Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Re-D

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ADrenalin A jövő iPad-je 2013.04.18 11:21:25
Ricardo Afonso 'digitális dizájner' így képzeli el az iPad-eket a jövőben. Néhány sci-fiben már láthattunk hasonló elképzeléseket, ilyen gyönyörű, áttetsző felülettel... ..
Bárcsak minden ilyen flottul menne! Először kiszivárog, majd tegnap rinyálunk, hogy jöhetne már igazán, most meg megjelenik a Keep, a Google gyors jegyzetkészítést lehetővé tevő alkalmazása. Segítségével háromféleképpen rögzítjük gondolatainkat, bepötyöghetjük…..
A graffitit a modern városok katasztrófái közt szokták emlegetni, teljesen helytelenül. A falfirkások már a középkorban is aktívak voltak, és egyesek számára tényleg semmi nem volt szent. A Guardian újságírója egy 1644-es festményre hívta fel a figyelmet, aminek sarkában a kor…..
Re-D 2009.02.10 17:10:33
@norbert79: akkor a szex is elavult? Egyesek szerint az is helytelen. Vagy ott vannak az örömlányok, a legősibb szakma. Az is idejét múlt elvileg...
Jönnek a statisztikák, hogy ennyi meg ennyi millió klipet töltünk le, töltünk fel, nézünk meg a Kereső Nagytestvér 1,6 milliárdos videós játszóterén. Igazán fantasztikus számok, csak arra vonatkozóan nem sikerült eddig különösebben okos dolgokat kitalálni, hogy hogyan…..
 Mert én sehogy. Nem azért, mintha annyira becsületes lennék, hogy elfogadhatatlan segédeszközt eleve nem vennék igénybe, hanem mert nem volt rá szükségem. Gimnáziumban azért nem, mert amikor még én oda jártam, a sikeres felvételihez csak annak a két tárgynak a jegye kellett,…..
Re-D 2008.12.14 00:05:33
Az a baj a magyar oktatási rendszerrel, hogy --- NEM TANÍT MEG A TEAM WORK-RE --- , sőt bünteti is azt ha más segítségére vagy más segítségre hagyatkozol. Persze a csapatban való aktivítást lehetne arányában elosztani, így továbbra is fent maradna a tudás vágya, mivel ha többet tudok gyorsabban, akkor jobb eredményeket érhetek el a csapatban. Erre egy nagyon jó példa a TV2 Cápa c. ex-vetélkedője. A mai modern világban ahol a közösségé a főszerep és a munkahelyeken mindenki csapatban dolgozik, pont nem jó egy olyan rendszer ahol a súgást vagy a segítség használatát bünteti. Nem hiába van az, hogy a munkahelyeken mindenki magának akarja a dicsőséget, senkivel nem hajlandó együttműködni, hisz ezt nevelte belé az oskola, hogy minden amit TE nem tudsz az ROSSZ és minden amit más tud az nem lehet jó.

De maradjunk a mai szituknál: aki puskázik nem rossz ember, nem feltétlen lusta. Ha a tanár olyan, hogy a legalapabb puskázási módszert nem hajlandó észrevenni, az már baj, feltéve ha tiltva van a team-work. Ha az ember rá van hagyatkozva, hogy kreatív is legyen a puskázásban, hogy valahol átverje a tanárt az szintén lehet rossz, hisz később az tudatosul benne, hogy a főnökét, vagy az államot hogy verje át, de mégis kreativitásra, gondolkodásra nevel. Az élet sajnos erről szól: hol mi verünk át másokat, hol minket vernek át, így mindig lesznek átvertek és mindig lesznek átverők, ha nem is azonnal, de az élet ráneveli őket. Viszont egy előnye van az egésznek: megtanítja az embereket, hogy hogyan és mikor bízzanak meg a másikban. A másik nem elhanyagolandó tény a mai információáradat ami a nyakunkba zúdul: nincs az az átlagos agy ami ezeket el tudja hasznosan tárolni. Figyeljétek meg: ma az internet korában, az emberek nagyon nagy százaléka még a google keresőjét sem tudja használni, nem tudja mit hol keressen ezáltal lemarad az információról.

