Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Combo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Istvánffy András írása Csütörtök este a NAV belvárosi irodája előtt a 4K! demonstrációján jelképesen befizettem egy gramm fű után az áfát, 2000 forintra számolva 540 forintot, majd elszívtam egy spanglit. A rendőrök kivárták, amíg végigszívom (közben végig…..
Combo 2013.12.10 16:49:48
Teljesen egyetértek azzal az állásponttal, hogy a füvet nem lenne szabad kriminalizálni, és figyelemkeltésnek ez a "befizetem az áfát és rágyújtok" tökéletes, de ez még mindig csak az eleje annak, ha valami változást el akarunk érni. Az emberek gondolkodás módja a problémás, mert a kendert a gyakorlatban úgy kezelik, mint a heroint, kokaint és egyéb szintetikus társait, ennek oka pedig az, hogy az emberek téveszmékben hisznek, és nincsenek felvilágosítva arról, hogy a fű valójában mi. Ezért hiába érvelhet az ember akármivel is, egyfajta mentalitást nehezen lehet megváltoztatni. Ha valóban változást akarunk elérni, akkor a 4K!-nak a figyelemfelhívás után valós, igazi tényeken alapuló Drog preventációs előadásokat kellene szervezni pl. számos iskolában, és rendezvényen, ahol csak lehet és ahol csak energia van rá. Az iskolát azért emelném ki, mert ott a végzős osztályoknak, akik 18 évesek, vagy afelé közelítenek valóban van már ilyen, de nem épp korrekt információk hangoznak el, hanem olyan becsült és felkapott adatok, amik körülbelül azzal a szinttel egyenlőek, mint amikor a délutáni kanasztából az öregasszonyok leülnek megbeszélni, hogy épp ki mit csinál a városban/faluban és hogy ez mennyire felháborító. Sarkított példa, akkor is így kell elképzelni. Szervezni kell egy kemény magot, ami ki áll az érveivel alátámasztva ezért az ügyért és bevonz másokat is, majd ha elegendő hang gyűlt össze, egy petíció-val és azzal párhuzamosan propagandával el kell indítani azt a hullámot, amit már a kormány sem vehet figyelmen kívül. Így kell megváltoztatni valamit közös erővel, nem pedig úgy, hogy kidobok 540 forintot és elszívok egy spanglit a nav előtt. Figyelemfelkeltésnek jó, de édes kevés, órák kérdése és az emberek el is felejtik az egészet.

Ha valóban tenni akarsz valamit kedves Istvánffy András a füvesekért, magáért a szabadválasztásért, a liberalizációért, és egyáltalán, ez ellen az értelmetlen fejjel a falnak menő jogszabályozás ellen, akkor ne csak emeld fel a kezed a tömegben, majd húzd vissza és halkan ballagj tovább, mert így erős a gyanú, hogy a 4K!-t reklámozod és nem pedig egy valós probléma ellen állsz ki. Az írásom nem offenzív, ha annak tűnik az nem szándékos.
Kedves doktor "gyakorló jogász" gabesz! Szeretnénk neked itt a Kettős Mércén válaszolni, mert annyira megtetszett nekünk az írásod a kerdem blogon. Látod, mi figyelünk rátok! Nagyon sérti a Kettős Mérce erkölcsét az, ahogyan riszálod magad a többségi társadalom nevében,…..
Combo 2013.06.12 17:53:22
@ungverjaland: A homoszexualitás betegség. De felfoghatod nem betegségnek is, mert ez is relatív fogalom. Betegségnek azt szoktuk hívni, ha pl. egy vírus megtámad és leamortizál bellülről, ilyen pl. az aids, mert ez az imunrendszert támadja meg. Ez pusztán logika kérdése, illetve az ember szubjektív véleménye hogy mit él meg betegségként és mit nem. Ha valami nem testi jellegű, hanem pszichológiai, mint pl. a szerencsejátékoktól függőség, azt is betegségnek szokták nevezni. De ácsi, nem az aki függő, mert ő nem érzi ezt betegségnek :). De betegségnek hívhatjuk a kék szemet is, mert a mutáció megjelenésével, a barna szem pigmentjei sérültek (pusztultak ki, változtak meg bizonyos embereknél), így a barnaszemű populáció csökken. Betegségnek hívhatjuk magát az egész evolúciót is :) mert a fejlődés elhullással is jár.

Nem vagyok homofób, de nem is támogatom a homoszexualitást, az, hogy ki mihez vonzódik az mindenkinek a magánügye. Értem ezt mind úgy, hogy ha meglátok egy meleg párt csókolózni, az ugyan bennem ellenérzéseket vált ki, mert nem vagyok meleg, de pusztán a szexualitásom miatt. Viszont élni és élni hagyni a jelszó, egyszerűen ignorálni kell az ilyet és kész. Azért írom ezeket, mert gyűlölettel korbácsolva lépsz fel az érveiddel, amit én most nem fogok minősíteni, de az ilyesmi csak gyűlöletet szül (ez egy örvény ha úgy tetszik). A melegfelvonulásokat ellenzem pl. de nem azért, mert ők melegek, hanem azért, mert nincsenek heteroszexuális felvonulások. Az elfogadás nem úgy születik meg, hogy kitörsz a tömegből és hangoztatod magad, hanem úgy, hogy rezzenéstelenül beolvadsz, az ilyesmi csak időkérdése és ha jó szívű ember vagy, az emberek egy idő után elfogadnak. Eleinte egy zárt közöségi kör, barátok esetleg, de későbbiekben (mert akármennyire is nem tetszik egyeseknek a liberalizmus hódít) a társadalom is változik majd ezzel, ez csak idő kérdése. És amúgy azért írtam, hogy betegség, mert szintén egy hibás gén okozza, ezt még valamikor régen a spektrumon láttam, úgy hogy odakapcsoltam a TV-n, úgy hogy referenciát, forrást erről nem tudok adni, hiszel-e nekem vagy sem, az rajtad múlik.
Ilyen egy összetett várvédős játék! A Balloon in a Wasteland története szerint léggömb-balesetet szenvedtünk a préri közepén, amerre persze gyakran járnak szörnyimörnyik és tápos autók. A szörnyeket nyilván irtani kell, először kis fospisztollyal, aztán folyamatos…..