Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kazaipeti

17 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy a Microsoft kivonult az okostelefonok piacáról, gyakorlatilag az IOS és a Android platform maradt választási lehetőségként a cégek számára, hogy az alkalmazottaknak mobiltelefont biztosítsanak. Ez elég sok helyen megoldandó feladat, mert sokan választottak pár éve Windows Phone-t a…..
Ha valamilyen új informatikai rendszert vezetünk be vagy elkezdünk egy szolgáltatást használni, akkor általában az ár az egyik legfontosabb tényező. Ez teljesen rendben is van, hiszen a nap végén a bevételből levonjuk a költségeket és a végén keletkező profit miatt dolgoznak a cégek. Önmagában egy…..
Lassan mindennapi hír, hogy tikosító vírus (ransomware, crypto vírus) támadás áldozata lett az valamilyen vállalat. Általában egy nem megfelelő védettségű számítógépen megnyitnak egy e-mail csatolmányt, fertőzött weboldalt, vagy egy fertőzött torrent fájlt, ezzel a vírus bejut a számítógépre. Elkezd…..
Ma délután sorban jöttek szembe velem Facebookon a Wizz Air-es megosztások, úgyhogy ez egy remek példa arra, hogy megnézzük mire érdemes odafigyelni internetezés közben: Ez jött szembe mindenkivel a facebookon. Az első gyanús pont a cím, amire mutat a hivatkozás: WIZZAIR.COM-SIGNUP.CO Már itt…..
Pedi főz... KÖLTÖZÉS! 2013.09.25 23:14:16
  Elköltöztünk! A blog új címe: pedifoz.cafeblog.hu Az indok egyszerű, a Sanoma kiadó szeretne a Cafeblog keretében felépíteni egy saját blogger közönséget, akinek írásait később fel tudja használni a saját oldalain. Ezért meghirdette a CafeblogVIP programot, amibe…..
Ezt a receptet nem szívesen írom le, mert az egyik személyes kedvencem, azok közül amik az elmúlt 1 évben születtek, és szeretek meglepetéseket tartogatni a barátaimnak ha úgy alakul. Viszont három okom is van rá, hogy most megosszam veletek: 1. Az egyik barátomat Andrist (senki nem…..
Pedi főz... Spenót "torta" 2013.09.05 21:08:28
Sokan utálják a spenótot, mert a 80-as 90-es évek iskolai menzáin, a felejthetetlen fehér ruhás, mezőgazdasági tornacipős konyhás nénik, a szocializmusban előírt közétkeztetési recept alapján készítették, és hát szépíthetjük, de az nagyon szar volt. A zöld, sűrű…..
Jöjjön egy igazi férfias vacsora, a vegetáriánusok pedig most lapozzanak tovább. Nem igazán ismerek olyan embert, aki valamilyen formában ne szeretné a sült szalonnát, a tepertőt, vagy éppen a sült csülök ropogós bőrét. Hát van egy jó hírem van, a sült császárhúsban…..
Pedi főz... Krémes gomba 2013.08.29 09:14:31
Ha szeretnéd a barátnődet / feleségedet elvinni Budapesten egy jó helyre, akkor ajánlom a Pata Negra nevű tapas bárt. Jó érzés egy olyan helyre beülni, ahol pezseg az élet, majdnem tele van, az pedig emberek esznek-isznak, és hangosan beszélgetnek. Sajnos ez ma Magyarországon nem…..
A nyár egyik legmelegebb hétvégéjét tudjuk magunk mögött, a szerencsésebbek ilyenkor valamilyen vízparton lógatják a lábukat, a kevésbé szerencsések pedig az estét várják, hogy végre kimozdulhassanak a szabadba, égési sérülések nélkül. Hát mi a k*rvaszerencsések közé…..
Pedi főz... La Fiorentina 2013.07.24 09:21:47
Jó magyar férfiember természetesen nem éri be a rákokkal ezért még az előzőleg leírt ráknyárs mellé úgy döntöttünk veszünk valami szép marhahúst is egyfajta előételként, amit csak úgy hirtelen megsütünk, kicsit pihentetjük, majd felcsíkozzuk és mindenki tud belőle enni…..
Kicsit rendhagyó a recept leírás, mert nem a blogra készült, de annyira jól sikerült, hogy mindenkinek ki kell próbálni. A múlt héten Toszkánában sikerült eltölteni egy csodálatos hetet, és hát a kultúra mellett (Firenze, Pisa) - a csapat nem hazudtolta meg önmagát- a kulináris…..
Grillcsirke - ahogy én készítem Vagy 4-5 éve kitaláltam egy trükköt, hogy miként lehet a legegyszerűbben a csirkéket alaposan átsütni - azóta kiderült, hogy más is ugyanezt a technikát alkalmazza, néhány blogon láttam a fotókat róla. Nem baj, úgyse szabadalmaztattam a…..
kazaipeti 2013.07.07 17:13:19
Pedi főz... Újrarakott karfiol 2013.07.05 19:32:33
Gyerekkoromban, magam sem tudom miért, de nem szerettem a rakott karfiolt. Pedig a pörkölt jó, a rizs jó, a karfiol jó, a tejföl jó, viszont együtt valahogy nem működött. Pár hónapja viszont érdekes módon a semmiből rámjött, hogy rakott karfiolt akarok enni, így nekiálltam egy…..
Itt a nyár, javában megy a borsó szezon, hát csináljunk belőle valamit mást, a jól megszokott borsólevesen és borsófőzeléken túl. A receptet továbbá fel lehet venni a tutti randizós kaják közé, ugyanis ilyet 90% hogy nem evett a kiszemelt/szerencsés/áldozat és könnyű,…..
Tudom, hogy már mindenki főzni akar, de ez nem ilyen egyszerű. Olyan ez, mint mikor a  Karate kölyökben a srác csak a kocsit polírozta heteken keresztül,  nem tudtuk mi értelme van, de a végén mégis lenyomta a szőke gyereket. Na valahogy mi is így állunk, már megvannak azok…..
Darált hússal töltött zsemle reggelire Szombaton reggel kb 1/2 8-kor felébredtem, az egész család pedig bőszen húzta a lóbőrt. Egy darabig ténferegtem az udvaron majd elkezdtem agyalni, hogy mit kellene reggelizni. Ez lett belőle. Király reggelit sikerült kreálnom. Az igazság…..
Pedi főz... Mi kell a konyhába? 2013.05.22 22:32:42
Hetente 1 éjszakát Budapesten töltök a meló miatt, és ilyenkor az egyik barátomnál, R-nél szoktam aludni. Ő nem kér lakbért, én pedig cserébe havi 2-3 alkalommal gondoskodom a vacsoráról. Ez köztünk amolyan ki nem mondott néma egyesség, egy jól működő szimbiózis. Éppen…..
kazaipeti 2013.05.23 11:20:20
@Tobi a sznob: Ennyi! Venni kell sómalmot is, meg kell a sóról egy külön poszt. Mi most ezt használjuk és elég fasza, kristályos és teljesen másképp sós mint a sima só. :-)
www.lacsiboltja.hu/termek/22474.Kotanyi_A_So_legendak_uveges_252_g_Feherarany_Erdelyi_koso
Pedi főz... Miért? Kinek? Hogyan? 2013.05.19 15:27:40
Szerda. Napközben meló, este pár sör, majd 11 körül indulás haza, még egy kis afterpartyra a teraszon, mert olyan jó idő van. Már a taxiban megéhezünk, ezért mobil app segítségével megrendeljük az egyetemi éveink legendássá vált pizzáját, az  Avanti-t. Megérkezünk…..