Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balázs Sándor Tavi túra

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisza-tavi látnivalók 2022.08.31 20:10:24
Tisza-tavi látnivalók Melyik a legszebb látnivaló a tavon, egy naplemente vagy a Tisza virágzása, esetleg egy gyönyörű virágmező? Ezernyi érdekesség van, amit nem érdemes kihagyni és hatalmas élménnyel gazdagodhatsz, ha velünk tartasz. Lássunk egy pár különlegességet a tavi túra kishajós…..
A tavi túra egyik érdekessége a madár cserkelés. Akár egyedül vadászó madárról legyen szó, vagy egy egész rajról, kolóniáról. Páratlan élmény, mikor megközelíted a több ezres kolóniát. Természetesen sok információt kapsz a vándorlásról, költésről, fészkelési szokásaikról is. A kaland nem marad el,…..
A Tavi túra Bázison kikeltek a kis szárcsák. Szárcsák fészkelési szokása eltér az egyéb madarakétól, ő ugyan is folyamatosan építi gyékényből, nádból az úszó fészket, mert pár nap alatt elrohadna a vízben. Egészen a kicsik 3 hetes koráig ápolgatja és tatarozza. Nagyjából 21-24 napig kotlik és le…..
A Tavi túra Bázis Tiszafüreden található az Albatrosz kikötőben, ahol a stégemtől pár méterre, minden évben egy szárcsa rak fészket. A szárcsa család életéről és fészkelési szokásairól fogok nektek felvételeket küldeni, egészen a tojástól a felnőtté válásig. A vízi madarak fészkelési szokásairól,…..
Mi az a rejtélyes, búgó hang a Tisza-tavon? A vendégek, akik voltak már tavasszal a Tisza-tavon, bizonyára hallották április végén, május környékén kora reggel és késő délután azt a mély. öblös, szaggatottan búgó hangot, ami a víz és nádasok felől szól. Sokan találgatnak, babonás félelmet éreznek e…..
  Túlélők szava járása, hogy rossz idő nincs, csak rosszul öltözött ember. Az emberek általában óvatosan szállnak a vízre a hullámok miatt, és félelmük nem is alaptalan egy nagyobb, nyílt vizes felületen. De a Tisza-tavon a nyílt vízfelület csak egyharmada a tónak, a másik harmada sziget és a…..
Tarts velünk egy izgalmas, kalandos felfedező túrára! Vízi  kirándulásunkon megismerheted az élővilág különleges arcát hogyan változik óráról,órára. A négy évszak változatos képét, melyet a túravezetők gazdag ismeret anyaggal teszik még érdekesebbé. Fedezz fel velünk egzotikus részeket a…..
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó blogolást!A blog.hu csapata..
Szóval, most jöttem rá, mekkora nagy bajba hoztam magam azzal, hogy a Tisza-tó tíz legszebb helyét szeretném megmutatni Nektek! Nincs 10 legszebb hely itt, a tónál, mert ha nyitott szemmel járunk, annyi szépséget látunk, hogy nehéz tíznél abbahagyni. Igazából nem is tudom, hol kezdjem, ezért aztán…..