Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ansha

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ATV Reggeli Start című műsorában járt bent Ambrus Viszkisrabló Attila, az Ázsia Express című tévéműsor és a Viszkis című film szereplője, utóbbi alanya is ugye, és ha már ott volt, villant kettőt a tekintete Tvrtko irányába, amikor a műsorvezető elkezdte azt a tök jogos aspektusát boncolgatni a…..
MetaforaPl." Szívemnek gyöngyháza, lelkem Iluskája" (Petőfi János vitéz) A gyöngyház Iluskát jelenti, vele azonos. " Hé fiúk ! Amott ül egy túzok magában." ( Arany János Toldi) A túzok  alatt  Miklóst értjük,pedig  a költő ki sem mondta. …..
Volt tegnap egy Demcsák-Szanyi beszélgetés az ATV reggeli műsorában, ez itt: Nehéz nem észrevenni, hogy a műsorvezető izé, nem túl összeszedett, összevissza beszél, a kérdéseket nem tudja feltenni, a súgógépről sem tud olvasni, a hangja galuskás, bizonytalan.  Az ATV vezetőségének sem tetszett,…..
ansha 2017.09.16 11:34:43
@zommmmmbi: Nem rossz felvetés, bár nekem elsőre csak az jutott eszembe, hogy mindig is egy alkoholista picsa volt. Tehát valószínűleg itt is csak be van karmolva mint a gerely. :-D
A jelenlegi kormánypolitikát meghatározó ideológia kulcs eleme a bizonyos - közelebbről meg nem nevezett - háttérhatalmak aknamunkája, melyek a nemzetállamok és a családok elsöprésével készítenék az utat a globalizáció előtt. A beszélgetések során végül ide lukadunk ki, legyen szó klímáról,…..
Az ókori Görögországban egy nagyon kegyetlen eszközt találtak fel a bűnösök megbüntetésére. A bronzbika egy üreges, bronzból készült bikaszobor volt, melyben elfért egy felnőtt ember. Phalarisz türannosz vezette be a szerkezet használatát, de előtte még letesztelte - a bika feltalálóján. A bronzbika…..
ansha 2016.12.05 13:58:37
@Márk_Márk: Mondja ezt az, aki egy felszólító mondat végére nem rak felkiáltó jelet.
Égesd még magad szorgalmasan, nyomi gyerek! :-D
A nemzetközi nihilizmus magyarországi titkos rezidenseként citromba harapott arccal ismerem el, hogy Mészáros Lőrinc úrnak igazsága vagyon: a wellness hotelek tele vannak. S miközben meghajlok Mészáros úr éles szemű megfigyelése előtt, szerényen megjegyzem, hogy az általam különösebben nem kedvelt…..
CouchSurfing A helyes futótechnika 2016.08.16 12:39:36
Futok, és ez többet jelent nekem, mint te gondolnád. Két éve májusban kezdtem, az elején fogyókúra támogatása volt a cél, egészen júliusig utáltam futni. Nem esett jól, csak szenvedtem, és nem értettem, hogyan lehet a futást szeretni. Arra gondoltam, hogy valami biztosan jó benne, ha ilyen sokan…..
  Laois és Offaly megyékben / Írországban / több mint 100 szülő – akiknek autista gyermekeik vannak –, Tullamore-ban tiltakozásul felvonultak, amiért hiányosak a szakmai támogató szolgáltatások, továbbá a várólisták kezelése miatt...
Alimento Soha többé autizmus 2016.04.03 11:22:58
Április 2-a az Autizmus Világnapja, beszéljünk hát egy keveset ismételten erről. Mivel az autizmus és az étrend, illetve étrend-kiegészítők kapcsolatáról volt már egy sorozat, az abban foglaltakra inkább csak utalnék, nem szeretnék felesleges ismétlésekbe keveredni. Viszont, hogy legyen aktualitás…..
ansha 2016.04.04 10:04:43
@Kertész Nikoletta Zita: voltam ABA szülőtréningen, biztos te is ismered azt az alapítványt, amely a GAPS diétával és ABA terápiával foglalkozik. Voltam nem rég az ABA előadáson, ami egyébként nagyon jó terápia. Ez az édesanya egyszerre kezdte el a GAPS diétát és az ABA terápiát bevezetni. Sokat lehetett olvasni róla, hogy milyen szuper hatással van a diéta a gyermeke fejlődésére. A két dolgot egyszerre vezette be, tehát nem tudjuk megállapítani, melyik hatott jobban (bár tény, voltak emésztési problémák a gyermeknél), maga a terápia, vagy a diéta és azt sem tudjuk van-e tényleg összefüggés a diéta és az állapotjavulás között, vagy egyáltalán hat-e bármit a diéta az autizmusra. Én bevallom sokkal többen vártam a cikkek alapján. Nekem a cikkekből úgy tűnt a kisfia szinte teljesen "meggyógyult" az autizmusból, a videókon azonban látszott ez korántsem így van, bár tény, hogy nagyon sokat léptek előre és minden elismerésem az édesanyáé, aki ennyi mindet megtesz a gyermekéért. Ezzel együtt ő is elmondta, a fia ettől még autista, de neki megérte ezt mind végigcsinálni. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy más sikersztorikat olvasni és más megtapasztalni a dolgokat és látni, mert akkor teljesen más képet fest a valóság. A GAPS diéta kitalálójával (Natasha Campbell-McBride ) kapcsolatban annyit fűznék hozzá, hogy biztos nagyon jó biznisz neki ez az egész, mert hogy az oldalán egy darab tanulmányt nem találtam sehol, ahol alátámasztaná az elméletét, az igét hirdeti viszont rendesen. Az anyagcserezavarokról annyit, hogy ismerem a KPU elméletét, de tudsz olyat, hogy ezt valóban bizonyították is? Ugyanez a kérdésem a kazeinnel és a gluténnel kapcsolatban, van olyan bizonyíték hogy morfin formájában ezek valahogy az agyhoz kerülnek? Bebizonyították ezeket tényleg, vagy csak feltételezések vannak? Az tudom létezik peptid teszt, ami a vizeletből mutatja ki, de az, hogy valamit a vizeletben kimutatnak, még nem biztos, hogy az agyi funkciók működésére is hatással van. Aztán itt a hisztamin kérdéskör. Mennyire bizonyított, hogy kapcsolatban van az autizmussal? És egyáltalán összevetették-e ezeket nagy mintán, hogy ezek az anyagcsere zavarok nagyobb számmal fordulnak elő autistáknál, míg nem autistáknál kevesebb számban, vagy egyáltalán nem. Vagy, ha igen, nem autistáknál milyen tüneteket okoznak ezek?
