Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ballaszt

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Magyarnak lenni nekem evidencia, nem paranoia, Magyarnak lenni nem a védekezésnek legjobb támadás, Hogy kinek legyen valahol máshol az otthona, Akkor is, ha itt született, de másnak vallja saját magát.     Magyarnak lenni, az nem egy verseny, amit akkor nyerek meg,…..
Ballaszt 2013.10.14 17:52:32
Nem hagy nyugodni ez a vers : ) Én ennyit tudtam összehozni:

Járom az utam. Nem a macskaköves utam. S még angyalföldi sem vagyok. Metróra szállok. A Ferencieken le. Érzem, hogy valami megváltozott. Bennem vagy nem? Válaszra várva beülök egy kávéra az Ibolyába. Eltelik pár perc. Inkább Sopronit kérek, s megijedek attól, mennyit nem értek. Hallgatózom, pedig nem akarok. Már megint panaszkodnak mellettem: “Tele a cipő.”, “Hát a faszom…” - A panaszok sora végtelen. Dehát fiatalok! A könyv szerint élnek. Most már csak a “ha” szóban hisznek. És tényleg! Mert ha egyszer eláznak, majd ők is megússzák szárazon.

Itt nem lesz idős kor, csak a fáradtság marad. A kordonokat újra fölrakják. A szomszéd tehene is dögöljön meg! Körülöttem pakolnak a kollégák. Neki pedig mindegy, mert nagy magyar pólóban hetedik éve koptatja a padot. “Majd a faterom segít. A tanulás nem érdekel. Már rég leszarom a bűntudatot.” Nekem nincs diplomám, cserébe burzsuj is vagyok: drága a zakóm, van "okos telefonom" és 4 gitárom. Van telem és éjjelem. Virrasztok ma is, sehogy sem jön a szememre álom. Hova tűnt Viszockij, Strummer és Presser? Fluor és SP győzelmet aratnak. Már rég meghaltak az oroszlánok. Csak csontot rágó hiénák maradtak.

Mintha a Titanicon lennék. Ködös ez a rendszer. A lázadó ifjúság tehetetlen. S úgy omlik össze a magyar peresztrojka, ahogy elsüllyedt az elsüllyeszthetetlen.

Ideje fölállni.
Ballaszt 2013.10.16 20:57:46
@koverandras: Az egyetlen példakép.