Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Asp889

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi helyzetből tényleg problémái lehetnek a levélíró fiának. Főleg, ha tényleg eldurran az anyósnak- vagy az apósnak az agya.   Kedves Zugügyvéd! Fiam 2.0 "most" lett 18 éves (választ! és választható!4! :), de ebből az alkaromból sajnos a büntetőjogra…..
Asp889 2013.05.21 21:31:02
@MrZed001: Az érved nem a 14 évesek szexualitása, hanem a korhatárok elleni érv. Te mégis hogy csinálnád? Hiszen ha 16 vagy 18 a korhatár, akkor sem biztos, hogy a 17,5 évesnek már megjött az általad előírt mennyiségű esze.

Vagy mégis hogy gondolod, egyéni vizsgálat alapján és akkor mindenkinek be legyen írva a személyiébe, hogy szexelhet-e? :D

Másik lehetőség: 14 évesnek csak a makk, 16 évesnek félig, 18 évesnek teljesen bedugható. :D
Nóóórmális? :D
Asp889 2013.05.21 21:32:08
@különvélemény: Ha mögöttes tartalommal értetted, természetesen.
Asp889 2013.05.21 21:34:28
@különvélemény: Ettől még persze tény, hogy a szülők gyakran megcsalva érzik magukat, ha az ellenkező nemű gyerekük szerelmi kapcsolatba kerül. Persze ezt az érzés sikeresen lehet kontrollálni.
A mai poszt akár képzeletünkben is játszódhatna, azonban 2013. május 12.-én vasárnap történik. Érdekes, eklatáns példája a magyar vasút működési zavarainak, mindennapjainak, és sok utaselégedetlenség forrásának. A sok ki nem védhető műszaki hiba, időjárási körülmény,…..
Asp889 2013.05.17 10:29:31
@almodhi:
gép lejárt = mozdonyt lekapcsolják a szerelvényről és másik vágányra állítják, de mindenképpen eltávolítják attól
gép rájárt = előzőnek az ellenkezője, amikor a mozdonnyal ráállnak a szerelvényre (kocsikra) összekapcsolás céljából
fővizsga = a mozdonyok és kocsik bizonyos időszakonként szükséges nagyjavítással összekötött vizsgája (ilyenkor kapnak újra festést is)
ránk soroztak = a szerző által használt vonatra kapcsoltak
belföldi stokk = olyan kocsik csoportja amiket csak a belföldi szakasz idejére kapcsolnak a vonatra. Célja többlet kapacitás biztosítása a nemzetközinél nagyobb számú belföldi utas számára
három Halbiból és pakliból = 3 db. Halberstadt városából származó, Németországból használtan vett kocsiból (hu.wikipedia.org/wiki/Halberstadti_kocsi) és poggyász ~ bicikliszállító kocsiból
forda = egy-egy szerelvény, kocsicsoport, mozdony vagy személyzet által teljesített vonatokat tartalmazó terv. Vagyis a menetrend fentiekre lefordított változata. Szerelvényforduló, mozdonyforduló stb.
Gosa = a jugoszláv GOSA gyárból vásárolt személykocsi típus
SzVÖR = Személyszállító vonatok összeállítási rendje
menesztés = a vonatok felhatalmazása az indításra. Nappal fehér szegélyű, zöld színű tárcsával, sötétben zöld színű fényű jelzőlámpával vagy egyéb módon és eszközökkel
forgalmász = forgalmi szolgálattevő, olyan dolgozó aki a forgalom lebonyolítását irányítja
puffer = olyan idő (várakozás) aminek normál menetrend szerinti forgalom esetén nincs célja, csupán a késések behozása céljából írták bele a menetrendbe (x vonat x állomáson 10 percet vár. Ha 5 perc késéssel érkezik, be tudja hozni, mert még akkor is vár 5 percet)
szili = V43-as (ma már 431, 432, 433-as) villamos mozdony beceneve a szilícium egyenirányító miatt (hu.wikipedia.org/wiki/V43)
Köfi = Központi Forgalomirányítás. Az ilyen forgalomirányítással működő vasútvonalak állomásain a forgalmat nem helyben, hanem egy központból, távvezérléssel irányítják
kereszt = egyvágányú vasúti pályán az egymással ellentétes irányba közlekedő vonatok kitérése a keresztező állomáson vagy forgalmi kitérőben, a vonatkeresztezés rövidítése
40-ezés = a 30-as és 40-es vasútvonalak Érd és Kelenföld között egymással párhuzamosan vezetnek, melynek történelmi okai vannak. A két vonalat két külön vasúttársaság, a Déli Vasút és a MÁV építette. Érd-elágazás és Tárnok között a két vonal össze van kötve, így megoldható, hogy a Székesfehérvár irányából Budapest felé közlekedő vonatok a saját 30-as vonaluk helyett a 40-es számú Pécs-Budapest vonalat használják. A pályafelújítások miatt és mert korábban a 30-as Tárnok-Kelenföld szakasza csak egyvágányú volt (most építik át kétvágányúra) erre gyakran szükség is van.

Röviden ennyi. :)
Asp889 2013.05.17 11:00:02
@Elektricska:
Linkek helyesen:
Halberstadti kocsi: hu.wikipedia.org/wiki/Halberstadti_kocsi
Szili (V43): hu.wikipedia.org/wiki/V43
Asp889 2013.05.17 12:09:52
@Thomas a laprugós:
Igazán nincs mit! A szakmaiság fontos, én például biztos nem bíznék meg egy olyan cikk tartalmában ami rájár helyett azt írná, hogy rámentek vele vagy hasonló. A szakszavak igazolják az író kompetenciáját. Ettől függetlenül érdemes lenne hozzájuk magyarázatot adni, hogy minden érdeklődő megértse.
Aki mélyebben érdekel a téma, szerencsére ma már majdnem mindent megtalál az interneten:

Fogalommeghatározásokkal kezd az F1 és F2 számú utasítás:
rs1.sze.hu/KO/download/f1f2/f1.pdf
rs1.sze.hu/KO/download/f1f2/f2.pdf

Rengeteg minőségi szócikk van a Wikipédián:
hu.wikipedia.org/wiki/Port%C3%A1l:Vas%C3%BAt

Abstudioshu rengeteg oktatófilmet töltött fel, újakat és régieket is:
www.youtube.com/watch?v=GhizlzzUx3Q&list=UU7MSAw0SlGjLhc1xy3h9o_g&index=11

Továbbá él az Index vasutas fóruma:
forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9191456

Mindenkinek kellemes szörnyülködést! :)