Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cilandi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! Előre szólok... hosszú lesz. 2011. április végén teherbe estem. Boldogok voltunk férjemmel, mert mindketten gondolkodtunk már a gyermekvállalásban. Kb. 8 hetes terhes lehettem, mikor kiderült egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Igyekeztem körültekintő lenni…..
Cilandi 2013.11.17 09:25:26
Bennem felmerült egy csomó kérdés a történet kapcsán:

1: A "választott orvos", aki a történet elején vizsgált, hová tűnt a kórházi beküldést követően? Vagy szimplán csak nem volt kórházi háttere?
Hol, melyik intézményben történt a terhesség megállapítása, és az ezt követő vizsgálatok?
Ez esetben kicsit hibásnak vélem a kismamát is! Manapság a FB és az Internet világában a legtöbb orvos rendelkezik saját weboldallal, ahol mindenki feltünteti a háttérintézmény nevét, eleve NEM VÁLASZTUNK VÁRANDÓSAN olyan orvost, akinek nincs, vagy tisztázatlan a kórházi háttere!!!!!!!
Ha pedig még sincs weboldal, akkor viszont ott az Internetes és a telefonos tudakozó is, ahol rá lehet keresni az orvos nevére, illetve arra, hogy mely intézményben praktizál... De ezt illene az első vizit alkalmával letisztázni, ha ez mégis tisztázatlan kérdés maradna!!!!!!!

A másik: A mentő nem teheti meg, hogy fogja magát és "nem jön ki". Még vidékre is kimegy a mentő nem sürgős esetben 45 perc alatt, Pesten pedig, ahol minden kerületben van egy mentőállomás... PLÁNE! Olyanról már hallottam, hogy az ügyeletre 1-2-3x is rá kellett telefonálni, mire kijött, de mentőnél ilyen azért nincs! Ha jól tudom, a Fővárosban úgy megy, hogy rendelési időn kívül (azaz ügyeleti időben) vannak meghatározott, úgymondd ügyeletes kórházak, ahová a mentő szállít. Ott KÖTELESEK!!!!! fogadni az SBO-n és ellátni a beszállított betegeket!
SŐT!!!!! Még egy apró finomság! Ha van fogadott orvos, az bepecsétel a terhességi kiskönyvbe, ahol tesz egy nyilatkozatot, hogy a terhesség gondozását és a szülés levezetését vállalja adott, XY intézményi háttérrel, a mentő minden további nélkül abba az intézménybe fogja beszállítani a kismamát, nem pedig az ügyeletesbe! És itt jön egy újabb anomália... 11 hetes terhesen mi a helyzet a terhességi kiskönyvvel? Abban kell, hogy rögzítsenek egy intézményt, ahol majd a szülést fogják levezetni... Akkor most nem volt kiskönyv???? Vagy esetleg volt kiskönyv, de senki nem nézte meg, hogy csóri kismamát hol kéne ellátni???? És ha ez így történt, akkor a kismama miért nem kérdezte meg, vagy m,ért nem járt utána pontosan????????

Vannak kacifántos történetek az egészségügyben, ezt nem tagadom! Ugyanakkor vannak öntörvényű, magánakciózós, és helyreigazítást követően rendkívül besértődős betegek is!!!!! Az éremnek mindig két oldala van! Lehet csúnyákat írni csúnya dokibácsikról és csúnya nővérkékről, de nem ártana elgondolkodni, és ÉSSZEL!!!! csinálni mindent! Tudatosan megtervezni, ha már megadatott, hogy gyermeket várunk, hogy ki az, akinek bizalmat szavazunk, azt hol, milyen elérhetőségeken, és MELYIK KÓRHÁZBAN!!!! találjuk meg. Annak se ártana utána járni pontosan, hogy ha egy adott kerületben lakom, akkor melyik az a kórház, ahová pontosan tartozom körzetileg, és biztosítani azt, hogy ott legyen BETEGKARTONOM!!!!, ha esetleg a "sztárnőgyógyászom" mégse praktizál sehol, akkor utóbbi biztosítson engem arról, hogy van intézmény, ahol fogadnak, ha baj van! Mert ismerős ide, vagy oda, betegkarton híján olyan intézményben, amihez se lakcímemnél, se egy fogadott orvosomnál fogva SEMMI KÖZÖM!!!! ott jó hogy a kutya se fog velem foglalkozni.

