Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balkon Paraszt

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma rájöttem, hogy "egész" életemben összekevertem a hálát a szeretettel. Hogy ez mekkora rádöbbenés volt, azt csak azzal tudom kifejezni, hogy attól a pillanattól nevetségesen nyílvánvalóvá vált és egyszerűen szabadnak éreztem magam. Levezetem. Apám meghatározó példája lehet a kulcs a lábam…..
Kifinomult automata öntözőrendszer nélkül kénytelen voltam egy 4 napos túlélő táborba vetni a gyermekeket, mivel Onedin Kapitány is elhagyta az ültetvényt. A tábor: Nem olyasmi Bear Gryllis-es gyerekmeséről van itt szó, ahova vihetnek a növények magukkal kést, dárdát,…..
Balkon Paraszt Rapid hogyan állunk 2013.07.17 00:36:47
Miután sokan érdeklődtek már a paradicsomok állapotáról kénytelen vagyok írni egy gyors beszámolót.Két okból nem írok sokat: 1. Mert aki már legalább 10 bejegyzést írt, az Magyarországon hivatásos bloggernek érzi magát.  És ha ez így van akkor ez már munka... én pedig…..
A vizsgaidőszak végével eljött a nyár és a szabadság, így gondoltam végre megadom ezt én is a növényeknek. Főleg annak a háromnak volt rá ordító szüksége, akik ráadásul már terméssel is megajándékoztak illetve a földicsresznyét helyeztem még tanuvédelmi program…..
Előszöris: többen kifejezték aggodalmukat a gazdaság válságos állapotával kapcsolatban és felajánlották segítségüket, de mindenkit sikerült megnyugtatnom, hogy csak 1 db palánta sérült az évszázad viharában.Mindenesetre köszönöm a felajánlásokat, de továbra sem fér el…..
A tragédia: Az elmúlt napok legszomorúbb történésével kezdeném ezt a bejegyzést, mert egyrészt kötelességemnek érzem, hogy beszámoljak a veszteségekről is, másrészt szeretnék gyorsan túl esni rajta.Jobb, ha mindenki megtudja, hogy egy BalkonParaszt élete nem csak játék és…..
Rég írtam már a gyümölcsökről, mert volt sok dolgom így most rengeteg mindenről kell beszámolnom a zinternetnek. Kezdjük azzal, hogy mindenki nagyon szépen megnőtt.Egészen pontosan akkorát nőttek, hogy már várom a pillanatot, amikor megpróbál valamelyik lehúzni egy cigivel.Még…..
Utolsókból lesznek az elsők. Ezzel a közmondással soha nem tudtam maradéktalanul egyet érteni.Ez igazából csak egy frappáns vigasztalás, amit nem véletlenül csak kisgyerekeknél használunk.Az érett piros felnőttek tudják, hogy az az igazi, amikor végig első vagy, ahogyan tudta…..
Oké, értem én, hogy ami nem öl meg, az megerősít, és a pepperóni (vagy mi a franc) lehet, hogy ettől fog igazán csípni, de ezeket a narkós tetveket akkor is eltüntetem a kertből! Nem elég, hogy a gombák ellen vívott csatában leveleink tucatjai vesztek oda!Nem elég, hogy ezeket a…..
Egészen pontosan egy hónap 2 naposak.Azt hittem, hogy ilyenkor már rég meglesz az első lecsóm, ennek ellenére még egy paradicsomot sem sikerült leszednem. De lassan azért eljön a szüret ideje, mert nagyon szépen megnőttek a gyermekek, szóval már csak pár nap lehet hátra. Jöjjön…..
Ami bejön az embernél miért ne jönne be a paradicsomoknál?Végülis a béres csepp reklámban is az volt, hogy Béres felismerte az egyforma működést, hát így tettem én is és drasztikus módszerhez folyamodtam: amputálás. A döntésről: Sokat beszélgettem a döntés meghozatala…..
Először is azzal kezdeném, hogy nem történt látványos növekedés az új palánták terén, de legalább van miért kipróbálnom a rézoldatomat, mert őrültmód begombásodtak, vagy mit tudom én, de hogy kinyírom azt a szemetet, ami az én drágáimat támadja, az fix. Íme a szemét,…..
