Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lordgomba

90 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók:  50 dkg csirkemell 1 kis doboz tejföl 20 dkg reszelt sajt só bors olaj Köret:  újkrumpli újhagyma petrezselyem zöldfűszerek só bors Elkészítés:  1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és fehérre…..
Hozzávalók:  1 fej karfiol  50 dkg csirkemell 35 dkg tejföl 2 tojás 10 dkg reszelt sajt 2 gerezd fokhagyma só bors szerecsendió olaj Elkészítés:  1. A karfiolt rózsákra szedjük és félig megfőzzük enyhén sós vízben. 2. A csirkemellet felszeleteljük és egy…..
Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 db kaliforniai paprika 1 db répa 15 dkg natúr joghurt fél chili paprika olaj 4 teáskanál Bombay masala (Kotányi-Világjáró) indiai fűszerkeverék só bors lime 1 teáskanál…..
Ajándékba készült az egyik kolléganőmnek. Életem első almás pitéjét a következő receptből kiindulva készítettem el:  http://www.nosalty.hu/recept/almas-lepeny-katatol Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt fél csomag sütőpor 1 csipet só 13 dkg vaj 1…..
Hozzávalók: 4 dkg vaj 4 dkg liszt 2 dl tej 2 dl tejszín só  bors  szerecsendió 1 evőkanál mustár 15 dkg intenzív ízű sajt, például gorgonzola Elkészítés:  A vajat megolvasztjuk egy fazékban, hozzákeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve pirítjuk egy kicsit, majd…..
Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 5 dkg kolozsvári szalonna 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 3 babérlevél 5-6 db közepes méretű krumpli 1 kisebb paradicsom 1 db tv paprika 1 db konzervbab olaj 1 teáskanál…..
Nagyon tetszett a blog, amit sorsoltak nekem, és amúgy is ismertem már, úgyhogy nem volt nehéz jó receptet találni Dinánál. Mivel a meggynek éppen szezonja van, nagyon megtetszett ez a süti. Most a második adagot sütöm belőle éppen, vegyesen meggyel és ribizlivel.  Az eredeti…..
Hozzávalók:  70 dkg paprika  30 dkg paradicsom  1 szál kolbász fele 1 db vöröshagyma 1 db cukkini 1 db hegyes erős paprika fele só  olaj Elkészítés:  A hagymát felaprítjuk, a kolbászt felkarikázzuk, a paprikát, a paradicsomot és a cukkinit is felszeljük.  A…..
Hozzávalók:  1 db csirkemellfilé  1 fej karfiol 4 dkg vaj 4 dkg liszt 4 dl tej olaj szerecsendió só  10 dkg sajt a tetejére parmezán (opcionális) só bors Elkészítés:  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megfőzzük.  2. A csirkemellet felszeleteljük, és kevés olajon…..
Hozzávalók a tésztához:  35 dkg liszt 1,75 dl tej  1 kiskanál só 1 db tojás  2,5 dkg élesztő 1 teáskanál cukor  Ezenkívül: 5 dkg vaj 1 db tojás Elkészítés:  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.  2. A tészta összes hozzávalóját egy tálba…..
Káosz kapitány konyhája Zabkeksz 2014.03.02 09:12:40
  Hatalmas kedvencem ez a recept, hetente többször is elkészül. Nagyon hasonlít a boltban kapható Zabfalatokra. Hozzávalók:  20 dkg liszt  15 dkg darált zabpehely 10 dkg cukor 15 dkg puha vaj 1 tojás 1 tk. sütőpor Ez az alaptészta receptje, ebbe kedvünk szerint tehetünk…..
Hozzávalók: 25 dkg liszt 25 dkg túró 25 dkg margarin 2 kk. só 1 tojás a kenéshez Elkészítés:  A hozzávalókat összegyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk, lekenjük tojással és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig…..
