Regisztráció Blogot indítok
Adatok
judit_yomisma

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A külföldi munkavállalás és letelepedés egyik legnagyobb toposza (talán csak az „itt sincs kolbászból a kerítés" mérhető hozzá) a „menekülj, ha magyart látsz!". Miközben valószínűleg sok igaz tapasztalat van e mondatban, azért néha jó látni, hogy ez nem valamiféle eleve…..
judit_yomisma 2013.05.11 12:20:14
@Jess G: :-) Be kell menni egy bankba ahol létezik egy erre kitalált papír, megmutatod mit akarsz befizetni, odaadod nekik apénzt, vagy az ottani erre speckós autómatán keresztül készpénzben kifizeted. Számla nélkül, mármint pl én nem is annál a banknál fizettem be ahol később számlát nyitottam. Hát ennél többet én sem tudom mondnai, nem értek hozzá.
judit_yomisma 2013.05.11 12:27:13
@Jess G: hát itt is elég szeszélyes a tavasz, de szerencsére ez a hét megint nagyon meleg, és ma például gyönyörűen süt a nap, úgy hogy lassan megyek is kiélvezni a szabadságot, na meg a születésnapot, ha már csak egyszer van ilyen az évben..:-) Privátban tanítok, itt szinte mindenki. Sok sok egyéb bevándorlóval is megismerkedtem, szerte az összes kontinensről (elég nagy a szociális igényem, az lejött szerintem :-P ), szóval sokan vannak itt nyelveket tanítani, főként privátban. Kereslet van rá, és azért sokkal jobb 1-2 gyerekkel foglalkozni mint egy csoportot. (sőt vannak akik cégeknél, vagy felnőtteket privátban tanítanak) Az animátorkodásos sok gyerek után számomra is meglepő, mert én sem vagyok (voltam) nagy gyerekszerető, de itt nagyon megszerettem azt a két 6-8 éves gyereket akikkel lakom, kialakult köztünk egy kapocs. A 2 évessel már bajok vannak, vele nem bírok, de hát ez van. :-)
judit_yomisma 2013.05.11 13:16:13
@Kovermadar: Nem tudom mit értesz vidéki alatt...mennyire vidék? Ha naralóhelyre mész, vagy nagy város agglomerációjába, akkor tuti lehet bankkártyával fizetni, én szinte mindenhol azzal fizetek amerre járok. Ja és pont tegnap vettem fel pénzt egy általános bankautómatából, magyar számláról, 290-ért válotta át eurora, szerintem az kifejezetten jó. Ha nem akarsz otthon váltogatni...és esetleg nem tudsz kártyával fizetni...de mondom, szerintem erre kicsi az esély.