Megtörtént a beültetés! Hál' Istennek volt mibe. Összesen egy miagecit és egy kisebb cserepet kellett vennem és ezt is a szentendrei gazda boltban, ami így összesen egy ezresbe fájt. A hervisben lehet még hasonló áron kapni ezeket, de bárhol máshol néztem egy 80 centis láda 3…..
Balkon Paraszt Átmassztak! 2013.06.02 21:57:55
Jelentem át lettem masszva! Nem annyira alaposan és talán még örülök is neki.A helyzet az alábbi képen jól látható: Ez ugyanis nem macskafütyi paprika, hanem sokkal inkább hegyes erős... vagy még az sem, mert az meg ugye jobban hasonlítana a TV-re. Legyen mondjuk LCD erős, mert…..
Ott kell kezdenem, ahol abba hagytam: leütöttem 6 palántát a vaterán. Elmentem Kistarcsára a 2 fekete/kék paradicsom palántámért és egy emberölő paprikáért.Az öreg nagyon jó arc volt, rögtön beszélgettünk is egy-másfél órát a paprikáktól az emberi butaságon…..
Lecsaptam pár palántára a vaterán! Egészen pontosan holnap megduplázom a gazdaságomat.Nehéz döntés volt meghozni ezt a rendkívül kockázatos befektetést, ugyanis majdnem 2,5 doboz cigi árát ajánlottam fel 2 gazdának 3-3 palántára. A befektetés kockázata a következők…..
Tegnap este meglátogatta a gazdaságomat egy paraszt nebuló és azonnal ki akart oktatni!Nem értem én ezeket, azt hiszik, hogy azért, mert tanítják nekik azt, ami egy igazi parasztnak a DéeNeSébe van kódolva egyből jobban tudnak mindent. Előszöris nekem esett, hogy azok a levelek,…..
Csupa jó hír a veteményesben! 1. A képen az első macskának a here leszállása látszik végre. 2. 3 nap után meglocsoltam a paradicsomokat (még így sem volt szikkadt a földje) és láss csodát sokkal jobban vannak. A termés is nő és a levelekben is van tartás. 3. A TV paprikákon…..
A következő megfigyelést tettem: a paradicsomok - miután lement a nap -, sokkal jobban érzik magukat. Visszatér a levelekbe a nyomás, egészen úgy néznek ki, mintha nem lenne semmi bajuk. Ez a kép hajnali ötkor készült. Ez pedig ma délután kettőkor. Azt gondolom, hogy…..
Balkon Paraszt Akut deturgoritisz 2013.05.20 16:51:34
Mi történt a lugassal??? Mi történt a fürtössel??? A képen jól látszik, hogy ez a két paradicsom palánta elvesztette a nyomást a leveleiben és a száraiban is.Nem tudom az okát, mert ha a denevér virágom csinálja ugyan ezt, akkor arra egyértelmű megoldás, ha meglocsolom, mert 5…..
Balkon Paraszt Prevenció 2013.05.19 21:40:23
Onedin Kapitány úgy döntött, hogy ma nem kíván mártírkodni és megelőző jelleggel átrendezte a kertet. Így a mai világ vége által eljövendő tüzes jégeső (ami legutóbb majdnem elpusztította egész Szeged cityt) ne pusztítsa (ejtsd: pusztíccsa) el a ~20 db paradicsomot és azt…..
Balkon Paraszt Kacsolástalanítás 2013.05.19 16:39:10
Miközben fokoztam a proopiomelanokortin génem átírását a keratocytáimban, meghoztam egy fontos döntést.Kiszúrtam egy-egy kacst a lugason és a fürtösön is, de mivel mind a kettő már elég nagy és virágokat is hoz, úgy döntöttem, hogy megtartom őket.Igen! Adok egy esélyt a…..
Tegnap majdnem itt volt a világvége!Ha rajtam múlik, akkor most nincs is miről postolnom, de szerencsére a HŐS lakótársam Onedin Kapitány megmentette a palántákat és behúzta az ajtóhoz mind a két balkon ládát a jégvihar elől. A Kapitány Úrnak tisztelegve osztom meg, hogy…..
Egyszer már említettem korábban a kacstalanítást, de nem tértem ki rá túl részletesen, pedig roppant fontos, sorsdöntő mozzanat ez egy paradicsom rövid életében.Rendkívül fontos tudnunk, mielőtt belekezdünk egy ekkora magángazdálkodásba, hogy az pontosan mivel is jár.Ezek a…..