Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fendrich Zoltán

26 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Városligetben elkezdték a fákat kivágni. Szerencsére gyors cselekvést követően sikerült civil aktivistáknak, és különböző pártaktivistának megakadályozni a további rombolást. De mi vezethetett ide, mi van most, és mi lehet a kiút? Ami ide vezetett, az a hatalmi érdek, az emberek…..
    A szakácsok lázadása       A szakácsok békésen főztek a mindennapokban. Ugyan nem volt fenékig tejfel az élet, de ha nehezen is, megéltek. Majd egyszer csak jött az ukáz, megváltozik itt a világ. Az állam kezébe vette a dolgokat, így jött létre a reformkonyha. A szakácsok nézték mi…..
Tüntettek a tanárok, és sok szervezet csatlakozott hozzájuk! De kiket is érint az amiért tiltakoznak? A tanárok: nekik fontos, hogy nyugodt körülmények között tudjanak tanítani, és minden feltétel adott legyen a számukra (és nem a fizetés az első!), Azért gondoljunk bele, nincs kréta (és ez nem…..
Egy civil polgár A magyar néphez! 2016.02.16 13:41:13
A magyar néphez! Tüntetés! Utolsó lehetőség! Gyere velünk! Nincs kétségbeesés! A jövő már csak rajtunk múlik! Ne hagyd az unokáid elveszni! Rólunk döntenek: nélkülünk! Ezt többé nem tehetik velünk! Egy vagy a nagy tömegben! Így lesz a nép egységben! Mellettem van most a helyed! Gyere velem a…..
Egy civil polgár 4. nyílt levél 2015.05.08 13:58:04
  Tisztelt Polgármester úr, tisztelt Képviselők!   Köszönöm a megtisztelő válaszokat Karácsony Gergelynek (PM) és  Rozgonyi Zoltánnak (Fidesz) amit a 3. nyílt levelemre küldtek. Fontos, hogy meglegyen a párbeszéd a képviselők és polgárok között. Itt szeretnék gartulálni…..
Megírtam a 2. nyílt levelemet 2014.12.16-án. A hat szervezettől 3 tisztelt meg válaszával: az LMP-tól Barta János, a FIDESZ-től Rozgonyi Zoltán és a CivilZuglótól Várnai László. Nem érkezett válasz a PM-től, MSZP-től, és a Jobbiktól. Az első kérdésre, hogy mikor lesz…..
Fendrich Zoltán 2015.02.03 13:31:56
@KP-papa: A Fidesz a frakció nevében írt. Nyilván Barta és Várnai egyszemélyes képviselő a testületben, így az lehet saját, vagy szervezeti vélemény is.
Mit várhatunk el az önkormányzattól? A 2014.12.04-én tartott XIV. kerületi közmeghallgatáson sok probléma felmerült. Mint várható volt, sok az elégedetlen ember, sok a panasz az önkormányzatra. Ennek bizonyos része vélhetően jogos. De mi mit tehetünk polgárként,…..
Fendrich Zoltán 2015.02.03 13:27:13
@önkormányzat: Tisztelt önkormányzat! Nem kell itt pontosítani, mert a felmerülő dolgok bárhová tartozhatnak. Ezek a hivatalok szervesen együtt élnek, így sok ráhatásuk is van az ügyekre.
Tisztelt Fendrich Zoltán Úr! 3. nyílt levelében megfogalmazott kérdéseire a következő válaszokat küldöm. 1. A közzétett számlakivonatok valóban pillanatnyi állapotot tükröznek, hiszen a beérkező bevételek és teljesítendő kiadások naponta változtatják az egyenleget.…..
A 2. nyílt levelemben feltettem 3 kérdést, amire Barta János képviselő válaszolt, és ez egyik ígérete az volt, hogy a 2014.12.17-i testület ülésen felteszi a kérdést Karácsony Gergelynek.A kérdés ez volt:1. Zugló önkormányzata elfogadta 2014.11.14-én az átláthatóságról…..
Fendrich Zoltán 2014.12.19 08:14:18
@tesz-vesz: Mindenképp rákérdezek, de remélem addigra már kint lesz.
Fendrich Zoltán 2015.02.03 13:29:05
@KP-papa: Részben megvalósult a dolog, mert kikerült a zuglo.hu oldalra a tiszteletdíjak. A szerződésekre meg még messze a határidő. A lényeg, a változás megindult!
Tisztelt Fendrich Zoltán!   Az önkormányzat valódi pénzügyi helyzetére nem lehet egy adott pillanatban kiragadott folyószámla-egyenleg alapján következtetni. Sőt, ez rendkívül félreérthető lehet. Az önkormányzati választást követően Papcsák Ferenc egykori polgármester az…..
Egy civil polgár 3. nyílt levél 2015.01.16 16:51:27
Tisztelt Polgármester úr, tisztelt Képviselők!   Köszönöm a megtisztelő válaszokat Barta Jánosnak (LMP), Rozgonyi Zoltánnak (Fidesz) és Várnai Lászlónak (CivilZugló), amit a 2. nyílt levelemre küldtek. Fontos, hogy meglegyen a párbeszéd a képviselők és polgárok…..