Ez is hosszúra sikerült, de muszáj volt, hogy jelezzem: A sok negatívum és hiányosság ellenére NEM MINDENÉRT A KÓRHÁZ ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGY A HIBÁS!!!!!

Legközelebb nem ártana lépésről-lépésre tervezni, ésszerűen és következetesen, minden tekintetben tudatosan eljárni a Szülőpárnak!
Cilandi 2013.11.17 09:28:46
@diverticulum: Apósom 40 éve mentőzik, és tudom nagyon jól, hogy mi történik egy riasztásnál! Naná, hogy hazugság az egész! És arcátlan! Meg eleve bűzlik az egész sztori... Szegény kismamát nemhogy a kórházban nem látja el senki, már a mentő se megy ki hozzá! :/ Összeesküvés elmélet és sajnáltatás mesterfokon!
Cilandi 2013.11.17 14:50:35
Lehet, hogy saját magától nem pecsétel be a kiskönyvbe, de meg lehet beszélni Vele, pont az olyan esetekre, ha a választott orvos nem a körzeti intézményben, hanem másik intézményben praktizál. Ezt elsősorban szülés előtt kell egyeztetni, letisztázni (de leghamarabb a 36-ik héttől). Onnan tudom, hogy a Nővérem se a körzeti kórházban szült, mégis biztosította a magánorvos a kórházi hátteret... Ezért nem is értem ezt az egész történetet, hogy hová tűnt a terhesgondozást végző orvos, amikor a kórházban tartózkodásról és a műtét elvégzésének esedékességéről esett szó????
Én sem a saját körzetembe járok orvoshoz, hanem elég messzire attól, de már kötöttem ki én is a fogadott orvosomnál az ügyeleten... De ha egy orvos elkezdi és vállalja a terhesgondozást, elvégzi a vizsgálatokat, dokumentálja és regisztrálja a terhességet, elméletileg pecsételi a kiskönyvet... Akkor hogyhogy nem vállal kórházi ellátást és hogy adhat át idegen orvosnak válságos állapotban lévő kismamát????
És a kismama ilyenbe hogy mehet bele?????
Lehet bármilyen szükszavú is egy orvos, a kórházi hátteret akkor is tisztázni kell, és ez a KISMAMA!!!! kötelessége, ha az orvos magától "nem árulja el" (???) mely intézményben lehet Őt utolérni. Akárhogy is gondolkodom ezen a sztorin, itt ebben a történetben két ember a fő hibás:

1: A fogadott orvos, de Ő csak a dolgát tette: adott eszközökkel végezte a terhesség megállapítását és a kapcsolódó vizsgálatokat. A kilétét továbbra is kérdés övezi... Nem beszélték meg a családdal, hogy hol fog zajlani a szülés, indokolt esetben a kórházi ápolás? Magára hagyta a kismamát amint kórházba kellett küldeni? Volt egyáltalán kórházi háttere? Ha nem, akkor miért nem tájékoztatta erről a családot és hívta fel a figyelmet arra, hogy kellő intézményi háttér megléte szükséges? Vállalta volna egyáltalán a szülés levezetését? Vagy egész egyszerűen csak cserbenhagyta a dokija? Akkor viszont miért a kórház, és miért a többi orvos a hibás? Miért nem a cserbenhagyó orvos?

Ennyi letisztázatlan kérdés mellett egy kismama hogy teheti azt meg, hogy továbbra is kitart az orvosa és az intézményi háttér hiánya/bizonytalansága mellett???? FELELŐTLENSÉG!

2: A kismama a legnagyobb hibás, mert nem gondolván az első trimeszter veszélyeire szépen és ész nélkül hagyta annyiban a dolgokat, és a kérdés cseppet sem izgatta, hogy ha bármi történik, hová, melyik kórházba kell mennie... Vagy az a kérdés sem izgatta, hogy hol, hogyan, kinél fog megszületni az a gyerek?????