Regisztráció Blogot indítok
Adatok
up2thebottom

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zoltanus blogja Dolgozz, magyar! 2013.05.16 10:05:24
Dolgozni akarok. Szeretnék minden hétköznap reggel bemenni a munkahelyemre, és valami hasznosat tenni. És nem aggódni azon, hogy nem lesz miből megélnem, hogy nem tudom fizetni az albérletet és azon aggódni, hogy csalódást okozok a szüleimnek, amiért nem tudok megállni a saját…..
up2thebottom 2013.05.17 09:29:43
Jajj, fejezzétek már be! Annyira gusztustalan ez a szokásos szöveg:
"Ménemtanútá_mérnöknek_vazze_degenaaa_vagy!" Kicsit hazajövök és ezt kell olvasni...
Egyrészt a magukat mérnöknek nevezők 90%-a semmi olyat nem végez, amit mondjuk egy történész ne tudna elvégezni.
Másrészt az IT szektort, az autóipari gyártást és az eköré épülő beszállítói réteget, továbbá az SMT gyártókat nyugodtan vehetjük lufinak tehát bárki kerülhet sz*p*rollerre 5-8 éves időtávban - lásd a 25 évre hitelt veszek fel értelmiségi szekciót, aztán persze csak kb. 6 évig tudja fizetni...
Ami a "gépészmérnökséget illeti": amikor én végeztem a BME-VIK-en - úgy 13 éve - akkor a gépész szak volt a "legalja" és nem gondolom, hogy sokat javult volna a helyzet csak az autóipari bumm miatt több ember kell, akik solidworks-ben arrébb tudnak tenni 2 vonalat meg tudnak írni egy emailt basic angollal Hans-nak a verziólekövetésről esetleg ki tudnak tölteni egy FMEA-hoz köthető táblázatot.
It-s melók nem elhanyagolható hányada abból áll, hogy a cég középvezetői vmi külcéggel bevezettetnek egy márkás sw-t - magukat levédendő - aztán csak hotline-t kell hívogatni. Lehetne sorolni...

(Fetrengtem a röhögéstől, mikor találkoztam Manchesterben 3 volt évfolyamtársammal - 7kila körül kerestek akkoriban állításuk szerint menő multi mo.-i telepén mérnökként - pár helyi havernak bemutattam őket irány sörözni a magyarok csak mekegtek és nem értették a helyieket, de még egy rohadt fagyit sem tudtak kérni...)

Az a nagy büdös helyzet kedves Zoltanus88, hogy egész Európában nincs meló, főleg a 35 alattiak körében. Az egész EU fuldoklik a korrupciótól és a nepotizmustól, mindenki tolná a sz*rt a következő utáni generációra a fiatalok pedig azt hiszik, hogy ha kimennek idegenbe nyelvet tanulni, kapnak eur 5,000-es állást.
Saját példámból szemezgetve én azt tanácsolom neked, hogy ha jól beszélsz - de csak akkor - idegen nyelvet és hajlandó vagy pályát módosítani, akkor indulj neki a nagyvilágnak és megtalálod a számításaidat, hiszen értelmes, tettre kész vagy.
Én 3 évig voltam munkanélküli Mo.-on, mire rájöttem innen lépnem kell. Fél évig mosogattam, aztán most már jó ideje 2 vendéglátóipari egységet vezetek,s nagyon jó a kapcsolatom a helyiekkel,van közösségi élet, megbecsült ember vagyok, szeretem a munkám és már saját üzletemen is dolgozom.

Mindig is imádtam a történelmet - régész szerettem volna lenni - így vannak töri szakos haverjaim. Ne ess abba a hibába, mint ők. Itt Mo.-on politikához közel álló alapítványi pénzszivattyúk környékén sertepertélnek, egyre mélyebbre süllyedve a magyar mocsárban.

Nekem hányingerem lett a magyar valóságtól és nem voltam hajlandó kétes dolgokba belevágni, mivel párszor megégettem magam. A műszaki vezetői pozíció például abból állt, hogy sz*rnak a speckóra, a lényeg, hogy a jattos kör ki legyen fizetve az átadás-átvételt pedig te benyeled. Ahogy látom ez még mindig így megy.
Egy másik melóhelyemen földrajztanár volt a menedzser, a hobbija volt "mérnöknek lenni", ezért mindent szétb***ott, s a melóm 90%-a abból állt, hogy a sz*rt kellet utána takarítani. Ki akart csinálni, mivel a haveri jattos körének nem nyaltam, de egy korrekt összeggel le tudtam lépni - hála a jogász barátnőmnek...

