Regisztráció Blogot indítok
Adatok
E....

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
isolde Két éves! 2015.05.01 10:31:48
Közben két éves lett a Lány, mostanában az a kedvencem tőle, hogy elkezdett nyelvtanilag helyesen beszélni, iszonyú cuki. "Tessék, anya, ez a tiéd." "Megijedt az egér árnyékától a graffalókölyök. Az apukája megvigasztalja." "Ez meg mi volt?" Nagyon édes, hogy ilyen pici, és…..
Én az a típus vagyok, aki nem stresszel a karácsonyon, kaja megrendelve, takarítani ebben a lakásban már nem óhajtok különösebben, de azért lassan mondjuk nem ártana eldönteni, mit mondunk a gyereknek, ki hozza a karácsonyfát és/vagy az ajándékokat. Eddig azt gondoltam, hogy a…..
A második legizgalmasabb dolog a Mozgás- és Táncterápiás Egyesület szakmai napján a párterápiáról szóló rész volt: egy terapeuta-páros, férfi és nő tartanak pároknak tíz alkalmas csoportot, valamint egy-egy párnak öt alkalmas egyéni terápiát is. Nagyon érdekes volt.…..
E.... 2014.12.09 20:54:23
@isolde: Igen, pontosan ez nem jött át nekem sem, hogy most akkor gyakorlatban hogyisvanez. De nekünk - még - nincsenek olyan ordas hisztik, mint amiről a cikk szól, reméltem, ha odajutunk, valamiféle ráérzéssel be tudom kategorizálni :)
isolde Másfél éves lett 2014.10.29 23:23:17
a gyönyörű, pici Lány! Egyúttal ma először - és gondolom, nem utoljára - kétszer is értelemszerűen használta a "nem" szót.  A W. Ungváry Renáta könyvében van egy függelék a babák alvásáról, rémes kilátásokkal, aki még nem szült, el ne olvassa, mert sosem fog gyereket…..
E.... 2014.11.03 07:53:54
@lakberblogger: Gondolom szoptatási tanácsadó megkérdezné, hogy mennyi idős gyerek stb., de én csak így amatőren igény szerint szoptatva azt tudom mondani neked, hogy nem, nem szokványos :(
A miénknek elromlottak az éjszakái féléves korához képest, de az első 4-6 óra így is okés.
Laikus ötletem: nálunk akkor ébred utána rendszeresen, ha túl korán letesszük. Nem tudom megmagyarázni, mitől, de ha úgy jött ki a lépés, hogy az utolsó napi alvása akár egy korai lefekvésnek is tekinthető (és mi annak próbáltuk tekinteni), utána folyamatosan ébred. (Mondjuk most már egy évesen könnyebb kicsit még ébren tartani, de amíg kisebb volt, ha már nagyon fáradt is volt kora este, és gyorsan fürdettünk, utána ébredt ugyanúgy, mintha nappal lenne.)
E.... 2014.11.03 07:54:01
@isolde: Pont én is meg akartam kérdezni, melyik könyv. Sosem néztem benne a függeléket, mondjuk most sem kellett volna elolvasnom, mi vár ránk az elkövetkezőkben :S (12-18 hó között).
isolde Utas és holdvilág 2014.10.25 13:17:10
Tudom, hogy vannak nagyobb írók is, de ha választhatnék, én még mindig úgy szeretnék írni, mint Szerb Antal. Rajongó vagyok, elég nagy gáz, hogy kinyírták, mielőtt még több könyvet írhatott volna, így kénytelen voltam elolvasni a Világ- és a Magyar irodalom történetét is,…..
Szóval én most már értem, hogy jut el az ember odáig, hogy közterületen szoptasson. Én nem szoptattam közterületen, bár vonaton igen, de igyekeztem elbújni és kendővel takarni. Nem azért, mert annyira szégyenlős vagyok, vagy mert annyira tartanék utastársaim véleményétől,…..
E.... 2014.09.30 22:41:36
@zsuzsibuvar: +1, LOL :)
Inkább azt mondjátok meg nekem, mennyibe kerül egy konyhabútor, én ezen nem igazodom ki. Nagyságrendileg?Hajnalka szerint egymillió forint plusz a gépek. Az internet szerint már százezerért is kapsz egyet a kikában. Jó, én értem, hogy vannak olcsó és drága holmik a világon, de egy…..
Az essexi születésű, 48 éves kanadai színésznő, Amanda Tapping a Csillagkapu és a Génrejtek sorozatok (na meg a szinte mindig kihangsúlyozott dekoltázsa miatt) legalább annyira népszerű a sci-fi rajongók körében, mint a Scully ügynököt alakító Gilian Anderson vagy a Star…..
isolde További kalandok 2013.06.14 14:36:15
Hű, most ment haza az anyósom. Hát én mondjuk nem vagyok egy különösebb házitündér, egyedül főzni meg befőzni szeretek és tudok, jó, meg mosni, a takarítás viszont egyáltalán nem érdekel és mint ilyen, nem is vagyok benne jó. Úgyhogy nem lep meg, ha valaki ügyesebben vagy…..
isolde Oversharing 2013.05.14 10:33:43
Én egyébként sose fogadtam meg olyasmit, hogy majd nem fogok egyfolytában a babáról meg szoptatásról meg pelenkákról beszélni, sőt, dühös voltam, amikor valaki meg akarta velem ígértetni, hát én arról beszélek, ami épp foglalkoztat, bocs. Majd nyilván lezajlik ez az időszak…..
E.... 2013.05.16 15:32:38
@isolde: Köszönöm! :) Amúgy... hát nem tudom, ammikor az ember ott van és olyan állapotban, lehet, hogy a social skilljei amúgy sincsenek a helyzet magaslatán, szerintem ez nem csak a te nemtudoksegítségetkérni attitűdöd :)

@jermelim: Köszönöm a javaslatot, tényleg jó könyv lehet, mert sehol nincs belőle, na nekiállok valami antikvár példányt felkutatni, még jó időben :D