Az 1. és a 2. nyílt levelembe is feltettem a kérdést, hogy mikor láthatóak majd a 14. kerületi képviselői tiszteletdíjak a zuglo.hu oldalon. Örömmel tapasztaltam hogy végre kikerült: http://www.zuglo.hu/index.php?01013211_kepviselok_juttasa Úgy gondolom, ez egy jó lépés az…..
Tisztelt Uram! A Fidesz-KDNP képviselőcsoport nevében küldöm válaszaink. 1. Támogatom, hogy a képviselői tiszteletdíjak és egyéb juttatások minél hamarabb közzétételre kerüljenek. Az átláthatóságról szóló rendelet elegendő teret biztosít ezen adatok…..
Fendrich Zoltán 2015.01.05 12:05:05
@háromszék: Köszönöm a hozzászólását! Amennyiben megfogalmazza a pontos kérdést, akkor a következő nyílt levelemben megkérdezem.
Az adatokat már rég nyilvánosságra lehetett és kellett volna hozni, már csak azért is mert ez egy fontos polgármesteri kampányígéret volt. Attól tartok az önkormányzati működés átláthatóságának még jó darabig az én blogom lesz a legfőbb felülete. A fél évenkénti jóval…..
Egy civil polgár 2. nyílt levél 2014.12.16 15:56:49
Tisztelt Polgármester úr, tisztelt Képviselők!Kérem a lenti három témában, kérdésben legyenek szívesek reflektálni.1. Zugló önkormányzata elfogadta 2014.11.14-én az átláthatóságról szóló rendeletet. Ebben többek között vállalta, hogy visszamenőleg és a jövőben az…..
Tisztelt Fendrich Zoltán! 1. Erről külön határozatot nem kell hoznia a képviselő testületnek, a képviselők, külsős bizottsági tagok, felügyelő bizottsági tagok tiszteletdíja nyilvános adat. Véleményem szerint csak technikai akadálya van annak, hogy ez az önkormányzat…..
Fendrich Zoltán 2014.12.19 08:23:57
@tesz-vesz: Azt nem tudom, őt érdemes megkérdezni. De itt a jegyzőkönyv: www.zuglo.hu/index.php?01011362_jegyzokonyvek
Egy civil polgár 1. nyílt levél 2014.12.06 12:55:28
Mióta a 14. kerültben a PM-es Karácsony Gergely megnyerte a polgármester választást, azóta érdeklődve foglalkozok az önkormányzat működével, és figyelemmel követem azt. Érintetnek is érzem magam, egyrészt, mert itt lakom, másrészt, mert a választásokon Szabó Rebeka…..
Megírtam 1. nyílt levelemet Karácsony Gergely Polgármester úrnak 2014.11.29-én. Vártam rá a választ 2014.12.12-ig. Különösen azért reméltem, hogy választ várhatok a feltett kérdéseimre, mivel az önkormányzati választásokon segítettem a PM-nek. Felmerülhet az az indok, hogy…..
Milyen nehéz is ruhaadományokat eljuttatni a célközönségnek!   Megkerestem jó pár szervezetet, családsegítőt, hogy lenne ruhaadományom rászorulóknak. A legtöbben még választ sem adtak!!! És ez azért elkeserítő! Viszont volt egy segítő válasz a Város mindenkié…..
Mint az előző részben írtam, látok lehetőséget a Vaterában, hogy a rászoruló embereken segítsen. Mivel még semmilyen szervezet érdeklődését nem keltette fel, egyedül nekivágtam: 1 hete kezdtem el licitálgatni az 1 Ft-os termékekre. A licitálások olyan 2 órát vettek…..
Sokan ismerik a Vatera aukciós oldalt. A kérdés, hogy ezt szociálisan segítségére lehet e a társadalomnak?   Sokan a Vaterán próbálják eladni megunt holmijukat (most az üzletszerűen eladókat nem veszem figyelembe). Ezek közül viszonylag sok a ruha, és a könyv. Mivel nem…..
  Sokat kirándulok a természetben, és sokat járok a városban (Budapest) is. Bármerre megyek, szinte mindenhol szeméttel, hulladékkal találkozom. Milyen oka lehet, hogy így teli szemeteljük a környezetünket? Sokszor olyan dolgok vannak eldobva, ami szinte új, sok embernek hasznos…..
Sokan a politikától várják, hogy az életüket, a környezetüket jobbá tegyék. De a parlamenti politikusokat vajon ez mennyire érdekli? Mit is tesznek, mi a motiváció? Azt gondolom a politikát nem ott kellene meghatározni, hanem a hétköznapi embereknél. Nekünk kell megváltoztatni…..
A választásokon kiderült, hogy egy felülről irányított politika nem visz sikerre. A jelenlegi politikai szervezetek látszatra, és talán a valóságban is csak a saját érdeküket nézik, és próbálnak a parlamentben bent maradni. Sokszor a saját identitásukat is feladva ezzel. Én a…..