Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hefnerboy

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Külföldön élve az ember vagy megpróbál minél gyorsabban beilleszkedni, vagy inkább magyarokkal van együtt, amennyit lehet. Mai szerzőnk, Lilla ilyen tapasztalatokat is szerzett, olyan ismerősökkel, akik nem járnak el szinte sehova, nem csinálnak semmit, belesüppedtek a mocsárba, ami…..
Hefnerboy 2013.05.14 12:21:04
@tildy:): Tök igaz, bár nem feltétlen humánus megoldás, ha csak azt segítjük, aki menne előre, mondjuk aki meg nem, annak pszichológus segítsen. És frankón komolyan gondolom. Dublini tapasztalataim elég egyoldalúak, a legtöbb magyarba a stagnálás van belekódolva! Nem képes ellépni külföldön sem a szarból, megteremti magának azt a vizelet langyos közeget, amiben nem kell megerőltetnie magát és fejlődni sem kell! :D
Hefnerboy 2013.05.14 12:13:20
@45eskoltozik: Teljesen igazad van, annyival egészíteném ki, hogy semmi baj nincs azzal, ha valaki mosogatós, takarítós, szórólapozós stb. melót talál csak, és hogy az elején egy hangot nem beszél az adott ország nyelvén, mert nem mindenki ugyanarról a kondíciókról indul neki a külföldi munkavállalásnak, legfejjebb a motiváció hasonló, nevezetesen változtatni akarunk azon, amiben éppen élünk! Az viszont számomra elfogadhatatlan, hogy vannak, akik mindebből képtelenek elmozdulni, változtatni, a nyelvet megtanulva továbbképezni magukat. Nos ezek az emberkék élik meg börtönnek külföldöt, süllyednek el a dágványukban, érzik bezárva és kirekesztve magukat! Azért gondoljunk bele, nem képes kommunikálni a környezetével, csupán a hasonszőrűekkel érzi jól magát, és képes érdemleges párbeszédre, Magyarországról áradozik és hétvégente, vagy a day off-jain műugróra issza magát. A posztoló csajban becsülöm azt, hogy legalább őszinte volt, kicsit fellengzősen fogalmazott itt-ott, és szerintem, azt viszont át kéne gondolnia még egy párszor, hogy pubban pultosként akar-e megrohadni. Remélem nem, mert különben könnyen olyanná válhat, mint az általa lenézett, céltalan honfitársai!