Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szimama

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez lesz a vége: Orbán Viktor meghatottan hajt fejet Magyarország emléke előtt Magyarország igazi szociális állam már most, pedig hol vagyunk még a három-négy ciklus alatt kiteljesedő NER minden területet átfogó eredményességétől. Amíg pénz nincs, megtestesül legalább a…..
szimama 2013.05.15 19:12:01
@geniusgenie: Automatikusan boncolás csak kórházi halál esetén van, sajnos nagyon gyakran akkor is, ha tudott a halál oka, csak a kórházakat ezzel akarják védeni az esetleges perek miatt.A horribilis költség stimmel. Való igaz, hogy az emberek elidegenedése ide IS vezetett, hogy nem tiszteljük kellően a halottainkat. Nagyon találó: "Most meg fúj hulla, be vele a gépsorra, a temetésen majd pityergünk egy kicsit, aztán pont." Gyakran azok siránkoznak leginkább a temetési költségek miatt, akik hatalmas koszorúkat készíttetnek, gazdagítva ezzel a virágboltosokat, de néhány hét múlva már a gaz növi fel a sírt, mert nem venne egy kapát a kezébe.
szimama 2013.05.28 17:20:36
@Salemi boszorkány: Lehet, hogy már idejétmúlt a hozzászólásom ezért csak annyit: igazad van, a rendkívüli halálesetek miatti kötelező boncolást, nevezetesen: közterületen hal meg, öngyilkosság, baleset, vagy bármilyen gyanú esetén /idegenkezűség illetve, ha nem volt tudott betegsége/, bocs, ha valamit mégis kihagytam. Igen, nem csak nálunk, hanem az ország bármelyik pontján vagy a háziorvos, vagy az ügyeletes orvos állítja ki a halottvizsgálati igazolást, ami alapja a halotti anyakönyvi kivonat elkészíttetésének és a temetés intézésének ("sima" halálesetnél, boncolás esetén pedig a boncolást végző orvos). Övé a felelősség, hogy rendel-e el boncolást! Háznál történő halálesetnél az igazolás kiállítása után 2 órával a halottat el kell szállíttatni a legközelebbi halottas házba, ahol hűtőben van a temetésig. 2 héttel a halála után biztosan nem öltöztettem volna fel az Édesapámat /halála után fél órával megtettem 12 éve/, de biztos vagyok abban, hogy boncolás után nem is engedik, mivel a boncolás helyére be sem mehet a hozzátartozó. Tehát itt nem is lesz választható az öltöztetés. Ja és az eddigi jogszabályok alapján egy szociális temetés azzal járt, hogy az elhunyt hagyatékára ráterheltette a temetés költségeit az illetékes önkormányzat. Az biztosan jobb volt!
szimama 2013.05.28 17:44:16
@nincs_itt: Lehet, hogy már idejétmúlt a hozzászólásom ezért csak annyit: igazad van, a rendkívüli halálesetek miatt is kötelező a boncolás, nevezetesen: közterületen hal meg, öngyilkosság, baleset, vagy bármilyen gyanú esetén /idegenkezűség illetve, ha nem volt tudott betegsége/, bocs, ha valamit mégis kihagytam. Igen, nem csak nálunk, hanem az ország bármelyik pontján vagy a háziorvos, vagy az ügyeletes orvos állítja ki a halottvizsgálati igazolást, ami alapja a halotti anyakönyvi kivonat elkészíttetésének és a temetés intézésének ("sima" halálesetnél, boncolás esetén pedig a boncolást végző orvos). Övé a felelősség, hogy rendel-e el boncolást! Háznál történő halálesetnél az igazolás kiállítása után 2 órával a halottat el kell szállíttatni a legközelebbi halottas házba, ahol hűtőben van a temetésig. Természetesen ekkor már felöltöztetve, kororsóban. Ami a fertőzésveszélyt illeti: mennyivel fertőzőbb egy 1-2 órás halott, mint egy haldokló a halála előtt 1-2 órával, amikor letörlöm a homlokáról az izzadtságot, tisztába teszem, vagy csak megfogom a kezét?