mely segít eldönteni, hogy kinek éri meg belekezdeni a napelemrendszerrel üzemelő tetőrendszer kivitelezésébe. Mindenképpen fontolóra kell…..
  Az eredeti kép forrása: szupercella.tumblr.com Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán a TASZ-ra hivatkozva szeretett volna bejutni a hétvégi Budapest Pride felvonulás gyülekező helyszínére. A rendezők ezt nem engedték neki, amire válaszul ő egy olyan ítéletet lobogtatott, ami a TASZ keresete…..
Urban Gardener 2014.07.08 00:23:34
@Kón Bandit:
A homofóbia lehet az MLM agymosástól lett nem?:)
Urban Gardener 2014.07.08 08:56:36
@Gandhi szellemében: Igy jó neki, azért lett Kón Bandit is az MLM koronázatlan királya.
Tényleg Kón Bandit: Buziknak nem is árulód akkor az AMWAY-t?