Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szillepszisz

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Muszlim fejkendőbe öltözött diáklányok népesítették be a nagyvisnyói Boróka tábort augusztus közepén – számolt be meglepő élményéről egyik olvasónk. Mint leírta, a budapesti Radnóti Gimnázium nemzeti ünnepünk idejére 10 napos tematikus muszlim nyári tábort szervezett…..
Megkezdődött Kína Yulin nevű városában az éves kutya és macskahús fesztivál, így ezrével viszik a nyerészkedők a ketrecekbe zsúfolt élő kutyákat és macskákat a húspiacra.   Brutális tradíció az, ami minden nyáron júniusban ismétlődik Délkelet–Kína Guangxi nevű tartományában Yulin városában,…..
szillepszisz 2015.06.22 13:18:11
Vannak olyan élőlények, amelyek "dönthetnek" az életünkről, és megölhetnek minket vagy a gyerekeinket, fájdalmasabban és korábban, mint szeretnénk. Ragadozó állatok, kórokozók.

Persze szerintem is az az "emberhez méltó", ha lehetőleg szenvedésmentesen pusztítjuk el azokat az élőlényeket, amelyeket muszáj. Vagy legalábbis nagyon szeretnénk. És nem kezdek azzal érvelni, hogy a gyomnövényeket bezzeg szabad kihúzni a földből, meg a mások által említett homár és szúnyog, és hogy akkor mi a helyzet a szenvedő emberekkel; mert az mind nem ide tartozik. Illetve önmagában egyik se érv, de kiszélesíthetjük a kontextust odáig, hogy vajon mi az a "fejlettségi szint", ahonnan "felfelé" már sajnáljuk megölni az élőlényt. Ez már egy érdekes kérdés. És nehéz.

Én is utálom a gondolatát annak, hogy miattam öljenek meg valamit, és ha tehetem, nagyon kevés húst fogyasztok. De elismerem, hogy természetes dolog, hogy egy faj egy másikkal táplálkozik, és egy kicsit természetellenes és a civilizációnk terméke, hogy néhányan ezt elvből elutasítjuk.

Önmagában az állatkínzás ellen tiltakozni oké, én is megteszem időnként. De ezt elválasztanám attól, hogy ehetnek-e a kínaiak kutyát és macskát, és utóbbiba nem szólnék bele. Persze hogy fáj a szívem szegény aranyos kutyákért és macskákért, de ha annyi bocit, barit, nyuszit és kacsát látnék naponta, amennyi kutyát és macskát, akkor értük is ugyanúgy fájna (és amint magam elé képzelek egy bocit, barit stb., máris fáj).
Bár már hónapokkal ezelőtt megnyílt, kicsit ódzkodtam a Cserpes Tejivó kipróbálásától. Először is túl sok reklámot kapott, minden magára is kicsit adó alternatív magazin/blog, de még az origo és a Heti Válasz is szentelt már nekik egy-egy oldalt, és amit már a megnyitáskor…..