Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bálint Anna

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eszem megáll ezen az országon, és a képmutatás magasiskoláját jelentő közmédián. Miután az Eurovíziós Dalversenyt egy Conchita Wurst művésznevű, szakállas, de női ruhában fellépő osztrák induló nyerte meg, az lenne a minimum, hogy ha az eseményről beszámol egy magára…..
Nem mondanám, hogy összefutott a nyál a számban a miniszterelnök úr "Boldog Húsvétot" feliratot viselő, Facebook-fotón közzétett sonkája láttán, de tény, hogy visszás érzések kerülgetnek ezzel az ünnepi, fanatikusoknak minden bizonnyal szívet-lelket melengető, az alkalomhoz…..
Bálint Anna 2014.04.21 23:59:30
„Csak a dolgok teljes ismeretében lehet vezetni. Ha valaki jön hozzám panaszkodni, hogy egyik beosztottja berúgott, ki tudom igazítani: ezt úgy mondd, hogy én panaszlok, aki tavalyelőtt kétszer is berúgtam.” Moldova György: Akit a mozdony füstje megcsapott -…..
Én ugyan nem olvastam el a FIDESZ legújabb kedvencének könyvét, de hát mire valók a sajtómunkások, ha nem pont arra, hogy megtegyék ők helyettem :-) És persze mindenki a saját szája íze szerint idéz belőle, pl. a Facebook-on állandóan fizetett hirdetésként elém ugró, erősen…..
„Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.” Ezt Orbán Viktor nyilatkozata néhány évvel ezelőtt, amikor az orosz gázvezeték építése szerepelt napirenden. Ma, egy sokkal fontosabb nemzetközi krízis kellős közepén –…..
Lázár Jánosnak nem csak rosszul esett, hogy a Mazsihisz nem fogadta szívesen a kormány gigantikus méretű történelmi hazugságait, de még ezt is találta mondani: a Mazsihisz ultimátuma (a Szabadság térre tervezett emlékmű ügyében) többekben aggodalmat kelt, és "nem befolyásolja…..
Bálint Anna 2014.02.26 13:17:28
@Gérard Duchemin: Könnyen dobálózol a szavakkal, megítélsz és közben prdédikálsz, hogy a zsidókatat ne ítéljék meg. Miből vonod le, hogy én utálom a zsidókat? Azt mondom, hogy aki retteg vagy szarul érzi magát az húzzon el, ne itt siránkozzon és szidja az országot. Ugyanezt mondom a nem zsidóknak is, vagy annak aki lelép angliába több pénzért. Mindenkinek a saját döntése ez, nem kényszeríti őket senki, hogy maradjanak. Az meg nem igaz, hogy az antiszemitizmusról csak a szar alakok tehetnek, nyilván kell egy olyan lelkivilág hozzá, de gondolj már bele, a cigányokat sem a bőrük miatt utálja az ország 90 százaléka, hanem amiért viselkednek. És hidd el hogy annak a 90százaléknak a normális cigányokkal semmi bajuk, mint a normális zsidókkal sem. Nekem is vannak cigány barátaim, akiket nagyra tartok, ettől függetlenül nem költöznék be egy cigány putri mellé.
Bálint Anna 2014.02.26 16:49:53
@Gérard Duchemin: Ez miért gyűlölet? Ha szar a sör egy kocsmában és reklamálok a pultnál, természetes hogy azt mondják, hogy menj máshova. Csak az menjen, akinek nem jó itt, a zsidók többségének ősei galíciából a mélyszegénységből jöttek ide, a nép már két évezrede vándorol a világban, nem okoz majd nekik gondot egy újabb országváltás. Aki viszont nem akar elmenni, mert jól érzi itt magát, az ne gyalázza a magyarságot, hanem próbálja magát magyarként megfogalmazni. Persze nagyon sok zsidó nem tesz semmi rosszat, de amíg van elég sok olyan, aki kifejezetten árt a magyaroknak addig fent fog állni az antiszemitizmus. Az emberek nagy része sajnos olyan, hogy megítél valakit, anélkül hogy ismerné... ez ellen nem lehet sok mindent tenni.
Én szarul érzem magam az összes baloldali párt miatt, akik átverték, kifosztották az országot, ami még a gyaerekeimre is ki fog hatni. Akkor nekik most el kell hagyni az országot? Persze szeretném, de nem utasíthatom erre őket. El kell fogadnom, hogy ők is itt élnek, bármennyire szar is nekem ez.