Márti hívott meg a játékra, aki az alábbi blog szerzője:  http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/  Köszi a meghívást! :) A játék szabályai:   (Kipécéztek! - szólt a régi játék, ezért a szóhasználat.) Linkeld be azt az embert a blogodba, aki…..
Hozzávalók 2 adaghoz:  0,5 l tej 3 ek. cukor 6 ek. búzadara 1 csipet só Elkészítés:  A tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a sót, és a darát, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.Közben keverjük meg néhányszor, nehogy leégjen. Pár perc alatt kész…..
Hozzávalók:  1 csomag leveles tészta 2 fej hagyma 20 dkg felkockázott szalonna 4 tojás 2 dl tejszín 10 dkg sajt lereszelve olívaolaj/vaj só bors szerecsendió Elkészítés:  A piteformát kivajazzuk, majd elegyengetjük benne a tésztát. Ráteszünk egy sütőpapírt,…..
Az egyik kedvenc levesem. Hozzávalók:  40 dkg csirkemell (filé) 3 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 kisebb zeller 1 db karalábé 1 fej vöröshagyma 30 dkg zöldborsó 2 dl habtejszín 1 ek. tárkony fél citrom leve  egy marék…..
  Ismét nem bántam meg, hogy jelentkeztem a blogkóstolóra, hiszen csodás receptre bukkantam Tortafüggő Marisz blogján. A receptet természetesen átalakítottam egy kicsit a saját ízlésem szerint :). Nagy előnye ennek a kenyérnek, hogy könnyen variálható, hiszen fokhagymás…..
Káosz kapitány konyhája Piadina 2014.01.11 15:00:22
Hozzávalók:  40 dkg liszt csipetnyi só 2,5 dkg élesztő 1 ek. disznózsír 2,25 dl víz 1 tk. cukor Elkészítés:  A lisztet, a sót és a zsírt egy nagy tálba tesszük. Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk és a tálba öntjük. Először fakanállal…..
A friss, házi tészta hihetetlenül finom és összesen két hozzávalóra van szükségünk az elkészítéséhez: 30 dkg liszt 3 tojás A lisztet egy tálba öntjük, a közepére készítünk egy mélyedést és ebbe ütjük bele a tojásokat. Fakanállal összekeverjük, amennyire tudjuk,…..
Egy étel tökéletes hozzávalókból: csemegeuborka, gomba, bacon, csirke, tejföl, tejszín, mustár... Ebből csak valami jó sülhet ki.  Hozzávalók:  1 fej vöröshagyma 10 dkg bacon 20 dkg gomba 30 dkg csirkemellfilé 1 dl tejföl 1 dl tejszín 4 db csemegeuborka 1…..
Ezen a blogkóstolón Edit receptjei közül válogathattam. Ez a banánkenyér már elsőre nagyon megtetszett, így erre esett a választásom, bár sok más izgalmas recepten is megakadt a szemem. Az eredeti recept itt…..
Nagyon egyszerű, bármikor lazán összedobható, melengető süti. Hozzávalók:  20 dkg liszt  10 dkg vaj  2 db tojás fél cs. sütőpor 10 dkg porcukor  1 cs. vaníliás cukor  25 dkg túró 1 dl tej  1 csipet só 2 üveg…..
Régóta ki akartam próbálni, mert nagyon szeretjük, de a boltban meglehetősen drága. Imádok kelt tésztát készíteni, így külön öröm volt. Hétköznapokon is simán belefér az elkészítése, hiszen este megcsinálhatjuk a tésztát, éjszakára állni hagyjuk, reggel pedig…..
Káosz kapitány konyhája Gnocchi 2013.11.03 18:50:32
Hozzávalók:  1 kg krumpli kb. 30 dkg liszt 1 tojás  só Elkészítés:  A krumplit megfőzzük a héjában, ez körülbelül fél óra. Még melegen meghámozzuk, és összetörjük. Megsózzuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a lisztet ,  végül a tojást is és ruganyos…..