Regisztráció Blogot indítok
Adatok
YshouldIbaSaint

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden történetnek van előzménye, ha nincs, konstruálunk hozzá. A népek mítoszai a világ kezdetéről megpróbálták kipótolni a jelen és a kezdetek közötti űrt. Sokszor az ilyen teremtésmítoszokból egyszerre több futott párhuzamosan (pl. az ókori Egyiptom egyes vallási…..
YshouldIbaSaint 2015.02.20 03:47:53
Szégyen, nem szégyen, de a polgári család fogalmát ki kellett gugliznom, mert általában nem figyeltem töri órákon...szociológián pedig többnyire kész voltam.

Egy forrás szerint: "a polgári családmodell szerint a férfi a racionalitás és aktivitás megtestesítőjeként a család üzleti életének irányítója, míg a nőt érzelmi gazdagsága és passzivitása a család magánéletének gondozása készteti. A férj és feleség kapcsolatát nem kizárólag a közös munka összehangolása határozza meg, hanem a szeretet, a kölcsönös megbecsülés. "

Ezen kitételek alapján én nem polgári családban nőttem fel, mert az én szüleim mindketten keményen dolgoztak, hogy mi öten ne szenvedjünk hiányt semmiben. Azért hozzá kell tegyem, a német műveltséget kipipálhatjuk mi is, mert fater évekig az NDK-ban élt és ott még le is fialt..illetve lelányozott.

Szüleim mindketten esti iskolán diplomáztak le, teljesen belém égett a képe annak, ahogy felváltva görnyednek az íróasztal fölé, mikor nekünk már takarodó volt. Fater mindig szerette emlegetni, hogy ő katolikus, Anyuka meg református, de Istent sosem emlegették, és a legvallásosabb dolog az otthonunkban az az ajtófélfába vésett zsidó áldás volt, amit jó keresztények módjára el is tüntettek beköltözéskor.

Londonba költözésemig mindig úgy tekintettem a vallásra, mint valami hobbira, amit senki nem gondol komolyan, amíg rá nem jöttem, hogy én vagyok a kissebbség meggyőződéses ateizmusommal. Az ateizmus számomra egyenlő a kíváncsisággal. Meg kell kérdőjelezni mindent és ki kell próbálni mindent. Ebbe beleértem a lánnyal való szexelés kipróbálását buzi létemre, és természetesen a drogfogyasztást is. Sőt a fikámat is megkóstoltam már, de nem volt túl finom.

Sokféle drog van, de még többféle drogos. Nem mindenkiből lesz heroinista, aki fűhöz nyúl. A drog lehet kikapcsolódás vagy menekülés. Mindig a körülmények a hibásak, sosem az adott személy, akit maga alá gyűr a drog. És itt befigyel az egyetlen dolog, amit a biblia tanítani tudott ateizmusom ellenére: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!."
YshouldIbaSaint 2015.02.24 20:39:20
@rás: Szerencsére kikaparásról szó sincs. Csak lefestették és ezért nem látszik, de azért még mindig ott van és szórja az áldást. Az más kérdés, hogy már nem ránk, mert a lakás tavaly el lett adva, hogy szüleim külön utakon járhassanak hatvanakárhány éves fejjel.

Az újra blogolás pedig beindult, mert nagy fordulat állt elő az életemben, de pár hétig még nem publikus, mert meg akarok bizonyosodni afelől, hogy ez nem csak egyike az én elvetélt próbálkozásaimnak az életben. Úgyhogy most reklám, de kérjük ne menjenek el.
E bejegyzés címét a „Mongolok titkos története” című munka ihlette, melyet 1227-ben jegyzett le ismeretlen szerző. A Dzsingisz kán és a mongolok történetét elbeszélő írás egyik furcsasága, hogy meglepően őszinte: a szöveg szerint Dzsingisz egész életében félt a…..
Átkötnék a szélerőműves bejegyzésből egy másik témához. A szélerőművek – ugyanúgy, ahogy más megújuló energiák esetében – a lapátforgásból megtermelt áramot szabott áron adhatják el. Az ily módon átvett áramot zöld mérlegköri áramnak vagy bennfentes…..