A jobboldali média hónapok óta nyomat egy hazugságot az "SZDSZ adósságáról". Az SZDSZ ugyanis egy törvény alapján a Fideszhez hasonlóan hitelre vette meg az államtól addig kedvezményesen bérelt irodáit. Amikor a párt tavaly befejezte a működését az összes megvásárolt…..
Csontos Sandra, fiatal kereszténydemokrata a Helyi Témának adott interjújában elmondja, hogy talicskával hordta a könyveket megsemmisítésre, valamint politizált az iskolában. A hölgy korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy besétált a Corvinus Egyetem aulájába társaival,…..
Tudta Ön, hogy az ezeréves Magyarország csupán mese, és egy királyunk sem volt magyar? Hogy a népvándorlás valójában „csavargók fosztogatása” volt, és a teljes magyar kultúrát a szlávoknak, németeknek, olaszoknak és legújabban a zsidóknak köszönhetjük? Hogy a szlovákok…..
Bálint Anna 2013.12.21 08:49:14
@Mr Neanderthal: Csak ott az emberek 80%-a egyetért ezzel, míg a kurucot csak egy bizonyos vékony réteg olvassa....
Olvasónk történelmi időutazásra invitál minket, végigkalauzolva az elmúlt negyed évszázad posztkádári posványain, egy magát "demokratának" valló átlag állampolgár szemüvegén keresztül. Megállapításai helyenként finoman szólva is sarkosak, ettől eltekintve (vagy ezzel…..
Bálint Anna 2013.12.09 09:38:13
@skipy: Mit tartasz a cikkben náculásnak és manipulálásnak? Szerintem ez csak egy groteszk kép a társadalmunkról, ami mutatja, hogy miért tart itt ez az ország. Nem az alapján szavazunk egy pártra, hogy kik támogatják, hanem az alapján hogy mit tettek az elmúlt 25évben. A Fidesznek és az Mszp-Együtt-DK-nak már rég el kellett volna veszíteni az emberek bizalmát egy normálisan gondolkodó társadalomban. Persze a miénk nem ilyen, hála az előző 60évnek.
Bálint Anna 2013.12.09 10:05:39
@Mária: Pont erről szól a cikk, hogy tele van az ország ilyen emberekkel. Azért, mert itt már 500éve elnyomják, meggyilkolják, elüldözik azokat, akik kiállnak saját és embertársaik jogaiért, ezért a társadalom nagy része megalkuvóvá, csak a saját érdekét képviselővé vált. Meghalt az emberek közötti szolidaritás a multikultúra jegyében. Éppen hogy az a srác hasonlít a cikk írójához, aki odament a füstölő keménygyerekhez és megmondta a véleményét. Azt hogy milyen emberek nézték ezt szónélkül azt nem tudom megmondani, mert nem voltam ott, mint te sem. Viszont tapasztalatból azt mondom, hogy ilyen esetben mindig a nemzeti érzelmű emberek segítenek, mert nekik még jelent valamit a másik ember. Megjegyzem egy olyan országban, ahol fényes nappal bizonyos társadalmi elem tagjai félelemben tarthatják a többséget nem csoda, hogy az egyszerű emberek félnek segíteni.
@skipy: Szinte minden blogger a saját véleményét tünteti fel jóként, míg a többit elveti. Mint írtam szerintem ez csak egy társadalomkritika. Nem a saját véleményét tünteit fel kizárólag helyesként, attól hogy egy adott gondolkozásmódot elvet. Te is náciként állítod be a jobbikot, ami egyáltalán nem helytálló, de persze ez lehet a véleményed. Erre mondhatnám azt, hogy te meg azzal próbálsz manipulálni, hogy nácinak állítod be őket, ezzel festve negatív képet róluk. A jobbik nyilván nem érett a kormányzásra, de ettől még készülnie kell rá. Ha nincs egy alternatívájuk, hogy hogyan vezetnék az országot, szakmailag teljesen hiteltelenné válnának.
