Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HUNcycleSS

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ország legnagyobb biciklis szervezete, Magyar Kerékpárosklub arra kéri a budapestieket, hogy ha tehetik, üljenek bringára, segítsék ezzel is a főváros közlekedését. Az MKK honlapján megjelent közlemény szerint Budapest óriási közlekedési káosznak néz elébe, miután az…..
HUNcycleSS 2013.06.12 17:57:12
@wowww: tovább megyek, gyalogost büntetni pirosozásért! Tavaly egy alkalommal rendőri forgalom irányítás volt a Szabadság hídnál, s a gyalogok - akik mellett 3 méterre állt a forgalom irányító rendőr - simán slattyogtak volna át, miközben a rendőr szabad jelzést adott az autós forgalomnak. Jellemzően sietősben lévő kisnyugdíjasok... Az egyik mamira a rendőr 3szor szólt rá, a végén már kissé ingerülten...
HUNcycleSS 2013.06.12 18:05:55
@közösperonos átszállás: azt tapasztaltam, hogy azért ez mutat egy erős szezon jelleget. Bár a "bringás", "autós" jelzők nem túl szerencsések (az általánosítások végett), értem mi az üzenet.
Télen sokkal, de sokkal jobban szeretek bringázni, pedig a nyarat szeretem :) ...szerintem tudod mire gondolok
HUNcycleSS 2013.06.13 23:52:46
@GG81: misem beszédesebb ennél, hogy 2012-ben 16 milliárdot kasszíroztak be így.
Minden 10. kerékpáros járdázik, ezt állítja a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. Bukósisak Felmérése. A májusban, közel 1000 fő bevonásával végzett online kutatás szerint a biciklisek jelentős része annak ellenére sem merészkedik le az úttestre, hogy a KRESZ szerint csak akkor…..
HUNcycleSS 2013.06.10 21:58:16
@panaszmuki: ...látom neked csak konstruktív h.sz.-id vannak. Általánosságban írtam a fentieket. Igen, vannak kivételek.
HUNcycleSS 2013.06.10 22:52:33
@álfirkász: "Egyébként igen sokan hivatkoznak rá, hogy azért járdáznak, mert félnek az autók között. Kíváncsi lennék, ezek közül hány szokott autóval, motorral közlekedni. :)"

Ez egyébként engem is érdekelne (bár az én hipotézisem vélhetően mást mutat, mint amiért Te mondod :P)
Nem most ültem nyeregbe, de még mindig vannak olyan forgalmi szituk ahol - hiába a szabálykövetésem - bizony kissé felmegy a pulzus (és nem a csapás szám miatt), mert a közlekedés morál mást diktál. [kisteherautó és busz közötti centik, melyben én voltam a távtartó]
HUNcycleSS 2013.06.11 16:06:04
@panaszmuki: "...de én még személy szerint nem láttam olyan bringást..." és a (az általánosan vett) valós helyzet nem biztos hogy korrelál. Én meg rendszerint szabályosan közlekedő bringásokat látok. Most akkor kinek van igaza?
Igen, lehet, hogy ott ahol Te jársz rossz vagy rosszabb a helyzet, de mivel általános jelleggel tettem a hozzászólásom, míg Te (ahogyan írod: "lehet, hogy amerre én járok, csak ott ilyen rossz a helyzet, de arrafelé igenis ilyen rossz.") az arra tett reflektálásodban konkrétumot fogalmaztál meg ezért finoman szólva nem volt releváns a h.sz.-ed. Erre föl írtam, hogy " neked csak konstruktív h.sz.-id vannak" - némi iróniával. (sajnos én sem fogalmaztam pontosan; itt úgy tűnik kínosan ügyelni kell arra illetve a szóhasználatra).
A KRESZ vizsgában egyetértünk - bár annak megléte még semmit nem jelent, hisz a szabálytalankodások - meglátásom szerint - javarészt szándékoltan s nem az ismerethiányból fakadóan történik.
A kerékpár vezetői engedéllyel való használata kissé abszurd gondolat - annak kivitelezése, megvalósítása végett - de az kétségtelen, hogy igen hatásos volna! (Autóvezetői engedélyt is csak úgy adnék ha legalább 1000km-et megtett forgalomban kerékpárral.)
Az amúgy is botrányos szakaszokkal tűzdelt budai oldalon mindenképpen. A Szent Gellért tértől az Döbrentei térig még istenes a helyzet, bár az Erzsébet híd lábánál már kicsit bugyog a víz. A katasztrófaturisták koncentrációja azonban a Lánchíd felé közeledve egyre csak nő,…..
HUNcycleSS 2013.06.07 23:36:09
Nagytéténynél nincs gond, viszont Budafoktól a 6-ossal párhuzamos Ártér út (Vasmacska terasz) már nem járható, homokzsákozva van. Így a Hunyadival párhuzamos Árasztó út sem járható (a töltésen talán még végig lehet menni, nem tudom, nem néztem). Szóval Hunyadi és Budafoki út, de nem volt durvább a forgalom mint szokott lenni (mindig itt megyek).
(A kopaszin is elég érdekes a helyzet, de be lehet menni). A Petőfi hídtól meg kb az a helyzet amit a cikkíró is közöl, fényképezkedő zombik lepik el az utakat; az osztott gyalog/bringáson nem lehet haladni. A Klarknál feljöttem Fő utca Bem rkp.-ra mert a híd alatt már nem lehetett átmenni (homokzsák és terelő bóják vannak), A Batyiig totál tömve a gyalog/kerékpáros út. A Batyitól a Margit hídig lehet haladni a bringa úton. Ha épp nem áll bent a HÉV (ha bent van akkor a fel- és leszállók miatt a helyszínt biztosítok megkérnek, hogy szállj le a vasról) akkor a Szépvölgyiig lehet menni, de után mindenképp ki kell menni a HÉV megállónál az Árpád fejedelemre (!), mert a Görzenálnál már nem lehet tovább menni! Az Árpád fejedelem kifele menő sávja meg jó széles, a kaskalázók is csapathatják. A balra kanyarodó sávból (Tímár u.) pedig vissza mehetünk a bringa útra.

