Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hungarian e-books

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Professzore barátom tegnapi posztja, mint azt már mondtam, kellőképpen inspiratív volt ahhoz, hogy ne csak a kommentekben váltson ki reakciót. A Publio – nem véletlenül – megszólítva érezte magát az ügyben, és szólni kívánt. Következzék hát  az ő írásuk. (Az…..
Hungarian e-books 2013.05.14 14:22:36
@Ad Astra: Nos, ha mindenáron degradálni akarod, maradhat a pejoratív elnevezés. Azért elgondolkoztató lehet, hogy "A szürke ötven árnyalata", ami végigtarolta a glóbuszt, egy teljesen hasonló kiadónál kezdte. ha nincs ilyen lehetőség Ausztráliában, E. L. James ma is csak a receptjeit irogatja a házi füzetébe.
Hungarian e-books 2013.05.14 15:52:58
@Ad Astra: Már csak ezért sem nevezném kiadónak, se jelzővel, sem anélkül. Ezzel az erővel kiadónak nevezhetnénk minden könyvkötő és spirálozással foglalkozó fénymásoló irodát és műhelyt is.
A kiadó ismérveit jól össze lehet szedni az eddigiek alapján: működteti a csövet, és a munkájuk arra irányul, hogy összehozza a cső végén előbukkanó művet a vásárlójával. A kiadványaik hozta bevételből, és a kulturális munkájukat támogató pályázati pénzekből él.
Ehhez a csövön kívül még marketinget és értékesítési eszközöket használ. Ugyanezeket a marketing és értékesítési eszközöket használja a "vanity press" is, meg a Matias Pincészet, a BHB Music, az Unilever, meg mindenki, aki vevőt akar a termékének. Csak ezek nem kiadóként működnek, még akkor sem, ha a termékük esetleg egy-egy kiadvány.
A "venity press" ismérvei: könnyen, gyorsan, és főleg olcsón publikálni, felhasználóbarát környezetben mind a publikáló, mind az olvasó részére. Olcsón kínál könnyed szórakozást, lehetőség arra, hogy a barátnőd versei felkerülhessenek az olvasódra és a polcodra, hogy a helyi rózsabogártenyésztő szakköröd húszéves megemlékezésére kis emlékkönyvet adhass a tagok kezébe, és Vér Pistike "Han Solo hadjárata a pedofil vámpírok ellen a zombik bolygóján" című remeke megjelenjen az ötvenedik születésnapjára. Mindezt egy Kiadó nem vállalhatja, ha kiadó.
E-könyv olvasók A belső ember 2013.05.13 07:30:00
Kedves Olvasóinknak bizonyára feltűnt, hogy az utóbbi nagyjából egy évben kevés és felettébb szűkszavú elemzés jelent meg tőlem. A dolognak több oka is van, ezek közül a legfontosabb, hogy ez idő alatt a politikai korrektség jegyében csak néhány szűk témában nyilatkozhattam, ugyanis szakmai…..
Hungarian e-books 2013.05.14 13:04:26
Hát, végigolvastam a cikket, meg a kapcsolódó írásokat is, de a problémák redundáns ismételgetésén túl nem sok érdemi ötletet láttam megcsillantani.
Mi lenne ha....
...azt a ménküsok pénzt, amit bele kell ölni az indulásba, nem pár ezer nyomott áru e-könyv megjelenésére használnák fel, hanem mondjuk csak pár tucat tényleg igényes bemutatkozó kötetre - ingyenesen?
...az ekönyvegylet negyedik pontja: "fellép annak érdekében, hogy az e-könyvek kiadása dinamikusan fejlődjék, továbbá foglalkozik az e-könyvek könyvtári terjesztésének szerepével;" manifesztálódna abban, hogy komoly ajánló listát épít a könyvtárak számára a megvásárlásra ajánlott e-kiadványokból, és ezekhez pályázati lehetőségeket lobbizik?
...valami kisebb felajánlásokból az a pár e-könyv kiadó díjat alapítana, amivel időközönként elismerhetik egymás érdemeit, és kitüntethetik a legjobbat, legszebbet, legkelendőbbet...
Ha nem csinálunk nagyon hamar hungarikumot a magyar e-könyvekből egy működős, összehangolt véd- és dacszövetség szárnyai alatt, nem beszántani fogja az Amazon, hanem legyalulni a magyar e-könyv piacot. Lesz majd magyar könyv, csak épp 380-400 forintokért, és nem hogy papír- és e-könyv párhuzamos kiadásával, de rögtön hat másik nyelven is megjelentetve, és nem a Pistike első zsengéjéhez fognak szerződést ajánlani, hanem azoknak, akik ma pontosan a fentebb ismételgetett problémák miatt nem "méltóztatnak" beszállni az e-könyves kísérletezgetésekbe. Nekik az Amazon majd tud olyan ajánlatot tenni, amitől máris érdekessé válik, hogy a műveik 400 forintért legyenek letölthetők e-könyvben.
A mai magyar próbálkozók ez ellen vagy közös jogi lobbizással tehetnek - ha még nem késett el véglegesen -, vagy a minőség terén kell oly' magasan túlszárnyalniuk az Amazont, hogy ne legyen kérdéses a jövőben, miért jobb magyar kiadót választani.
Ehhez azonban sürgősen el kellene hajigálni az egót, és egy olyan szintű szövetségre lépni, amit magyar ember eddig csak filmeken láthatott.