Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alapjáraton hangos

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél a kalauz jóindulatára próbált hagyatkozni, de már keményebb idők járnak. Minthogy általában azokat is igyekeznek megbüntetni, akik előre vesznek jegyet, aki variál, azt lehet, hogy egyszerűen lelökik a vonatról: Múlt szombaton kalandos és sajnos rövid utazást…..
Alapjáraton hangos 2013.05.14 10:50:35
@Comandante en Jefe: "Üzletszabályzat II. 1/2 alapján az utazás nem ér véget és nem kezdődik új utazás az "egyik ajtón le, másikon fel" manőver során." - Ebben nagyon tévedsz. Az adott pont azt jelenti, hogy amíg az ügyfél a MÁV valamely állomásának területén tartózkodik, addig szerződés áll fenn a szolgáltató és közte. A szerződés gyakorlatilag abból áll, hogy a szabályzatot elfogadja és azt kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Azonban a szabályzatban semmi nincs a szerelvény elhagyásával és a felszállással kapcsolatban, így elvileg aki leszállt, az le van szállva, aki pedig felszállt, az egy felszálló - és ebből következik, hogy a posztoló miután elhagyta a vonatot, majd felszállt olyan utasnak minősült, aki jegypénztár nélküli állomáson szállt fel, ergo semmilyen szabályt nem szegett meg, ellenben a MÁV alkalmazottaival.
Ha a te hibás értelmezésed lenne igaz (de megnyugtatlak, hogy nem az), akkor amennyiben egy országos körutazást szeretnék vonattal tenni mondjuk 30 átszállással, akkor előre meg kellene vennem a jegyet a kiindulási állomástól a végső célig (ami ugye nonszensz), vagy minden egyes átszállásnál ki kellene rohannom a vasútállomás területéről, mielőtt átszállok. =)