Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagyerdessy

92 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy mondanivaló megtalálja formáját, benne van az átadó egyénisége is. Annak képzettsége, társadalomban elfoglalt helye, az érzékenysége, a rálátása arra, amit mondani akar. Rendelkezik azzal az eszköztárral, amivel formálja láthatóságát, s belopja magát az olvasója…..
A pia hamis jólét elviseléséhez ad segítséget. kóbor gondolatok a jelenből Itt van ez az egészségügyi bomba, ami január elsejétől számol vissza az intézményeknél a robbanásig, az amúgy is orvoshiánnyal küszködő kórházakban. Természetesen már megvan a fidesz-megoldás;…..
"Nem minden kormányzati lépés hasonlít operációhoz" - interjú Giró-Szász András kormányszóvivővelEz nem csábítás a cikk olvasásához. Nem is ajánló. Hisz nem az a lényeg, ki mondja a történések magyarázatát a népnek, és nem is az, hogyan. Még az sem, miért…..
Hány éve színészkedem? Gondolkodnom kell.Mivel a szüleim az igazság fontosságára és követésére nevelt, az óvodába még ez volt a valóság,  s nem éreztem a hátrányát. Az általános iskolában szembesültem először - úgy a harmadikban -, nem nagyon megy a…..
Milyen ünnep is augusztus 20? Lassan ideje elgondolkozni rajta, mert nyakamba liheg már, s nem tudom még, mit kezdjek véle e rohanó világ labirintusában! Olyan ez mint a sziszegő szappan! Tudom, hogy csak elfedi a szagokat, s nem szünteti meg. Mégis ringatom magam a hamis hitben, hogy…..
Úgy rángatják a Földi Országok pénzügyeit a jóléti társadalom fenntartói, hogy a kedvük tartja. Hiába na! A pénz a nagy Úr manapság. Nyerni, hajszolva a pénzt - anyagi gazdagság jelét - minden áron. Haldoklásra kényszerítve a népesség jelentős részét. És gyúlnak a…..
A legszebb álom; meghalni egy züllött hajnalon! Micsoda csábító élvezet! Belemeredve egy kéjes vagina szorításába, miközben mellek ringanak ajkaim közé! Még Szent Péter is azt mondaná; ezt elbasztad öreg! Petőfi meg ágyban párnák közt nem akart. József Attila meg nagy…..
A csuda csodájára járnak településemre a netes portálok tudósítói, aki szájtátva hallgatják a szélsőjobboldalinak magát valló polgármester szavait, hogyan lett rend és fegyelem az általa vezetett településen. És valóban rend van. Nem titok. A közmunka fegyelmez. Igaz, nem…..
Sétáltam a neten a kultúra világában, keresve az írók, költők megjelenési helyeit. Van bőven. Csillogó-ragyogókivitelezésektől csicsás szinte mindegyik. Viszont a NYUGAT után loholót nem. És nem csak a külső megjelenésre gondolok. A tartalomra is. Igen, a tartalomra inkább.…..
A jó mindig támadhatóvá válik a rossznak. Már csak azt keresem, mi az hogy jó, és miért van a rossz. És ki emel ki kit, hogy láthassam...
Elkezdődtek a ballagások. A gyermekek örülnek, hogy megszabadulnak attól a helytől, ahová nemcsak naponta kellett bejárni, de számon kérték őket a tudásukról is. Az meg természetessé vállt, hogy az iskola falai közti étkezés jár nekik, mert otthon már nem biztos, hogy van…..
Lengyel László: Magyarország elrablása/http://nol.hu/belfold/20101211-magyarorszag_elrablasa/Én szeretem Lengyel László írásait. Érdekes összefoglalásait a múltról, jelenről, és a hova jutunk mindezekből látószöge miatt. Meg azért is, mert mondanivalójából reám köszön…..
Gondoltál már arra, hogy a vágy visszafelé olvasva nemcsak egy másik értelmes szót ad ki, hanem egy új és ellentétes fogalomkörét is? a vágy... gyávaNem tudom, elég magyarázat-e a Magyar nyelv szépségeinek véletlenszerü magyarázata e tényhez. Bele szőhetném a napjaink…..