  A közelmúltban elindult tiltakozások az oktatásügy jelentős részét érintették, és a vitákban, követelésekben több érintett csoport is hangot adott véleményének: megszólaltak pedagógusok, szakszervezetek, iskolai közösségek, diákok és szülők, szimpatizáló állampolgárok is. A tiltakozáshoz…..
ansha 2016.03.12 20:34:09
@Hórukk: az a sok szakember? Mindenhol hónapokat kell várni, hogy bejusson a gyerek vizsgálatra. Aztán pedig nem kap fejlesztést, vagy kevesett, mert NINCS szakember. A pénzről annyit, hogy aki megteheti havi 50-100 ezer forintot költ gyermeke fejlesztésre, aki meg nem teheti meg, az így járt! Kb. ez van ma itthon, egy-két kevés kivételtől eltekintve.
A kérdést az eheti válogatás egyik szerzője teszi fel, és meg is válaszolja. Ugyan karácsony előtt vagyunk, és ilyenkor már jobb a békesség, márpedig e téma kapcsán borítékolható a vita, mégis úgy gondolom, érdekes és fontos kérdést feszeget az Élet sója blog írója.…..
Néhány napja a Migration Aid önkéntesei arról számoltak be, hogy elképesztő állapotok uralkodtak a menekülteket szállító szerelvényeken, ráadásul a hányatott sorsú gyerekek, nők és férfiak órákig kényszerülnek bezárva várakozni az álló vonatokon a határon, mire…..
Kiss Judit Ágnes naplova Háborús 2015.08.28 18:18:00
Te mit csinálsz, ha kitör a háború? Én menekülök. Az első lövés után fölkapom a gyerekemet, húzom magam után a férjemet, és el innen az első helyre, ahol, nem lőnek. (A macska... Istenem, mi lesz a macskával?)Nem tudom, ki fogad be és hol. Nem tudom, meddig kell bujdosnom. Lehet,…..
ansha 2015.08.31 13:57:50
Kedves @A.A. Cooper: sajnálom őket, azt is, hogy a hazájuk ilyen helyzetbe került, de miért nincs náluk semmi papír, bármi, amivel igazolni tudnák, hogy melyik országból jöttek? Egyiküknél sem. Elhiszem, hogy van olyan akinek nincs meg, megsemmisült, nem tudom. Na de mindenkinek?! Annyira nem szaladhatnak hanyatt-homlok, ha azért pénzt össze tudtak szedni az utazásra, de persze a személyazonosságuk igazolására semmi, de semmi nincs náluk. Ez nem furcsa kicsit sem? Milyen ország az, milyen EU az, ahol ellenőrizetlenül csak úgy bárki, papírok nélkül beléphet? Akkor is ha menekült. Segítsünk nekik, igen, de jó lenne, ezt valamilyen ellenőrizhető formában tenni, nem ilyen rohadt nagy káoszban, mint ami most van. Azoknak a magyaroknak talán nincs joguk a normális élethez szerinted, akik a déli határmentén laknak? Mert már hócipőjük tele van ezzel az áradattal és nem tudni mikor lesz vége. Az a minimum, ha ők az EU-ban akarnak élni, akkor a szabályoknak megfelelően jönnek, mondjuk papírral, és kérik a menedékstátuszt. Ha elérik a célországot, ezt ugyanúgy meg kell tenniük. Vagy innentől kezdve jöjjön bárki aki akar, oda ahova akar? Mi az elképzelés? Szóval nehogy már mi legyünk a szarháziak, mert elvárjuk, hogy a schengeni határok védve legyenek. Valamilyen formában legalább.
ansha 2015.08.31 14:14:38
@A.A. Cooper: És ne haragudj, én a gyerekeim érdekében próbálok tenni valamit. Van három, ebből az egyik autista és nem számíthatok másra, csak MAGAMRA és a családomra. Mert NINCS, mondom még egyszer, még az ő fejlesztésére és integrálására sincs pénz a rendszerben, tehát rohadtul nekem és a férjemnek kell mindent előteremteni és küzdeni érte.
Egyszer már írtam a témában egy bejegyzést, ami továbbra is elérhető ITT. Most nem szeretnék különösebben belemenni a dolgokba, csak pár megjegyzést szeretnék fűzni a témához. Először is, a bejegyzést reggel 8:30-ra időzítve jelentettem meg, melyben szót ejtettem arról,…..
Szerencsétlen Sutka felcserélte a szart a fosra, amikor a kilencvenes évek boszniai háborújából elmenekült, éspedig a Gáza-övezetbe. Hozzáment egy palesztin férfihez, bizonyos Abu Salehhez és az Al Jazeera tudósítójának elmesélte, hogyan éli meg családjával a legújabb…..