Bálint Anna 2013.12.09 11:09:40
@fizetekmegegysort: "Bár inkább baloldalinak tartod magad, az MSZP-ben eleget csalódtál, hogy 2010-ben újra a Fideszre húzd az X-et." - Itt pont az áll, hogy a Fidesz is ennek a rétegnek köszönheti, hogy hatalomra került. Szerintem ennél sokkal bonyolultabb az emberi lélek és minden egyes emberi sorsot érdemes lenne végigvizsgálni, hogy miért nem segítettek. Nyilván nagyon sok minden közre játszik, de (szerintem) a leginkább az, hogy az emberek teljesen eltávolodtak egymástól. A politika is ezért tud ekkora indulatokat kiváltani. A kopasz náci állat, vagy a rablásból, gyilkosságból élő cigány már nem ember, pedig dehogynem, ha valaki szemtől szembe beszélne vele és nem csak a neten, tv-ben látná, akkor rájönne, hogy neki is ugyanúgy érzései vannak és az élet sok területén pont ugyanazokkal a problémákkal küzd. Egy tett alapján azz mondani valakiről, hogy nincs meg benne a tisztesség... A tisztesség minden emberben megvan, csak különféle okok miatt mélyre temetődött. Te is egyetlen cikk alapján besorolod a tisztességtelen emberek közé a cikk íróját.
A Vörös az évad legfontosabb kőszínházi előadásának tűnik. És ezt a kijelentést úgy is megkockáztatjuk, hogy még csak december eleje van. Fotó: Barakonyi SzabolcsKépeinkért kattintson! A színházi évad egyik meghatározó előadása a Katona József Színház és a…..
Bálint Anna 2013.12.05 01:57:16
@Puch Cavette: Persze mindenhol vannak normális emberek, de a környező nemzetek társadalmainak nagy része egyáltalán nem néz szembe a múlt bűneivel, sőt a szerbek nagy többsége még büszke is rá. Nálunk is vannak ilyen beteg emberek, de azért nem az az 5százalék a hangadó. A baj, hogy náluk az értelmiség nagy része is így gondolkozik, nemcsak a többnyire primitív neonácik. Az, hogy a magyarok nem néznek szembe a múltjukkal nem igaz. A csapból is a régi bűneink folynak, nap, mint nap a képünkbe dörgölik. Nem baj, hogy foglalkozunk vele, de kicsit nagyobb hangsúlyt kéne fektetni a nemzeti tragédiáink feldolgozásába, mert a kettő ugyanúgy fontos.
Bálint Anna 2013.12.05 15:38:06
@aritus: Nyilván nem úgy írtam azt, hogy a szerbek nagy része nem akarja feldolgozni a vérengzéseket, sőt még büszke is rá, hogy egyáltalán nem tudom mi helyzet. A húgom barátja délvidéki és egy komplett baráti köröm van szabadkán és ők pontosan tudják mi a helyzet.
Erről a darabról egy rossz szót sem szóltam. Nagyon jó dolognak és követendő példának tartom.
@drrodopszin: Az azért szerintem mutatja a magyar és a szerb vérengzések közti különbséget, hogy:
1. A magyar gyilkolásokat kizárólag a katonaság egy része hajtotta végre. Nem kaptak felsőbb utasítást, szándékosan elvágták a telefonzsinórokat, hogy ne jöhessen tiltó parancs (ami egébként jött rögtön repülővel pestről, amikor értesültek az eseményekről, sajnos már későn.
2. Az ügyet nem tusoltuk el, hanem országszerte ismert lett és nagy felháborodást keltett. A vétkeseket, a háború alatt egyedülálló módon bíróság elé állították. Sajnos nem volt lehetőség szigorú ítéletre, mert a (ma már minket kioktató) németek pártfogásukba vették a gyilkosokat, illetve a halálra ítéltek hozzájuk szöktek.
3. A kivégzések nem csak úgy történtek, hanem sorozatos provokáció eredményei voltak. Előre ki volt hirdetve többnyelvű plakátokon, hogy aki nem tudja igazolni magát vagy fegyvert birtokol arra halálbüntetés vár. Szerintem sem jogos ettől a kivégzés, de mindenki vállalta a felelősséget.
4. Szerb részről egy államilag támogatott kifejezetten faji alapon történő népirtás történt. Nem csak a katonaság, hanem az ott élő emberek is ugyanúgy részt vettek benne. A szerbek teljesen jogosnak tartottak a 4000ért 40000ezret, de ez nem is feltétlen bosszú volt, hanem a magyarság kiirtása a délvidékről. Próbálkoztak ők már hasonlóval 1848/49ben, amikor kupacokba rakták az emberi fejeket és falvak magyar lakosságát gyilkolták le. A szerb bűnösök közül pedig a mai napig nem lett senki elítélve, de hogy is lehetne mikor minden második délvidéki szerb részese volt.