Alapműveltség viszont soha nem árt. Egyszer megkaptam, hogy nem tudom, hogy a Himnuszt mikor írták. Ez így is van, viszont tudom, hogy hol keressem. Viszont nem értek profi szinten a videóvágáshoz sem, a photoshophoz sem, az excel táblázatkezeléshez sem... meg úgy általában semmihez nem értek profi szinten, mivel nem ez a munkám, nem ez érdekel, nem ezt akartam tanulni. Viszont ha megkérnek, hogy vágjak meg egy anyagot, szerkesszek meg egy képet és csináljak hozzá egy bonyolult függvényekkel teli táblázatot, akkor meg tudom csinálni. És miért? Mert igaz, hogy nem értek hozzá, mégis tudom, hogy hol keressem. Hisz erről szól a net.

Egyszer megkaptam erre, hogy mi lenne akkor ha el lennék vágva a nettől. A kérdés jogos, viszont a mai világban mondjatok egy olyan nem kétkezi munkát ahol még nincs jelen a net. Azt se feledjük, ha tudunk keresni akkor tudunk tudást is szerezni és ezt a tudást nem magoljuk, hanem egyetlen olvasás után a nekünk fontos információt elraktározzuk és máris megyünk a követező tudás felé. Borzasztó látni, ahogy bizonyos szaktársak hiába rendelkeznek remek tudással és képesek 5-ös ZH-kat írni, ha nem tudják használni az internet adta lehetőséget és a kreatív feladatokat (mint az életben) nem tudják kielégítően megoldani vagy nagyon nehezen.

Mindennek van előnye és hátránya. Én maradok a picikét modern felfogásban és nyitok az új felé és mint ahogy én is rendelkezem érdeklődési körrel és mivel olyan vagyok, hogy világ életemben szembe mentem az oktatási rendszerrel és puskáztam és súgtam ha tudtam (még ha ebből akadtak is gondjaim) tehát megtanultam a csoportommal együttműködni, ezért azt a nyugati felfogást használom, ha nem tudok valamit bátran kérdezek az olyanoktól akik tudják, illetve használom a keresési lehetőséget amik még az iskolában szabályellenesnek hatnak (próbálj meg dolgozat közben internetet használni vagy mobilozni) az az életben pont jól jön...
Az internetes ősfolklór egyik szívderítő darabja, a rádiót nyerő öreg néni hálálkodó levele sokadjára is feltámadt a pixelsírból, és megjelent a magyar postaládákban. Aki nem ismerné, itt egy történeti ismertetés róla. A levél szinte bárhányadik olvasásra vicces, így…..
Re-D 2008.12.04 10:24:09
Ha felmegyünk a Google Translate oldalára, azt láthatjuk, hogy a választható nyelvek között még nincs ott a magyar. Ugyanakkor ha a "detect language" funkciót használjuk, észrevehetjük, hogy a fordítógép ennek ellenére nagyon sok magyar szót felismer. Tegyünk egy…..
Re-D 2008.11.16 20:01:52
A Morphologic (webforditas.hu is az övéké) foglalkozik régóta, komolyabban ezzel és anno nem sikerült megegyezniük a Google-lel, szerintem érthető okokból: ők az évtizedes fejlesztéseket nem akarják csak úgy kiadni, hogy utána mindenki ingyenesen használhassa. Jöhet a kérdés ilyenkor, de hát a webforditas.hu ingyenes. Igen ingyenes, de reklámokat el tudnak helyezni.

És ilyenkor jön, hogy megbízhatatlan. Ennek két oka: Az egyik, hogy nagyon kevés ember küld vissza visszajelzéseket, helytelen fordításokat, így a fejlesztők nem tudnak mindennel foglalkozni, mivel nem tudják, hogy statisztikailag mik a problémás szövegek, más dolog, hogy naponta milyen sokan használják, de ezeket a fordításokat nem tudják visszanézni. A másik ok, hogy a magyar nyelv ragozása és maga az egész rendszer annyira bonyolult, hogy egy gép számára komoly fejtörést okoz, hogy valójában mire is kéne, hogy gondoljon az ember és ezt egy sima webes alapú szövegfordító nem tud megtenni csak akkor, ha egy mondatra máris legalább egy másik fordítási változatot felajánl, de onnantól kusza az egész, tehát mai technikával a magyar nyelvet lehetetlen lefordítani. Egy latin alapú nyelvnél azért más a helyzet ott van egy szabály, pár kivétel azt beprogramozod és máris fordít, de a magyarnál van egy szabály, de az egész nyelvünk érzésre épül. Megbízható ázsiai (japán, kínai, karakterírásos)-angol fordítót sem fogsz találni, mert szintén bonyolult. Amíg egy külföldi egyszerűbben tanul meg egy angol vagy latin alapú (francia, olasz, spanyol... stb.) nyelvet mint egy magyart addig egy megbízható magyar fordítóprogramot írtó nehéz lesz készíteni.