Hobbiból programozok egyébként, sajna csak megbízásos történettel kaptam melókat, abból is elegem lett, hogy kaptam 8 kilát 4 havi megfeszített melóért, uazt pedig eladták 4 misiért.
Esélyem nem volt ilyen területen bejutni nagycéghez - kapcsolati tőke /állandó nyalás/ hiányában.
Az is jópofa volt, hogy németül is elég jól tudok (abból csak c1, angol az c2) és az itt tanyázó németes multiknak egy kamu interjúra sem kellettem. Persze a felvettek nagy része még angolul is csak b2 környékén produkált, de sebaj.
Egy cégnél irányítástechnikai területen dolgoztam mérnökként /omron plc-vel/, az tök jó volt, sajnos anyum halála miatt ott kellett hagyni, nem is találtam többet olyat...

Szóval ne ess abba a hibába, hogy egy idő után a társ. úgy kezel, mint egy börtönviselt embert, mert nincs munkád x éve. Esetleg erkölcsileg lenullázod magad pár lyukas garasért!
Nem kell rosszul érezned magad azért mert nem szabályozástechnikát tanultál. Saját tapasztalat, hogy a BME-n a humán műveltség kb. abból állt, hogy gőgösen, büszkén vallotta
"volt vmi Mátyás király meg vmi István..." amellett, hogy a fizika és a matek se nagyon ment sokaknak ,de ugyebár a "szakmai tárgyakra kell fókusználni, meeeee píízt keresni jöttünk..."
Fiatal vagy még, meglásd megtalálod a számításaid!
Drukkolok!
Ja, nem tudom miért de úgy látszik Mo.-on le kell nézni azt, aki zöldséget árul a piacon. Kint mindenki, aki tenni akar, megbecsült hasznos tagja a közösségnek. Eszükbe nem jut lenézni másokat. Miért is alakult így?
up2thebottom 2013.05.17 12:53:20
@hot-spot: Itt a lényeg. Egy normális társadalomban nem az az elsődleges,
hogy mennyi zsét tudok összetarhálni, meg kinek a hátán kell felkapaszkodnom, hogy tudjam fizetni a havi 3-5 kilás törlesztőt, hanem felelős értelmiségiként hogyan tudok
- a közösségem szolgálatára lenni
- értéket adni és kapni

Pár ezer km-rel arrébb már rájöttek arra, hogy ha a többieket lenyomom/(hagyom megrohadni) a sz*rba(n) azzal már középtávon én is kegyetlenül megszívom. Itt is komoly problémába fut bele az ún mo.-i felelőtlen értelmiség. Innen ered a gőg is...

@P Salvatore:
www.youtube.com/watch?v=qENtG_83QXY
:)

@lokotus:
Imádom ezt a nagyon egyszerű világnézetet. (if then szerkezetes)
A 360 fokból lát kábé 10 szögpercet aztán abból levezet mindent me' érkezik a számlára havonta x és ez visszajelzés számára, hogy akkor a világ is így működik.

Az ilyen típusú embereknek szoktam ajánlani, hogy az ember anatómiáját át kéne strukturálni. Dolgozzon rajta. Mijjafacnak az a sok szerv? Adhatnátok ip-címeket pár szervnek f*cnak neuron-hálózat, ipv6-tal, menjen optikán az info 256 bites AES-sel!
Besz***ok! :-)
Tudom törit meg magyart se kell tanulni me' - ezt még a hülye is tudja - abbó' nem lesz pííííz

Majd 30 év múlva szóljatok mire jutottatok az android 19.2-es verziójával mikor 9 mrd ember tömne a képébe némi H2O-t meg pár nem mesterséges molekulát, az 50000%-os GDP-arányos adósságszint mellett! :-)

Te meg békésen nyomogatod a pöcsödbe épített trackball-t és nézed a holo_IDE felületét.

Innen már csak egy lépés, hogy a fejlődés nem áll meg mert milyen kib***tt fejlettek vagyunk má' me van eszápénk meg 4g-nk aztán segghülye egyiptomiak meg olyan primkók voltak, hogy csak piramisokat tudtak építeni ahelyett hogy államilag támogatott hitelből felpörgették volna az építőipart munkahelyeket és némi jattot teremtve + növelve ezzel az újraválasztási esélyeket és elősegítendő a meglévő rendszer konzerválását...
:) :) :)