Szernintem is butaság a számokat összehasonlítani, de itt nem csak a számokról van szó. Nem mindegy hogy egy egyéni túlkapás történik, vagy egy többség álltal támogatott népirtás. Ha nem számítanak a számok akkor miért tud mindenki a holokausztról és a délvidéki vérengzésről miért nem. Ha mindegy hogy 40000 vagy 4000, akkor az is mindegy hogy 4millió vagy 40000 nem?
Most arra célzol, hogy valaki közösséget vállal a gyilkosokkla magyarországon? ez nem igaz, kivéve azt a pár neonácit, akik viszont minden társadalomban ott vannak, még a legfejlettebb országokban is.
Az elmúlt napok külföldi híreit az újratöltött kijevi narancsos forradalom uralja. Se szeri, se száma a nagy kinyilatkoztatásoknak, a cikkeknek, bejegyzéseknek és kommenteknek. Van, aki szurkol a nagy orosz medve ellen harcoló ukrán ajrópereknek, mások elégedetten dörzsölik a…..
Bálint Anna 2013.12.03 13:02:47
@macitalp: Szerinted miért ragaszkodik az eu ennyire ukrajnához? Ha gazdaságilag nem érné meg nekik rohadtul, elhiheteted, nagy ívben tennének rá, hogy mi lesz ukrajnával. A 2004-es bővítéssel kezdődött az egész, előtte nem vettek be csak olyan országokat, akik megfeleltek az eu-s szintnek. Szerinted a mai pénzvilágban az eu adna pénzt nekünk csak úgy, hogyha nem lenne belőle dupla haszna? Nagyon naív vagy ha elhiszed, hogy ők érdekeltek a mi gazdasági felzárkóztatásunkban. Persze lehet itt szajkózni, hogy mindent eu-s pénzből csinálunk, de elmondom, hogy csak a vámok megszűnésével több pénzt vesztünk évente, mint az eu-s támogatás és akkor a nyugat-európai cégek térnyeréséről még nem is beszéltem, illetve hogy a magyar gazdaság szétverésével az ők felvevőpiaca lettünk.
Bálint Anna 2013.12.03 22:20:54
@Shenpen: Teljesen igazad van abban, hogy ez a folyamat már a rendszerváltás után elkezdődött. Ebben persze nyilván nem csak a külföldi cégek, hanem az összes eddigi kormány és a magyar nép is vétkes.
Az Eu-s csatlakozás elsősorban a mezőgazdaságot viselte meg. Az 2004 után erősödött fel ennyire, hogy jószerivel nem is kapsz magyar zöldséget-gyümölcsöt. A Nyugat-Európában államilag támogatott gazdaságok, korszerű gépeikkel olcsóbban termelnek, hiába vannak Európában hazánknak a legjobb mezőgazdasági adottságai. A vám megszűnésével, gyakorlatilag ingyen behozhatják terményeiket, így a magyar termékek nem bírják a versenyt. Az eu céljai egyértelműek voltak, nem kell magyar mezőgazdaság, inkább fizettek, hogy a gazdák vágják ki a szőlőt, gyümölcsfákat.
Nyilván nem bizonyítható, hogy mennyire a válság, mennyire az unió hatása sok vállalat bezárása. A nagyokat már korábban elprivatizálták, tönkre tették. Az uniónak meg maradt a kicsik tönkretétele. Nagyobb cégként a cukorgyáraink jutottak egyből eszembe, nem értek hozzá, de egy kicsit keresve ezt találtam, szerintem érdekes www.mfor.hu/cikkek/Az_unios_penzek_okozhattak_a_magyar_cukorgyarak_vesztet.html .
Szerintem az eu sem fekete-fehér, vannak akik egy jobb európáért dolgoznak, de nagyon sokan vannak, akiket csak a jó üzlet érdekel. Sajnos ebben az európában az lesz sikeres, aki átgázol a másikon, nem az aki mindenkinek segít. Ne hidd hogy ez nagyban máshogy megy, mint kicsiben.