Egy hét múlva már állhatunk sorba a választóhelyiség ajtaja előtt, hogy leadjuk szavazatunkat a szerintünk bizalmunkat legjobban megérdemlő polgármesterjelöltre, meg a "tanácstagokra". Beszélgethetünk a vasárnapi ebédről, hol olcsóbb a szeszes ital, a sör, meg hol…..
(A szabadság képzete szabatossá tesz, képes kifordítani a kifordíthatatlant, csak hogy kedvére tegyen...) Ha beütöd a keresőbe irodalmi portál, kapsz néhány lehetőséget a bóklászásodra. Találsz kicsit, nagyot, közepest, profit, fél profit, és tákolmányt is.…..
Lelki szemeimmel látom, milyen hatással van a FIDESZ vezérének beteljesült ígérete. Az emberek betartják a törvényeket, a bíróság munkája minimálisra csökkent, a börtönök turisztikai látványossággá vedlettek, mindenki dolgozni akar, és mindenki csak annyit vesz ki a…..
  Minden tiszteletem annak az embernek, aki megvallja hitét, és embertársai elé teszi megmérettetésre, vagy követésre ajánlva. Én szeretem az ilyen embereket. Talán azért, mert kitartó, nem erőszakos, vagy alattomos, nem akar becsapni, meggyőzni, milyen hülye vagyok, ha nem…..
comment:com Ügyesen nyúlt az RTL 2009.10.11 15:47:00
A magyar valóságshow-felhozatal a nemzetközi trendeket követi, kevés olyan reality születik a magyar kertévék berkeiben, aminek nem egy brit, holland, német, vagy amerikai műsor lett volna az eredetije. Az RTL Klub 2007-ben már megpróbálkozott egyszer az össznépi tehetségkutatással,…..
Úgy látszik, végül is nem a királyi tévé, hanem az igaz vízfej, az ORTT ludas abban, hogy húsz év alatti labdarúgóink futballmeccseit az istennek nem sikerül úgy közvetíteni nálunk, mint a Eurosporton. Schulek Csaba, a Magyar televízió sportműsorainak főszerkesztője ugyanis azt…..
 Sokáig vaciláltam a magam módján, hogy feltehetem e ezen írásomat. Aztán úgy döntöttem, fel kell tennem. Az okát akkor tudod meg, ha végigolvasod, és elgondolkodol rajta. Legalább egy picit.   Szegény cigányok!   Bocsánatot kérek, hogy kiszaladt a számon, de ez…..
Ez a bejegyzés inkább arról szól, milyen elvárásom van egy alkotóműhellyel szemben, amelyikkel azonosulni képes vagyok.   Etikett   „Nem akkor vagy jó, ha mindenkiben csak a jót nézed, hanem ha a jót nézed, a rosszat pedig elfogadod.” Írta Szombathelyről  …..
  Talán majd holnap   Nem tudom, miért vált divatszokássá, e kicsivé tett honban a felelősségáttolása valamelyik embercsoportra, így kezelve az okozatot, az ok megszüntetése helyett. Hisz tudja mindenki, hogy nem ez a megoldás. És az is világos, hogy valakik a hatalom…..
A hír mára nem más, mint az egészségügyi gumicsont rágcsálása a nyilvánosság előtt más, más szereplőkkel. Ma reggel mégis újdonságot fedeztem fel egy nő nyilatkozatában. Egyszerűen beismerte, hogy nincs pénz sem az egészségügyre, sem másra. Hiába a kórházak…..
Társadalmi rágógumi   Az igazság az, hogy nincs igazság. Ahol csirájában fellelhető mégis, az relatív. Vagyis értékfüggő. Miért hiszem azt, hogy ami nekem jó, az az igazság! Ilyen egyszerű kérdésre adott válaszaimmal felvértezve állok magammal szemben. Mert mit is…..