Próbáljátok ki a MobiCat-et azt mondom, ha mindenáron fontos a fordítás, az felajánl jó pár lehetőséget fordításra (általában 2-3-at is és az egyik biztos, hogy nagy százalékban megfelelő) és máris megkönnyíti a munkátokat.

A Morphologic fejlesztőinek meg ajánlom, hogy csináljanak egy értékelő rendszert a webfordítás alatt, hogy mennyire érthető a szöveg vagy mennyire pontos a fordítás, akkor könnyebb statisztikailag megfigyelni a hibás mondatokat. Régen rendszeresen küldtem be a helytelen fordításokat és mindig(!) visszajeleztek e-mailben, hogy köszönik ráadásul magyarázatot is kaptam sokszor, gondolom nem sokan küldték be már akkor sem :) A végén szóltam, hogy ne reagáljanak a visszajelzésre, mert nem azért küldöm :D Egy idő után viszont elmúlt a kedv is a beküldözgetésre, ezért érzem azt, h a webforditas.hu-ra szerintem egy nagyon jó megoldás lehetne egy értékelő rendszer.
Cseh Laci, mint tudjuk aranyat ero olimpiai ezustjeiert 60 millio forint jutalmat kapott. Nehanyan soknak tartjak, nehanyan kevesnek. Aki soknak gondolja szamoljon velem, hogy ezzel egyutt sem verheti meg Phelpset a londoni olimpian.Phelps, mint tudjuk, napi 12.000 kaloriat visz be. Az 300…..
142 éve, 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Magyarország első állatkertje. A budapesti városligetben található intézmény tekintélyes múltjával a világ legrégebbi állatkertjei közé tartozik: a világszerte működő több ezer állatkertből ugyanis…..
Drága agyrohasztó barátaim,Ma délután kettőtől úgy fél hatig az Indexen én fogom online közvetíteni az olimpiai megnyitóünnepséget Hamispuma-földről. Minden ivarérett magyar állampolgárhoz hasonlóan én is egész életemben aktívan szenvedtem a sok más gyilkos fegyver mellett…..
A cukiságkedvelők és az agysejtrombolók szubkultúrái között a jelek szerint kicsi az átfedés, annál értékesebbek a kivételek. F. például a Gattusót alattomosan szerelő afgán agárról és kölykéről készített rettentően káros, de annál cukibb grafikus büntetést. A…..
Re-D 2008.08.01 13:52:21
Re-D 2008.08.01 13:55:32
Na, mi van oda oldalra írva az emailes link alá? Ide írd a legborzalmasabb szóvicceket, bla, bla, bla, akár szobor, vagy makramé. Több sem kellett Lcsi nevű kedvesolvasónknak, és küldött nekünk egy makramét. Ezentúl minden felszólító módú mondatot kétszer is meggondolunk...
Na tessék, ilyen az, amikor az ember olyan iskolába jár, hogy kénytelen mindig képletekre, boroskólára és dugásra gondolni. (Ellentétben azokkal az intézményekkel, ahol sörre, ragozási táblázatokra és dugásra gondolnak mindig.) Quaternion agya például úgy elkorcsosult, hogy a…..
A koreai LG is beszállt a megabikszelek háborújába, a KC910 típusjelű készüléke nyolcmillió képpontot tud rögzíteni, és az exponálást xenon vaku, képstabilizáló meg arcfelismerő is segíti. Ők viszont nem álltak meg az állóképeknél, a készülék valódi dvd-felbontású…..
Re-D 2008.07.09 17:46:11
A Google, a Comcast, az Intel, a Time Warner Cable és két másik cég együttesen 3,2 milliárd dollárt fektetett a "Wifi 2.0" projektbe (melynek összértékét 12 milliárdra becsülik), melynek gerincét a WiMAX technológia és a 2,5 GHz-es szélessáv adja. A szövetség célja,…..
Ha minden igaz, hamarosan kiélesedik a Facebook új dizájnja. Egyelőre a minialkalmazások fejlesztőit próbálják felkészíteni a változásra. The Facebook profile redesign will have a big impact on the developer community. Developers will need to think long and hard about how to make their…..
Hagyjuk most a molotov-koktélos neanderthalokat, akiket még az egyszerű ember is leköpött. Vagy Gonda Lászlót, Budaházy Györgyöt, ifj. Hegedűs Lórándot, Vona Gábort, Toroczkai Lászlót, akik olyan megbízhatóan szállítják a napi betevő agyatlanságot, hogy órát lehetne…..