Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viktoria Bertaldo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan sokszor hajlamosak csak a sikertörténeteket meghallani a külföldi munkavállalás kapcsán, pedig jócskán akadnak árnyoldalak is. A mai posztból kiderül, a londoni munkavállalás is jócskán szolgálhat nehéz pillanatokkal, legyen szó a munkáról, a magánéletről (bérelt…..
Viktoria Bertaldo 2013.05.21 06:10:35
A hozzaszolas 1. fele:

Az en velemenyem szerint, amit maskepp kellene latni es tenni ( elore is elnezest kerek hogy ha valkit esetleg megbantok vagy megsertek.):
Mar az indulasnal rosszul kezdodik:
Ha valaki ennyire ragaszkodik a csaladjahoz el se induljon kulfoldre mert nem fogja birni es telefon meg skype is van a vilagon, ugy hogy senki sincs elveszve.
A lakas:
Azt hiszem a Londoni, angliai kereseted a 3x-osa az otthoninak es ha nem akarsz a “magyar telepeken” lakni akkor kereshetsz te 2 vagy 3 szobas lakast is, - ja nyelv kell hozza, elnezest elfelejtettem, de ezt majd kesobb.
Kerni. – segitseget. Igen kell. Foleg ha nem tudsz angolul, nem szegyen mindenki valahol elkezdte es oket is segitettek, szoval biztos hogy kapsz.

A nyelvtanulas: Hat errol odakat tudnak zengeni.
Hat van amikor nekem se jut eszembe a magyar szo es angolul mondanam, de ugy se ertik akkor gondolkodnom kell egy kicsit.
Ez nem lenezes csak 1 megjegyzes. Igen el kell kezdened kicsit tanulni, de ha olyan melohelyen vagy ahol vannak magyarok is akkor segitenek neked. Ha kulcsszavakat tudsz mar jo vagy. Nem kell nyelvtan, csak szavakat tudj. Ha magyar nyelvtanra epited azt is megertik - mar aki akarja az megerti. A legtobb interjun azert buknak el mert azon gondolkodnak hogyan valaszoljanak helyes szorendel es az iterjuztato azt hiszi te a valaszon gondolkodsz, pedig nem. Valaszolj, mindeggy hogy hogyan csak nyogd ki. Ennyi.

Munka:
Hogy ha nincs nyelvtudas akkor a munka legaljat fogod kapni, ne varj igazgatoi cimet. Sot minden cegnel alulrol kezded es csak 1 ido utan fogsz felfele elindulni.

Hat ha 5 csillagosba kezted ott nagyon magas az elvaras, de akarmelyiket is nezzuk mindenhol elvarjak hogy rendesen kitakarits. Elsore nagyon nehez, minimum 4 honap kell mire mindent meg tudsz csinalni 1- 3 mozdulatra es nem felejtessz el semmit sem. De nem gaz. Mindenki emberbol van, vannak hibaink. Azert vannak a supervisorok hogy leellenorizzek a munkad. Ha szol valamiert ne ugy fogd fel hogy leszidnak vagy piszkalnak. Ez itt nem igy mukodik. Ha szol erte azert mondja hogy legkozelebb ne felejtsd el. Ha valamit elfelejtesz berakni a szobaba nem nagy baj csak akkor ha tul sok dolog hianyzik. A nagyobb baj a takaritas, ha nem takaritasz rendesen akkor visszakuldenek es az nem tul kellemes, de 1szer 2szer elmegy.
Nagyon elszurtad roman ceghez mentel. Nem! Menj munkakaozvetitohoz eloszor lehet hogy nem fogsz sokat keresni, de lehet hogy kapsz mar toluk taininget es mivel kozvetitos vagy nem piszkalnak annyit. Igen 3 nap training aztan kezdesz 6 szoba masnap 8 aztan 10 12 14 16 18.
Eloszor az elso ket hetben rad jar a rud de aztan megszoknak es elmarad. De ez mindenhol igy van.
1 elhagyott szobat 30 perc alatt kell megcsinalni de hauj vagy kapsz 40 45 percet is ra. Miert csak 4 oraban vagy bejelentve? Mindenhol a nappalosok 8 orasak.
A romanok a litvanok a lengyelek es meg sorolhatnam mindeggyik lenezi a magyart es utalnak minket sot meg mi is utaljuk egymast (tisztelet a kivetelnek) miert ne tennek?
Mit talalsz majd a szobakban? Tobbnyire szemetet de ha van egy ket font akkor szerencses vagy. Atlagban heti 1 font, ha jol dolgozol es szeretnek a vendegeid lehet hogy kapsz 5 vagy 10 fontot is. Arra viszont vigyazni kell hogy ne a supervisor menjen be elotted mert akkor nem kapsz semmit. Vegig kell menni eloszor a szobaidon es kesz.

A troli
Nekem akarmelyik akarmit mond mindenkiet hasznalom tok mindeggy hogy ki az, anny hogy hagyd tisztan es ugy ahogy a gazdaja elrendezte meg feltoltened se kell hivatkozhatsz arra hogy nem volt cuccod amit rarakj. A trolit nem hurcibalod magaddal az emeletekre, teljesen felesleges, ha van 1 2 szobad mashol vidd a cuccod kezben fodrulj ketszer nem szamit.
Ha valaki kotoszkodik hogy ne hasznald a trolijat monnd neki vigye haza.
Agyazni konnyu cask tudni kell a fogasokat, es ha eleg nagy az agynemud barmikor rancmentesre lehet csinalni a supervisornak meg az a dolga hogy leellenorizze az agynemut es ha foltos es te nem vetted eszre o megtalalja es lecserelteti veled. Ha vegeztel fel porszivozod a folyosot es ott is portalanitasz. Feltoltod a trolid azt alairatod a papirod ennyi. Ne vard hogy fel hatnal elobb hazamesz vagy ha jo vagy 5 kor.
Sokan azt hiszik a takaritas 1 konnyu munka. A nagy lo fa**t!!! Nehez! Es ha king size bedjeid (nagymertetu agy) vannak akkor a takaro emelgetese feler egy sulyzos eddzessel. De erre is van megoldas. Elmondom ha valakit erdekel.
Buszozni, metrozni sokat kell es draga a berlet is de muszaj. A rokak nem bantanak senkit sot van hogy a haz hata mogott verekszenek ejszaka a kajaert de embert nem esznek. En szeretem oket, nem felek toluk.