Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HederaHelix

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tartós, több hete - pár hónapja meglévő nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás felnőttek esetében sokszor valamilyen fej-nyaki daganat áttétét jelentheti. Arról már írtam is, hogy gyakran a nyirokcsomó megnagyobbodás az első, sőt, néha az egyetlen jele annak, hogy…..
HederaHelix 2013.05.10 00:05:23
Tisztelt Doktor Úr!
33 éves, nem dohányzó nő vagyok. Két napja vettem észre egy kb. borsónyi, nyomásra érzékeny, kicsit feszítő duzzanatot a bal fülem alatt. (Fülcimpától kb. 2 cm-vel lejjebb.)
Ezen az oldalon időnként (már hosszú évekkel, 5-10 évvel ezelőtt is) jobban kitapintható volt valami, de azért messze nem ilyen kifejezetten.
Előtörténetem ezen felül- mindent leírok, ami eszembe jut hátha jelentősége van:
2,5 fél éve mononukleózisom volt (EBV), utána nyaki nyirokcsomóim hidegre érzékenyebbek lettek. (Most is jól esik a meleg ennek a duzzanatnak.)
A füleim jelenleg mindkét oldalon nyeléskor "pattognak", többször mosták már a füleim mert elég sok fülzsír képződik. Hallójárat gyulladásom is volt már többször, ilyenkor nyilalló fájdalmat éreztem a tarkó részen. (Most ezt nem érzem, de gyakran dugulnak a füleim.)
Ekcémám, szeborreám van, a nyakamom gyakran jelentkeznek ezek, néha a hallójárat bemenete is viszket.
Bal oldalt a nyaki részen van egy 3-4 mm átmérőjű anyajegyem, ezt kb. 2-3 hete nézték meg dermatoszkóppal (évente járok ellenőrzésre) és nem volt vele gond.
Kb. 3-4 hete a bal oldalamon betömték egy alsó fogam, elég mélyen kellett fúrni.
Egyéb panaszom nincs, kifejezett éjszakai izzadást nem tapasztalok. A melegtől, idegességtől szoktam néha izzadni, de nem nagyon erősen.
Allergiás vagyok, szénanáthám van, ami nem túl erősen, de már jelentkezett alkalmankénti tüsszögéssel, orrfolyással.
Néha berekedek, köszörülni kell a torkom- a munkám olyan, hogy rengeteget beszélek, ma pl. 4 órát beszéltem egyhuzamban, a vége felé már köszörülni kellett a torkom.
Nagyon aggódom, hogy mi lehet ez. Elkezdtem Béres cseppet szedni- nem tudom, mennyi idő alatt múlhat el ez a duzzanat, ha elmúlik egyáltalán....? Mit tehetek?
Köszönettel.
Helix