Ahogy néztem a Gellért tér után rendesen beállt a forgalom (18:30 környékén), értelemszerűen az alsó rakpart hiányából fakadóan. A Fő utcában, a szembe sávban (befelé menő forgalom) totál dugó volt.
Az Árpád fejedelmen semmi nem volt, mindenki haladt.
Lehet egykerekezni is a biciklin több méterrel a vízfelszín alatt, de sajnos a kunsztok közel sem tűnnek olyan elengánsnak, mint szárazföldön. De hogy meglehet csinálni, arra itt a bizonyíték. ..
HUNcycleSS 2013.06.05 23:27:46
A Közgáz diákjai képesek szembenézni a ténnyel, hogy a világ kegyetlen hely, vélekedhetett a fővárosi hivatalnok, amikor kijelölte az egyetem előtti kerékpáros nyomvonalat. Az egyetem előtti szakasz ugyanis a macskakőre került, arra a felületre, amelyen rázkódva a…..
HUNcycleSS 2013.06.04 19:45:50
@Don Quixote de la Ferko: már nincs, minden világos
HUNcycleSS 2013.06.05 16:41:06
@Ellenőrző QR kód: Semmi esetre se hagyd ki!
Ezeknek a spontán történetmeséléseknek pontosan mi a célja? Még egy strigula a nagy bizonyítékok tárházában, hogy aki nyeregbe ül az valami idegen és gonosz entitás (vagy azzá lesz)?
Igen, a fenti történet főszereplője egy kretén. És?
Ha holnap valami hasonlót látok egy autóvezetőtől akkor minden gépjárművezetőt vele kell azonosítani?
"...ami amúgy teljesen szabálytalan, de legalább ebben az esetben nem tartott fel senkit."
Most akkor ez jó vagy rossz? Szabálytalankodott, tehát rossz, nem tartott fel senkit, tehát jó? Ha az úton ment volna ahol szabályos akkor jó, vagy mégsem, mert feltart, tehát rossz?
Sapka vagy nemsapka?
HUNcycleSS 2013.06.05 21:05:24
@Közbiztonság Szilárd: Ez a rendkívül szellemes "kerekes cigány" jelző kissé paradox egy gépjárművezetőtől; tudtommal az autóknak is kerekük van, ergo aki kerékkel rendelkező járművet hajt arra érvényt nyer e megállapítás...
Mindenesetre azt nem értem ha olyannyira bosszantó az a sok adóvonzat ami egy autóhasználattal jár, akkor miért használod? Pisztolyt szorítanak nap mint nap a fejedhez, hogy autóba ülj? Arra nem gondoltál, hogy aki bringára ül az azért teszi mert felismerte - ahogyan Te is - hogy költséghatékonyabb (azzal a különbséggel, hogy míg Te bosszankodsz ezen és fizetsz, addig az a másik közlekedési eszközt vált)?
Kb. ott tartunk, hogy azért mert valaki "spórolósra" veszi, az egy minősíthetetlen élősködő. Mintha csak azt mondanád hogy amolyan bliccelő a sok bérletes között, pedig jól tudod Te is, hogy ez nem így van.
Akit bosszant, hogy a bringázás "ingyenes", az miért nem használja ki ezt a lehetőséget?
Egy mopedautós sem fizet regisztrációs adót, súlyadót, átírási illeték, akkor az azokat használók is kussoljanak és lehetőleg ne használják az utakat, pusztán azért mert jobb alternatívát találtak, mint az átlag polgár aki behuppan a 10 éves Opelébe és a bosszankodáson kívül másra nem futja...?