Én is azt mondom, hogy egy egységes európára nagyobb szükség van, mint valaha, de nem pont ebben a formában és nem ezekkel a vezetőkkel. Az meg teljesen igaz, hogy európa nekünk sokkal jobb, mint az orosz elnyomás.
Bálint Anna 2013.12.05 02:03:40
@Shenpen: Ez a baj, hogy az európai összefogásból is üzletet csináltak valakik, pedig működhetne ez nagyon jól, csak ahhoz egy kicsi szemléletváltás kéne. Na de majd az idő eldönti, hogy működik-e ez az egész így is...
Elég érdekesre sikeredett a fóti választás megismétléséhez kapcsolódó ítélet:  Baján a szeptember 22-i időközi képviselő-választás után kampánycsendsértés címén, a szavazók – videóval is bizonyított – szállítása miatt történt újbóli szavazás, de ezt…..
Bálint Anna 2013.12.04 02:09:48
A december 1. népszavazáson a választáson megjelentek közel kétharmada tette le a voksát amellett, hogy kerüljön be a horvát alkotmányba az alábbi passzus: "A házasság egy férfi és egy nő közötti életközösség." A választásra jogosultak 35%-a élt a lehetőséggel. A…..
Y-GEN Gáz van Ukrajnában? 2013.12.01 18:46:43
Nem csupán Magyarországon jelent problémát az euroszkepticizmus. Keleti szomszédunk, Ukrajna még rosszabb helyzetben van mint mi: ott még az EU csatlakozás előtt döntött úgy Janukovics elnök, hogy inkább a keleti nyitás mellett teszi le a voksát. Csakhogy ez ugyanúgy, mint hazánk…..
Sohasem találnád ki, hogy honnan merít öltözködési ötleteket a Jobbik vezetője. Tudtam, hogy valahonnan ismerős ez a felsőruházat-kombó. Nico Bellic, GTA IV ..
Bálint Anna 2013.11.25 00:06:30
„RIP... Kill those fascists once for all”; „God bless socialist Golden Dawn and Hellas! Pavlos Fyssas was enemy of the people of Greece” – két komment Killah P, vagyis Pavlos Fyssas egyik száma alatt a YouTube-on. Két hozzászólás, amiket a hozzászólók hite…..
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..
„...s ha urak akartok maradni, szűrjetek a magasban olyan bort, a milyen csak az isteneknek, a királyoknak s a magyar embereknek való. S ezeknek is csak ünnepnapon.” (Eötvös Károly) A rendszerváltozás előtt egy dunántúli faluban dolgoztam. Volt a faluban két fivér – a…..
Varga Mihály nyilatkozott a Magyar Nemzetnek a gyermekes családok adókedvezményéről. Az új adótörvény adómegtakarítása 16 százalékról a bruttó bér 33 százalékára növekszik. A lépés nagyjából ötvenmilliárd forinttal hagy többet csaknem 270 ezer háztartásban -…..
Bálint Anna 2013.11.19 15:55:47
@Hoppácska: Az vagy.
Jobbegyenes Nagyon égő 2013.11.17 20:28:30
A Magyar Nemzeti Arcvonal nevű izé pár napja úgy döntött, hogy egy kis könyvégetéssel dobják fel miskolci éjszakát. A kötetek és újságok eltüzelésével – amelyek közt ott volt Radnóti Miklós egy műve is – állításuk szerint magukat akarták megtisztítani. Hát, volna…..
Áfacsökkentés? Ingyenes felsőoktatás? Nyugdíjemelés? Ugyan, dehogy! A hagyományos politikai üzenetek elkoptak, ám a ferencvárosi szocialisták végre rájöttek, mi az, amivel már a töke tele van az embereknek. Nem, nem az oligarchákkal, nem is a rengeteg adóval, de még csak nem…..
Akik látták a Jobbik kutyás, fiatalos szivárványszínekben pompázó fiatalokkal teli új kampányát alighanem dobhattak egy hátast vagy pedig lazán azt hihették, hogy a Liberálisok vagy a Benetton reklámkampányával van dolguk. A Jobbik arra tesz kísérletet, hogy lemossa magáról a…..
Pálffy Istán - állítólag - talpig bebaszva vett részt a parlamenti ülésen. Ezzel önmagában nincs is baj, mással is előfordul. Az emberek többsége minden nap részegen tartózkodik a munkahelyén. Az, hogy a Parlamentben - a Tisztelt (?) Házban - üldögél nőverő, egy…..